Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027061

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A Mátrai Erőmű eladása egy piszkos szemét üzlet (összeállítás)

A Petschnig-Mária Zita közgazdásszal készült interjú Mészáros Lőrinc nagy üzletéről és egyéb fontos közgazdasági kérdésekről  elérhető ITT !

Az „üzlet” miatt a Jobbik feljelentést tett. Miért fontosabb Mészáros Lőrinc gazdagodása még koronavírus járvány idején is? A „vásárló” a Magyar Villamos Művek, amely állami cég havi ötmilliós fizetésű vezetéssel. Megvásároltatta a kormány velük a csíki sörös haver erdélyi, Úz völgyi semmire való erőművét is milliárdokért. Elég sokkal támogatja a Fidesz álciviljeit, vagyis a Civil Összefogás Fórumot. A Mátrai Hőerőmű olyan állapotban van, hogy a felújítására akár 1000 milliárd forint is rámegy majd. 11 milliárdot már kivett a cégből Mészáros Lőrinc, és ez a 17,4 milliárd rá a korona.

A Hőerőmű körüli környezetszennyezés miatt korábban is feljelentést tettek! Erről bővebben ITT !

A Nem a Hőerőmű okozta a környezetszennyezést című cikkünk elérhető ITT !

Vajon ezt a gyárat is megvetetik valamelyik állami céggel, vagy az adónkból lesz megvéve ez a károkozó? Ez a gyár annyira fontos volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök részt vett az avatásán.

Békéscsaba, 2020. március 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)

Emlékeztető: „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből) Arról, hogy a többmilliós jövedelmüket csökkentenék (nemcsak a focistákét, hanem a hatalomét és az állami cégek vezetőinek havi ötmillióját) csökkentenék a vírus miatt, nem érkezett hír…)