Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22099775

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

A Letelepedési kötvény-biznisz és következményei

A Jobbik a kezdetek óta hangoztatja, a letelepedési államkötvények üzlete összefüggésben van a közpénzekkel, és felhívtuk a figyelmet arra, nem kizárható, hogy bűnözők is letelepedési joghoz jutnak a konstrukció révén.

A sajtóban újra megjelentek a becslések, amelyek 100 milliárd forint körülire teszik azokat a bevételeket, amelyekhez a sokszor gyanús hátterű, offshore paradicsomokban bejegyzett közvetítő cégek hozzájutottak. Ezeket a társaságokat Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz kötik. A kormány védekezése, amely szerint nem közpénzről van szó, egyértelműen hazug, hiszen ha egy állam kiárusít egy kedvezményt, jelen esetben a letelepedés jogát, az ebből befolyó bevétel – hasonlóan egy koncessziós szerződéshez – egyértelműen közpénznek minősül. (Részlet Staudt Gábor korábbi cikkéből)

A furcsa módon forgalmazott letelepedési kötvények, kettős állampolgársággal kiadott magyar iratok az Európai Unióban is szóba fognak kerülni, és megint lehet majd milliárdokért kampányolni Brüsszel ellen.

A Letelepedési kötvény illetékekkel több, mint 300 ezer euróba kerül. Azt sem vizsgálja a magyar hatóság, hogy a „vásárlónak” honnan van ennyi pénze? Pénzért nálunk minden kapható, még magyar iratok akár választójoggal, magyar nyugdíjjal párosítva is!  

A finnek most megtették a szükséges intézkedéseket az orosz magyar kötvényesekkel szemben. Micsoda szégyen! Nem elég a hatalmas anyagi kár, jelentős az erkölcsi kár is, mert nem azt fogják mondani, hogy az oligarcháink ilyenek, hanem azt, hogy Magyarország ilyen! Erről bővebben ITT

Ukrajnában tilos a kettős állampolgárság, ennek ellenére sok ukrán állampolgár tesz esküt a magyar alaptörvényre, és jut magyar iratokhoz, de már magyar papírhoz jut elég sok román vagy szerb is. Ebből is lehet, hogy probléma lesz. Ukrajna és Magyarország között elég zavaros történet kezd kikerekedni máris. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2018. szeptember 24.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Nem vette el a befektetők kedvét, hogy a korábbi 250 ezerről 300 ezer euróra nőtt a magyar letelepedési kötvény ára – írta korábban a Napi Gazdaság. Ezek a kötvények öt év múlva lejárnak, vissza kell őket vásárolni. A költség „természetesen” a magyar adófizetők nyakába fog szakadni. Mivel nincs nemzetbiztonsági átvilágítás, az így beszerzett útlevelekkel szabadon mozognak a „vásárlók”. A kötvényeket állami cégeknek kellene értékesíteni, ezt jelenleg is megtehetné az Államkincstár, vagy az Államadósság Kezelő Központ. Valamiért azonban a kormány ezt nem akarja. Feljelentés nyomán a rendőrség nyomozott egy ilyen ügyben, de bűncselekmény hiányában megszűntették az eljárást.” (Részlet a Letelepedési kötvénybiznisz című cikkből)