Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367490

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

A kurdok elárulásával vádolta meg az Egyesült Államokat Putyin szóvivője

A török–szír határ menti harminc kilométeres sáv elhagyását javasolta a kurdoknak az oroszelnöki szóvivő nem sokkal azután, hogy erről az érintettek nélkül megállapodott a török államfő Vlagyimir Putyinnal. Dimitrij Peszkov szerint, ha ezt nem teszik meg a kurdok, akkor az orosz-török megállapodás érvényét veszti és a török hadsereg újraindítja az offenzívát.

A szóvivő azt sérelmezte, hogy a látszat szerint az Egyesült Államok arra biztatja a kurdokat, hogy maradjanak a határ közelében, és harcoljanak a török hadsereggel.

Az Egyesült Államok az elmúlt években a kurdok szoros szövetségese volt. Végül azonban magukra hagyta, sőt elárulta őket 

Az amerikai különmegbízott homályosnak tartja a megállapodást

Az orosz hírügynökségek szerint Peszkov James Jeffrey korábbi kijelentéseire reagált. Az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja kedden arról beszélt, hogy az orosz-török megállapodásban sok a tisztázatlan rész, Oroszország homályos kötelezettségeket vállalt.

Jeffrey szenátusi meghallgatásán azt is elismerte, hogy nem konzultáltak vele Donald Trump amerikai elnök azon döntéséről, hogy kivonják az amerikai erőket Szíriából. A különmegbízott elmondta, hogy az észak-szíriai konfliktus alatt dzsihadisták tucatjai szöktek meg az őrizetből. A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg nevű ellenzéki fegyveres csoport október 9-én indított támadást a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében. Október 17-én amerikai közvetítéssel tűzszüneti megállapodást kötöttek, amely szerint a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők lázadószervezetnek ki kell vonulnia a Törökország által követelt, 30 kilométer széles „biztonsági övezetből”, ahova Ankara kétmillió, Törökországban eddig menedéket találó szíriai menekültet akar telepíteni. Törökországban mintegy négymillió szíriai menekült tartózkodik.

Forrás: alfahir.hu

A Trump odaveti Szíriát a törököknek című cikk elérhető ITT !

sokkaljobb-kommentár: A törökök meg akarják szerezni Észak-Szíriát ezzel az ürüggyel? Az Európai Unió tagállamai közül egyedül a magyar kormány nem ítélte el a török agressziót! Vajon ki kezdeményezte, és miért nincs még mindig vége a szíriai polgárháborúnak? Erre is felelni kell majd egyszer. Az amerikai hadsereg nem hazament, hanem átvonult Irakba, és elképzelhető, hogy egy része Európába. Bagdadban a kormányellenes tüntetők közé mesterlövészek közéjük lőttek. Nagyon sok, 170 körüli a halott és rengeteg a sebesült… Amióta rátört az Arab tavasz nevű demokráciaszállítmány az arab országokra, azóta nagyon gyorsan tél lett. Nincs élhető élet sem Irakban, sem Szíriában, sem Líbiában. Ez utóbbiban volt a legélhetőbb élet Afrikában, most pedig csak felfordulás van!

Líbiában az amerikai nagykövetséget Tripoliból Clinton külügyminiszter asszony átköltöztette az olajmezőkhöz közelebb lévő Bengáziba. Néhány nap múlva meggyilkolták Kadhafihoz hasonlóan az amerikai nagykövetet és néhány munkatársát is.

Békéscsaba, 2019. október 24.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne!!

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)