Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21610271

2019. május 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

A kormánybiztos cégétől bérel ingatlant a kormány

Schmidt Máriáék családi cége a többségi tulajdonosa annak a részvénytársaságnak, akitől irodaházat bérel az Agrárminisztérium. A luxusingatlant a Kossuth téri székház felújításának ideje alatt, de legalább 2022-ig fogják használni.

Akár 2022-ig biztosított a giga bevétel. Fotó: alfahir.hu

Schmidt Mária kormánybiztos családi cége, a Pió-21 Kft. a fő részvényese annak a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-nek (BIF), melytől irodaházat bérel az Agrárminisztérium arra az időre, amíg a tárca Kossuth téri épületét felújítják, de legalább 2022-ig – derítette ki  a HVG. Az irodaház a Belváros központjában, közvetlenül a Vigadó mellett található. A BIH tavaly novemberben jelentette be, hogy megvásárolta az ingatlant, ahogy az övék a nem messze található Aranykéz Parkolóház is, ahol ugyancsak parkolóhelyeket bérelt az agrártárca az „állami vezetői gépjárművek”, valamint a minisztériumi autók részére. Utóbbit a lap egy birtokukba került minisztériumi körlevélre hivatkozva állítja.

A portál kikérte a bérleti szerződést a minisztériumtól, akik őket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányították.

Schmidt Mária fia, Ungár Péter LMP-s képviselő, aki kisebbségi tulajdonosa a Pió-21 Kft.-nek, azt nyilatkozta, a családi cégben kisebbségi tulajdonos, a cégvezetésnek nem része, a döntésekben semmilyen szinten nem vesz részt.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Schmidt Mária és családja az elhunyt bankár férjtől és édesapától jelentős milliárdokat örökölt. Nálunk minden bankár sokszoros milliárdos, vagy az lesz. A Terror Háza főigazgatói posztja mellett néhány állami pénzből kitömött alapítvány kasszáját is kezeli S. Mária. Az 56-os emlékévre (2016) is elég sok pénzt szórtak szét például romkocsmák támogatására. Jutott belőle jócskán a Pesti Srácok nevű kormány-honlapnak is. Volt egy kis botrány abból, hogy a Pesti Srác óriásplakáton tévesen tüntették fel Dózsa László színművész nevét. Jelentkezett ugyanis egy hölgy, aki bizonyítani tudta, hogy a fotón az ő elhunyt édesapja látható. A nevet nem javították ki a bírósági ítélet ellenére sem, hanem leszedették az óriásplakátot, és bemeszelték a helyét. Hogy az igazi Pesti Srác lányától bocsánatot kértek-e, arról nem találtunk információt.

2007 januárjában Orbán leváltására szerveztek pártot Schmidt Máriáék. Erről bővebben ITT

2007-ben a Fidesz ellenzékben volt, a főigazgatói állás nem került veszélybe. Mivel a pártszervezés nem jött össze, visszakérhette magát és vissza is fogadták a húsosfazék mellé. Szili Katalin MSZMP-, majd MSZP tag, volt szoci házelnök is szervezett pártot, az se jött össze. Néhány év óta Semjén Zsolt mellett dolgozik és utazgat sofőrös kocsival havi egymillió forintos jövedelemmel. Elég sok szoci tevékenykedik a Fidesz holdudvarában. Ungvári Krisztián történész szerint ők vannak a legjobban ellátva egykori titkos ügynökkel is. Ezért aztán titkos az ügynöknévsor, és ki tudja miért, de 80 évre titkosítva lettek 2000-ben az olajmaffia aktái is. Az ilyen titkosítások erkölcsi válsághoz vezetnének egy jól működő demokratikus jogállamban.

Békéscsaba, 2018. november 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)