Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110356

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

A kormánytagok fizetése közt is szakadék van

Fotó: Szecsődi Balázs/MTI

Van bruttó 5 milliót és van 1,7 milliót kereső miniszter is. A hatalom jövedelmileg és emberileg egyaránt elszakadt a társadalomtól, vagyis az ELTARTÓITÓL! A nyugdíjak 2,7 százalékkal, a több mint egymillió minimálbéres jövedelme 8 százalékkal nőtt. Ez utóbbi emeléséről rendszeresen tájékoztatott a közmédia, de azt nem tették hozzá, hogy még így sem éri el a nettó 100 ezer forintot! Ebből aztán be is lehet vásárolni 27 százalékos áfával, lehet belőle lakást és családot fenntartani…

Bár tavaly augusztusban már jelentősen emelték a miniszterek fizetését, márciustól újabb ugrás következett be. Egy tavaly nyári törvénymódosítás tette lehetővé a kormányfőnek, hogy a havi 1 296 000 forintos illetménytől eltérő járandóságot állapítson meg a minisztereknek. Néhány miniszter emellett képviselő is, akiknek az illetménye márciustól 100 ezer forinttal emelkedett. Jelentős különbségek vannak a miniszterek fizetése között. Az alábbi összeállítás a napi.hu és a Blikk cikke alapján készült.  

  • Bruttó 5 millió forintos fizetést kap két tárca nélküli miniszter: a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Bártfai-Mager Andrea, illetve Süli János, aki a Paks 2 beruházásért felelős. Ez nettóban kb. 3,3 millió forintot jelent. A magas fizetést itt az indokolja, hogy a tárca nélküli miniszterek legalább annyit keressenek, mint az általuk felügyelt vállalatok vezetői. 

  • Bruttó 2 870 400 forintos fizetést öt miniszter kap. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külügyminiszter, Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy István agrárminiszter. Az ő járandóságuk az 1 979 400 forintos miniszteri fizetésből és a 891 000 forintos országgyűlési képviselői tiszteletdíjból áll össze. Mindez nettóban 1,8-1,9 millió forint.

  • Bruttó 1 979 400 forintot kap havonta Palkovics László innovációs miniszter, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, és Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Ez nettóban kb. 1,3 millió forint.

  • Bruttó 1 741 600 forintot kap Trócsányi László igazságügyi miniszter. A Blikk azt írja, Trócsányi fizetése a korábbihoz képest 40 ezer forinttal csökkent, de komoly perspektíva áll előtte. Trócsányi áll a Fidesz listájának élén az európai parlamenti választásokra. Miután várhatóan bejut az Európai Parlamentbe, fizetése ott ennek kb. a négyszerese lesz.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Blikknek azt írta: a miniszterek fizetése tavalyhoz hasonlóan most is a nemzetgazdasági átlagkereset hatszorosa. Illetményük ennek megfelelően emelkedett 11 százalékkal. (Forrás: hvg.hu)

Az országgyűlési képviselők jövedelme is jócskán megugrott, és ami még elképesztőbb, Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére az általában veszteséges állami cégek vezetőinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. A MÁV, a Kukaholding, a közmű szolgáltatók, a Magyar Villamos Művek, a jegybank, stb. vezetői havi ötmilliót kapnak, és luxus gépkocsik, luxus irodák is szolgálják a kényelmüket. Matolcsy György jegybank elnök is ennyit kap, és rájárhat néhány jegybanki alapítványi kasszára is. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereségét viszont kiviszi Matolcsy hat jegybanki alapítványba, amelyek egyúttal haveri kifizetőhelyként is szolgálnak. Most számolják föl az egyik alapítványi bankot (Növekedési Hitelbank), amelyet Matolcsy egyik unokatestvére vezetett, és el is látták a rokonokat jócskán hitellel. A csődöt az okozhatta, hogy nem történt meg a hitelek törlesztése, de most majd a magyar adófizetőkkel lerendeztetik ezt is.

Az általában idősödő potentátok fizetésének emelgetése azért is lehet veszélyes, mert nincs nálunk sem járulék-, sem nyugdíjplafon. Emiatt aztán ezek a havi ötmilliósok akár havi ötmillió forint nyugdíjat is kaphatnak. Ezek fogják beborítani a nyugdíjkasszát, nem a Ratkó-gyerekek! Sürgős lenne a járulék- és nyugdíjplafon megállapítása, de valószínűleg az érintettség okán erre egyelőre nincs akarat. A potentátokra nem vonatkozik az a törvény, hogy nincs kettős ellátás, vagyis dönteni kell arról, hogy fizetés vagy nyugdíj. Nekik jár mind a kettő. Elég sok idősödő miniszter, vagy országgyűlési képviselő él is ezzel a lehetőséggel, és rájár a nyugdíjkasszára is függetlenül attól, hogy a másik kasszából akár havi két millió forint is lehet a jövedelme.

