Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23530750

2019. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

A legfőbb ügyész felesége a KEHI második emberévé lépett elő

Orbán Viktor kormányfő szeptember 1-jei hatállyal Polt Péter legfőbb ügyész feleségét, Polt-Palásthy Marianna Gabriellát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesévé nevezte ki – jelent meg a pénteki Magyar Közlönyben a 91/2019. (VIII. 30.) ME határozat.

Az asszony eddig Matolcsy György egyik legjobban fizetett alkalmazottja volt a Magyar Nemzeti Banknál, 5 millió forintos fizetése mellett bruttó 414 ezerért a jegybank egyik (közvetett) leányvállalata, a DiPa Diósgyőri Papírgyár Zrt.-nek volt a felügyelőbizottsági tagja.

A Közlönyben emellett megjelent a KEHI-ről szóló kormányrendelet módosítása is (214/2019. (VIII. 30.) Korm. r.), mely szerint az intézmény a nemzeti vagyonnal történő szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás, valamint a beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek szabályszerű teljesítésének kormányzati szintű biztosítása érdekében kapcsolatot tart és együttműködik az államháztartás kontrollját ellátó más szervekkel és az államháztartásért felelős miniszterrel.

Ehhez egy újabb kormányhatározat született 1514/2019. (VIII.30.) Korm. határozat számon, mely létrehozza az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottságot.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotóval ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Parrag László (az Iparkamara elnöke) ifjú felesége a jegybank monetáris tanácsába ült be 3,5 millióért. A monetáris tanács háromhetente ülésezik, 2016 óta nem változott a jegybanki alapkamat. A potentátok feleségei néhány esetben visszaveszik a lánykori nevüket, és azon a néven szerepelnek a továbbiakban, hogy ne lehessen úgy igazán nyomon követni a dolgokat.

„Kocsisné Márkus Szilvia októberben igazgatósági tag lett a dél-budai szuperkórházat építtető állami cégnél, valamint felügyelőbizottsági tag a II. kerületi Széllkapu parkot és mélygarázst fejlesztő kft.-nél.” (Részlet a Két állami cégbe is bekerült Kocsis Máté felesége című cikkből) A dél-budai szuperkórház felépítéséhez szükséges területet egy potentáttól vásárolták meg a prérin búsás áron. Ott majd közművesíteni kell, és tömegközlekedés is kellene. Valamelyik megközelíthető helyen lévő belvárosi kórházat kellett volna felújítani, esetleg negyed áron. Ezek szerint már felálltak a bizottságok is, és szedik a magas jövedelmeket.

Amikor a potentátokról van szó, akkor vagy maszatolnak, vagy törvényt módosítanak a demokrácia nagyobb dicsőségére. A KEHI vezetői esetében is biztos, hogy nagy fizetésemelések következnek miatta. Nem mellesleg Domokos László ÁSZ-elnök fizetését is négymillió forintra emelték.

Békéscsaba, 2019. szeptember 2.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A tömegtájékoztatás egyoldalú, csak féligazságokat hallani, nincsenek olyan tévé- vagy rádióműsorok, ahol érveket ütköztetnének. A propaganda sulykolásának eredménye, hogy az emberek lassan elveszítik józan ítélőképességüket, ami óriási tragédia. Nincs az a migránsinvázió, ami ennél nagyobb kárt okoz a nép lelkében, tudatában, a közállapotokban. Hiszékennyé, befolyásolhatóvá válunk, és oda dobjuk magunkat az első kalandornak.” (Részlet az Orbán hamis mítoszt épít című cikkből – Beszélgetés Németh Miklós volt miniszterelnökkel)