Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25732688

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

A máltai újságíró-gyilkosság kivizsgálása ellen szavaztak a fideszes képviselők

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Joseph Muscat máltai miniszterelnök (b) beszélget az Európai Unió szociális jogokkal foglalkozó csúcstalálkozóján Göteborgban

2017. november 17-én. Miniszterelnöki Sajtóiroda

Vizsgálatot indít az Európa Tanács az autójában felrobbantott máltai újságíró ügyében – írja a 444.hu.   A politikai korrupciót, illetve a máltai elit alvilági kapcsolatait feltáró Daphne Caruana Galiziát 2017 októberében gyilkolták meg, és azóta is kétséges, hogy valóban független nyomozás zajlott-e.

A 47 államot, köztük Oroszországot és a kaukázusi országokat is tagjai között tudó Európa Tanács közgyűlése súlyos aggályait fejezte ki, és indítványozta, hogy három hónapon belül független és nyilvános vizsgálat induljon az ügyben. 

A határozatot 72 igen, 18 nem és 3 tartózkodás mellett fogadták el. Az elutasításra voksoltak a török kormánypárt képviselői, azerbejdzsáni politikusok és a fidesz négy képviselője. Név szerint: Németh Zsolt, Csöbör Katalin, Tilki Attila, Nacsa Lőrinc. 

A 444.hu arra emlékeztet: amikor a jogerősen elítélt korrupt macedón miniszterelnököt Magyarországra csempészte a Fidesz, akkor egy olyan közleménnyel reagáltak, amely szerint „teljesen természetes, hogy egy baloldali kormány által fenyegetett és üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a menekültügyi kérelem benyújtását”. Majd párhuzamot vontak Gruevszki szerintük állami üldözése és Daphne Caruana Galizia halála közé: „Vannak szocialista kormányok, például Málta, ahol újságírókat gyilkolnak meg...”

Visszahívnák a botrányosan szavazó fideszeseket

Most már nemcsak hazai, hanem nemzetközi színtéren is következetesen a bukott korrupt politikusok, bűnözők és gyilkosok védelme mellett teszi le voksát a Fidesz – ezt már a Jobbik írta pénteki reagáló közleményében. Az ellenzéki párt szerint a máltai tényfeltáró újságírónő maffiaszerű kivégzésének független kivizsgálása ellen szavazni teljességgel szemben áll az egyetemes emberi értékekkel.

Ismét szégyent hozott Magyarországra a Fidesz az azeri baltás gyilkos kiadatása, és az észak-macedón politikusbűnöző Gruevszki titkos befogadása után – fogalmaztak, hozzátéve, hogy a Jobbik kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz azzal kapcsolatban, hogy a kormánypártok képviselői miért próbálnak segédkezni egy gyilkosság eltussolásában.

A párt szerint „az a legkevesebb”, hogy a négy kormánypárti delegáltat haladéktalanul visszahívják tisztségükből.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)