Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24628325

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

A MÁV vezérigazgatójáról

Akik a túlzsúfolt és/vagy órákat késő vonatokon szenvednek, nem ismerik Homolya Róbertet, pedig kellene. Ő a MÁV vezérigazgatója egy ideje. Nem vasutas ő, nem mérnök és nem közgazdász, hanem jogász. A legnagyobb baj, hogy egy dolgot tud igazán: azt, hogy hogyan szokták manipulált közbeszerzéseken ellopni az EU támogatásokat. Hosszú éveken át ő volt a fejlesztési pénzek elköltésének egyik fő felelőse, karrierje csúcsán Lázár jobbkeze. Több mint egy évtizede sertepertél a közbeszerzések körül. Befolyásolási potenciálja a legfelső szinten tartózkodik…

Egy ízben konkrétan 3 milliárdot bukott az ország, mert az EU ellenőrei észrevették, hogy Homolya korábbi cége intézett egy olyan közbeszerzést, ahol Homolya döntéshozó volt. Lázárral együtt ő is bukott a minisztériumból, feltehetően az ő skalpját akarta felmutatni az EU-nak a kormány, amikor titokban pitizik Brüsszelben a pénzekért és esküdözik, hogy többet nem lopnak majd. Azért kapott egy sok milliós MÁV vezérigazgatói állást - rosszabb helyre nem küldhették volna, a kecske ismét káposzta közelben maradt.

A manipulált, irányított közbeszerzések fő „eredményei” közé tartoznak többek között azok a vasútfelújítasok, ahol rekord áron építenek vasutakat. A környező országokban minimum fele áron, de sokszor negyedéért végzik a munkát (a kelebiai vonalat pl. annyiért fogja Mészáros/Orbán építeni, amennyibe Németországban a 300-as sebességgel száguldó ICE expressz pálya kerül). Abból a pénzből, amit nálunk lopnak ezekből a felújításokból, rengeteg egyéb vonalat lehetett volna átépíteni és rengeteg új mozdonyt, vagonokat lehetett volna venni. Persze tetszelegnek az új járművekkel, de azzal nem, hogy az EU támogatásokból teljesen lecserélhetnék a sokszor ötven-hatvan éves roncsokat. A szinte mindennapos botrányok, sok órás késések ugyanis pont ennek, a rengeteg lerohadó, „fekve maradó” gépnek, a túlzsúfolt szerelvények pedig a működőképes vagonok hiányának köszönhetőek.Ez az ember amúgy nagyon magabiztos, épp most mondta Tusványoson, hogy új szerelvények kellenek. Lesznek is persze, az EU pénzeknek hála, csak jóval kevesebb, mint lehetne – az elcsalt közbeszerzéseknek hála.

Amikor Ön legközelebb heringként utazik egy több órát késő vonaton, gondoljon Homolya Róbertre. Megérdemli.

Forrás: Hadházy Ákos/Nemzeti Hírháló

sokkaljobb-megjegyzés: Az állami cégek vezéreinek fizetését – így a veszteséges MÁV-vezéreiét is – Domokos László ÁSZ-elnök előterjesztésére havi ötmillió forintra emelték. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért az idősödő potentátok nyugdíja havi négymillió forint is lehet! Ők és a külföldről magyar potyanyugdíjért juttatottak miatt fog bajba kerülni a magyar nyugdíjkassza, és nem a Ratkó-gyerekek nyugdíja miatt!

Az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalom jövedelmét 30-60 százalékkal, sőt néhány esetben ennél magasabb mértékben is emelték, addig a keményen dolgozó magyar kisember jövedelmét 8 százalékkal, a nyugdíjakat 2,7 százalékkal emelték. Jövedelmileg is, emberileg elszakadtak a társadalomtól a hatalom nagyurai.

Domokos László ÁSZ-elnök fizetését nemrégiben „csak” négymillió forintra emelték. A kamupártok hatalmas rablásai nem érik el az ingerküszöbét, de mint igazi „volt” Fideszes  pártkatonának, az ellenzék, főleg a Jobbik vegzálása nagyon megy neki! A kamupártok egyébként 2014-ben és 2018-ban 8 milliárd forint kárt okoztak! Akinek ez semmi, az megérdemli a havi négymilliót…

Békéscsaba, 2019. augusztus 5.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Némi keserű tapasztalat birtokában a kommunistákról terjedt el a mondás, hogy mindig azokat a bűnöket készült elkövetni, amelyekkel az ellenfeleiket megvádolták. Abból is látszik, hogy a fideszesek nem kommunisták, hogy ők ellenben sorra követik el azokat a bűnöket – olykor még rájuk is téve néhány lapáttal – amelyek miatt elődeiket jó okkal támadták.” (Részlet a Nem komcsi, fideszes című cikkből)