Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23891998

2019. október 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

A már átadott stadionok mind veszteségesek

Ez azonban nem akadálya annak, hogy épüljenek az újabb és újabb stadionok, ráadásul már a határainkon túl is Ausztria kivételével minden országban. Néhány már átadásra is kerülhetett, és jelentkezhetnek az ottani üzemeltetők is a magyar adókasszára a fenntartási költségek miatt is. Mert aki felépíttette, tartsa is fenn…

Szombathelyen feleslegesen nagyméretű stadion épült, amelyet még az ingyenes avatóra se sikerült nézővel feltölteni. Jócskán van máris rajta veszteség, de még ezután jön a java! A csapat ugyanis kiesett az NB I-ből! Épülni fog hat milliárdért fociakadémia is a városban. Homlok Zsolt cége fogja felépíteni.

„Van remény arra, hogy megnyugtató módon rendeződik a futballcsapat helyzete, de ehhez összefogásra van szükség Szombathelyen” – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban a Haladás VSE társadalmi elnöke, Homlok Zsolt. Aki nem mellesleg Mészáros Lőrinc veje.

Az ország legnépszerűbb sportklubja, a Fradi is veszteséges. „A tárcáktól érkezett összesen 17,6 milliárd forint mellett a sportági szakszövetségektől is kapott még 42 millió forintot a Fradi, vagyis jelentős mértékben állami pénzekből gazdálkodik a sportegyesület. A szövetségeken keresztül a központi költségvetésből az úszók, az atléták, a birkózók, a vívók és a triatlonozók kaptak támogatást” — írja az mfor.hu.

A fociakadémiák is nyelik jócskán az adóforintjainkat. Hogy ott mit tanulnak a játékosjelöltek, nem derült ki. Egyre több játékost vásárolnak a klubok külföldről. A Kisvárda csapatában talán mutatóba van egy magyar játékos is. A legtöbbe a Puskás Akadémia és Felcsút kerül, de ömlik a pénz Kisvárdára és Mezőkövesdre is. Felcsúton egy hatalmas sportkomplexum épült 13 milliárd forintért. Az is termelheti már jócskán a veszteséget, mint a kisvonat.

Az ütemtervnek megfelelően halad az új Puskás Ferenc Stadion építése, így 2019 végére elkészülhet Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű arénája, ahol labdarúgó-mérkőzéseken 67, koncerteken 78 ezren férnek majd el – közölte a Világgazdaság  érdeklődésére a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. Talán 200 milliárd forintból megússzuk, de nem biztos, mert szeretik jócskán felárazni az építési pályázatot elnyerők. Mészáros Lőrinc egyik cége az építkezés vezérhajója. A stadion nem lesz alkalmas atlétikai versenyek rendezésére, emiatt kell építeni – vajon hány milliárdért – egy atlétikai stadiont is. Hiába marad el a 2024-es budapesti olimpia, ugyanúgy megépítik mindazon létesítményeket, amelyek az olimpia miatt kellettek volna. Miközben a fél ország már ellehetetlenül! Hogy mikor fogja ezt észrevenni a fél világot a magyar adóforintjainkból támogató nemzetinek és kereszténynek mondott kormány, sajnos még mindig nem derült ki. Egyelőre még ráutaló jel sincs.

A sport finanszírozására a társasági adó jelentős része átkerül a TAO-kasszába. Az idén 125 milliárd forintot pakolnak át oda. A kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ-elnök kezében van. A költekezésről nem szívesen számolnak be, azokat a tényfeltáró újságíróknak úgy kell kiperelnie. Mivel a járulékokat már adóként szedik be, a betegellátás és a nyugdíj helyett annak egy részét akár stadionfenntartásra is használhatják. Nincs sajnos se járulék-, se nyugdíjplafon, emiatt hamarosan megjelennek a 4-5 milliós nyugdíjak is, amelyeket ugyanannyi százalékkal emelnek, mint a 70 ezer forintos nyugdíjakat!

A 31 ezermilliárd államadósság, a kínai és az orosz hitelek, a fél világ anyagi támogatása és a Fidesz oligarchái (magyarországi adófizetést elkerülő milliárdosok) igényeinek kielégítését, az egyre nagyobb létszámú és egyre magasabb jövedelmű hatalom eltartását meddig lesz képes finanszírozni a keményen dolgozó magyar kisember? Az ő jövedelmük alig emelkedett, de van olyan Fideszes potentát, akinek megháromszorozódott nemrégiben a fizetése.

Jönnek befelé tízezrével a vendégmunkásnak mondott migránsok, akiknek jár a lakhatási lehetőség is, de a kilakoltatott magyarokat magára hagyja a hatalom. Ezeknek a vendégmunkásoknak a magyar adófizetők pénzén teremtenek munkahelyeket, és épül már 12 milliárdért is a Mol 3000 török vendégmunkásának egy konténerváros szintén az adónkból. A magyar adófizetők jócskán hátrányba kerülnek már a saját hazájukban! Ha ez még az egyáltalán…  

Békéscsaba, 2019. július 4.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A kommunizmus áldozatainak emléknapja mellé sajnos időszerű lesz a RENDSZERVÁLTOZTATÁS ÁLDOZATAI elnevezéssel egy új emléknapot beiktatni. A magyar társadalmat megfosztották a nemzeti vagyonának nagy részétől. A népnyelv szerint nem is történt rendszerváltozás, mindössze annyi történt, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Az igazi nyertesek a kommunisták, és immár a leszármazottaik. A devizahitel miatt sok magyar család került és kerül utcára. Számukra hosszú évek óta nincs segítség. A devizahitel egy olyan konstrukció, amitől megszabadulni nem lehet, még a halállal sem, mert örökölni fogják a gyerekek. A jegybank nagyon jól járhatott, nem győzi kiszervezni a szinte már magánalapítványként működő hat jegybanki alapítványba azt a nyereséget, amely az államkasszát illetné. Az összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli!” (Részlet A kommunizmus áldozatainak emléknapja című cikkből)