Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110142

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

A kormány suttyomban engedélyezte a pofátlanul magas végkielégítéseket

2010-ben pedig még nagyon ellene voltak és különadóval sújtották.

Megváltozott a Fidesz–KDNP álláspontja arról, hogy miként kell eljárni a „pofátlanul magas” végkielégítésekkel kapcsolatban. Az adótörvények módosításában elrejtve elfogadtak egy javaslatot, amely megsemmisítette a 2010-ben bevezetett, végkielégítésekre vonatkozó különadót - számolt be a Népszava szerdai lapszámában.

A rendelkezés visszamenőlegesen, idén január elsejétől hatályos: azoknak a vezetőknek sem kell aggódniuk az adózás miatt, akik például a kormányváltáskor vagy azt követően veszítették el állásukat. Azok a miniszterek, akik legalább három évig vezették a tárcájukat, hathavi illetményre jogosultak, vagyis Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Lázár János, Seszták Miklós és Simicskó István is a havi bruttó 1,1 millió forintos fizetéséből kiindulva 6,6 millió forintot kapott.

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke a lapnak elmondta: a 98 százalékosként ismertté vált, azóta 75 százalékosra mérsékelt különadó szabálya eddig is csak abban az esetben volt érvényes, ha nem tartottak igényt a végkielégítésre jogosult dolgozó munkavégzésére a felmondási idő alatt. A Fidesz 2010-ben, nagy csinnadrattával kétmillió forintban határozta meg a túlságosan magas végkielégítések összegét.

Forrás és fotó: 24.hu/Nemzeti Hírháló

sokkaljobb-kommentár: Van másik! – mondaná Ötvös bohóc, és elővenné a következő trombitát! Azok az országgyűlési képviselők, akik kikerülnek a parlamentből attól függetlenül, hogy négy évre választjuk őket, hat havi végkielégítésben részesülnek!

2010 előtt ellenzékben a Fidesz állandóan követelte az üzemanyagban lévő hatalmas adótartam csökkentését. Szijjártó Péter akkoriban, mint a Fidesz szóvivője, tartott erről sajtótájékoztatókat. A 2010-es fülkeforradalmi győzelem után lehetett volna csökkenteni, de nem ez történt, hanem a gázolaj árát azonnal 17 forinttal megemelték. Azóta drágább is, mint a benzin. Az adótartam egyébként csaknem annyi, mint az üzemanyag ára. Vagyis a 400 forintos üzemanyag adója alig kevesebb, mint 200 forint. Többszáz milliárd forint adóbevétel évente. A vidéki utakat ebből a pénzből kellene felújítani, de ennek egyelőre nincs látszatja.

Az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékokat is adóként szedik már be, és így abból is szabad felhasználású pénz lesz. Vagyis nem az egészségügyre és nem nyugdíjra költik.

Az adónkat jócskán megcsapolják a TAO-val (nagy részt sport támogatás és stadionépítés, magas fizetés a focistáknak), és a jegybank is ellehetetleníti az államot azzal, hogy az összes kiadása az államkasszát (a magyar adófizetőket!) terheli, a nyereségét viszont kiszervezi hat jegybanki alapítványokba. Ahol nagyon jól jár nemcsak Matolcsy György rokonsága, még a távolabbi rokonok is. Matolcsy havi ötmilliót kap a jegybanktól, de jövedelmet húz (nem is keveset!) a jegybanki alapítványok némelyikéből is.

A TAO-kassza kulcsa Csányi Sándor MLSZ elnök kezében van. A TAO-kassza is, a jegybanki alapítványok is a korrupció melegágyai. Lázár János meg állítólag naponta hazajárt Hódmezővásárhelyre az adónk terhére, állami gépkocsival és állami benzinkártyával. Hogy mennyi kárt okozott azzal, hogy tavaly év végén kifizettette az idei uniós pénzeket, az csak később fog kiderülni. A lakosság részére a családi házak és társasházak szigetelésére biztosított uniós pénzt a középületekre használták fel. Mi is szigetelhetünk – hitelből, amellyel lehet, hogy úgy járunk később, mint ahogy a devizahitelesek!   

Békéscsaba, 2018. október 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Nagyszerű lesz, ha megújulnak a szállodák, kastélyok, de még nagyszerűbb lenne, ha az egészségüggyel és az oktatással is elkezdene végre foglalkozni pártunk és kormányunk! És esetleg normális adag és ehető ételt kapnának a betegek a kórházakban. A már átadott stadionok mind veszteséget termelnek, de épülnek a további stadionok, nincs megállás! Nincs se foci, se néző, csak a veszteség. A felcsúti kisvasút is termeli rendesen a veszteséget, de sebaj, hatmilliárdért tovább építik. Mi lenne velünk, ha a miniszterelnöknek valami olcsóbb és kifizethető hobbija lenne? Akkor talán jutna olyan dolgokra is, amelyek a magyar társadalom számára nélkülözhetetlenek. Az államadósság és az államháztartási hiány az eget nyaldossa, de a pénzszórást nincs, aki megállítsa. Már a fél világot támogatják az adónkból, amelynek hatalmas megszorítás lesz a vége. A forint gyengülése nem éri el se a jegybank, se a kormány ingerküszöbét, de sebaj, ebben az esetben is a magyar adófizetők lesznek az áldozatok. Mint a devizahitelek esetében.” (Részlet a 80 milliárd forint költségvetési támogatás szálláshelyfejlesztésre című cikkből) Ugyancsak 80 milliárd forint jut a kormányzati propagandára!

Emlékeztető 2.: „Itthon is zajlik a rettenetes pénzszórás, na nem a tömegsportra, hanem általában a miniszterelnök kedvenc focijára. Az, hogy foci vagy néző nincs, mit sem számít! A Puskás Stadion a Népstadion helyén épül, és többe fog kerülni, mint a spanyol királyi gárda (a Reál Madrid, Puskás Ferenc volt csapata) új madridi stadionja. Megmutatjuk nekik… És azt is, hogy a magyar társadalom itt már mit sem számít, csak megszorítások, új adók kivetése és választás idején.” (Részlet a Határontúli foci támogatás az adónkból című cikkből)