A TAO-ba már 125 milliárd adóforint kerül át, mert a már átadott stadionok mind veszteségesek, és a fenntartásukat is a magyar adófizetők nyakába rakták. A TAO-kasszából leginkább Felcsút jár nagyon jól, ahol épült egy sportkomplexum 12,5 milliárd forintért. Hogy mire használja majd az 1800 körüli lakossal rendelkező település, az még nem derült ki. Annyi viszont igen, hogy méreteit elnézve akár a parlament is odaköltözhetne… Nem járhat rosszul Kisvárda vagy Mezőkövesd sem, de arra, hogy a magyar adófizető soha ne járjon jól, kínosan ügyelnek. Arról, hogy mire használják föl az adónkat a kedvezményezettek, esetenként úgy kell kiperelni az adatokat. Amit ezt követően sem biztos, hogy kiadnak.

A korrupció továbbra is mérgezi a közhangulatot! Az uniós támogatások és a közpénzek nincsenek biztonságban, elég sok a húsosfazék körül tüsténkedő. Egy Facés bejegyzés szerint már a fazék is veszélybe kerülhet, ha fogy majd a lopni való. Ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom még soha nem volt az ország élén. Mégis úgy tűnik sokszor, hogy a kormánynál nem ül senki, a tevékenységük kimerül a propagandában.

Egyik korrupciós, banki vagy brókerbotránytól a másikig tántorgunk, és maradtunk továbbra is következmények nélküli ország. Főleg a magyar egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat van már nagy bajban, mert a kormány már a fél világot támogatja az adónkból, és az itthoni dolgaink megoldatlanok maradnak. A társadalom egyre békésen tűri ezt a megaláztatást is…

Békéscsaba, 2019. március 22.

Anton

Emlékeztető: „Bedöntötték a hiteleket vissza nem fizető rokonok a Növekedési és Hitelbankot. Megindították a végelszámolását, miután Matolcsy György újabb hat évre megbízást kapott a jegybankelnöki pozícióra. Miért a magyar adófizetőkkel fizettetik vissza a hiteleiket a Matolcsy-rokonok? A Postabanknál is hasonló dolgok történtek és a Széchenyi Banknál is! A haveri hiteleket a magyar adófizetőkkel fizettetik vissza! Így aztán nem művészet gazdagodni. Egyik banki és brókerbotránytól a másikig tántorgunk, és tűrünk, és tűrünk! A devizahitelesek számára nincs megoldás, családok sora kerül utcára. És akkor bemondja a közmédia és minden csatornája, hogy Magyarország jobban teljesít! Na ez az igazi polgárpukkasztás!” (Részlet a Néhány polgárpukkasztó történet című cikkből)

Emlékeztető: „A magyar kormány előszeretettel kapcsolódik be a balkáni tűzfészek választási kampányaiba. A macedóniai támogatottjuk a két év börtön elől már idemenekült. Megbukott a szlovén támogatottjuk is, ő is két évet kapott szintén korrupció miatt. Szlovéniában odáig mentek az ígéretekkel, hogy ígértek az adónkból vagy 80 milliárdot valami szlovén vasútfejlesztésre, és egy stadiont Lendvára. A vasútfejlesztésből remélhetőleg nem lesz most már semmi, de a lendvai stadionra kétmilliárdot szánnak. Focicsapat is lesz, mire megépül. Belgrádba is keményen bekapcsolódtak a kampányba. A szerb elnök nem mellesleg a polgárháború idején Seselj vajda embere volt.” (Részlet a Belgrád: áttörték a rendőrfalat a tüntetők az elnöki rezidenciánál című cikkből)

Emlékeztető: „Sajnos nem attól lesz sikertörténet egy szabályozási húzás, ha rengetegen élnek vele. Az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett magyar állampolgárságot, hogy aztán szabadon utazhassanak a világban, kemény maffia épült a közvetítésre. Korrupt hivatalnokok, csaláshoz asszisztáló ügyvédek, dublőrök és rengeteg orosz: így működik az állampolgárság-biznisz.” (Részlet az Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot című cikkből) A közelmúltban köszöntötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egy milliomodik kettős állampolgárunkat…