Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20333713

2019. február 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.

A legalacsonyabb keresetűek adóterhelése

A magyar átlagpolgár jövedelmét hatalmas adók terhelik. A járulékokat a hatalom már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénzeszköz lesz belőle.

Forrás: OESD

Ami a levonások után megmarad, abból tud bevásárolni a jövedelemhez alig jutó, a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával. A 27 százalékos áfát Orbán Viktor második kormánya vezette be, és ugyancsak ők tették adókötelessé a minimálbért! Nálunk van az a furcsa helyzet, hogy a havi ötmilliós jövedelmű is (egyre több az állami vállalat például, és azok vezetői köre mind ennyit keres!) egyaránt 15 százalékos egykulcsos személyi jövedelmi adóval adózik. Mivel nincs se járulék- se nyugdíjplafon, emiatt a havi ötmilliós jövedelműeknek akár négymillió forintos nyugdíja is lehet! Sokan beszélnek a nyugdíjkassza beborulásáról, amelyben ennek is nagyon nagy része lesz!

A 27 százalékos áfát azért vezették be, mert a magas jövedelműeknek oly kedves egykulcsos adó miatt kieső 600 milliárd forint körüli adóbevételt ebből igyekeztek pótolni.

Nagyon sok vállalkozást kivisznek adóparadicsomokba, vagyis elkerülik a magyarországi adófizetést. Miközben az állami és uniós beruházások pályázatainak zömét ők nyerik! Vagyis lakmároznak arról az asztalról, amelyre nem tesznek semmit.

Adóelkerülőknek adta meg a lehetőséget a Rogán-féle haveri körnek a Letelepedési kötvény forgalmazására a hatalom. 150 milliárd forint körüli hasznot zsebeltek be! Iszonyatos módon öt év után a magyar adófizetőkkel vásároltatják vissza a kötvényeket – kamatokkal terhelten. Idén már 50 milliárd forint körüli lesz az ilyen irányú kötelezettség. Árulták a kötvényeket az észak-iraki Erbilben is, amelynek közelében a magyar zsoldos katonák vigyázzák évi ki tudja hány milliárdért a Mol olajmezőit.

A letelepedési kötvény talán megszűnik, de már kitaláltak helyette egy új variációt, mert a haverok zsebe nem maradhat üresen, csak a járulék- és adófizető magyaroké!

A rezsicumival is a gazdagok, a villákban éldegélők jártak jól, és nem a magyar kisember. És az általában rosszul járók mégis leszavaznak a Fideszre! Volt egy olyan falu, ahová el is látogatott köszönetet mondani Orbán Viktor miniszterelnök a szavazatokért. Vitt magával több, mint kétmilliárd forintot ajándékba az adónkból. Hogy a legutóbbi választás szavazatvásárlásai mennyibe kerültek nekünk, azt is érdemes lenne egyszer összeszámolni. A választások előtt néhány faluba tabletet vittek a romáknak ajándékba, volt élelmiszerosztás is, mintha az ember négyévente lenne éhes.

A szegény embert az ág is húzza. A forintgyengülés ára is őket/bennünket fog terhelni. Azok, akik nagyot kaszálhatnak ezen is, nem a nép egyszerű gyermekei lesznek. Az infláció el fog szabadulni. Az áfához hasonlóan az is a kisember különadója.

Még az étel- és ital-automatákat is bekötötték most már online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. Amivel nagyon nagy adóbevételt lehetne elérni, azok a kaszinók! Azokat meg érthetetlen módon nem kötik be! Andy Vajna például öt nagy forgalmú budapesti kaszinót üzemeltet, és nem győzi kihordani a bevételt az adóparadicsomba. A vidéki kaszinókat is Fidesz-közeli milliárdosok üzemeltetik.

Nálunk az is megtörténhetett, hogy az állami tulajdonú termőföldjeinket a haverok kapták meg, elég kacskaringós utakon keresztül. Nagyon sok trafiktulajdonost is ellehetetlenítettek, és bizony a termőföld hasznából „csak” megélni akarókat is. Nálunk semminek nincs következménye, így ezeknek az eseteknek sem lett.

Meddig maradunk következmények nélküli ország?

Békéscsaba, 2018. július 11.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Kitörnek időnként különböző adóparadicsomokban botrányok, amelyeknek részesei a magyar offshore lovagok, vagyis a magyarországi adófizetést elkerülők. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Neki a lényeges a minimálbéresek és a jövedelemhez alig jutók megadóztatása! Itt lassan adót fizetni már csak a kis embereknek kell, amiből nagy baj lehet, mert ekkora létszámú kormányt és egyre népesebb, egyre magasabb jövedelmű holdudvarának eltartását, a közkiadások fedezetének biztosítását az alig jövedelmekből levont adókból már nem lehet megoldani. Az ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) megemelt jövedelmű potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja. Ráadásul egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! A nyugdíjkassza összeomlásáról egyre többen cikkeznek, de hogy ez miért következik be, annak okaival nem különösebben foglalkoznak. Fontos lenne a járulékplafon ismételt bevezetése és a nyugdíjplafon meghatározása, mielőtt valóban összeomlik a rendszer!” (Részlet Az étel- és italautomatákat is bekötötték a NAV-hoz – a kaszinókat nem! című cikkből)