Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25788799

2020. február 29.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma napja van.
Holnap Albin napja lesz.

A kormány Budapest pénzügyi ellehetetlenítését készítheti elő

A Népszava birtokába került  dokumentum szerint a kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken. Orbán Viktor eddig többször is - legutóbb évindító sajtótájékoztatóján - úgy nyilatkozott, hogy a korábbi főpolgármesterrel, Tarlós Istvánnal kötött minden megállapodás érvényes, és jár a száz nap türelmi idő Karácsony Gergelynek.

A Népszava azt állítja: eljutott a szerkesztőségbe az a prezentáció, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium készített, és azt tartalmazza, milyen rendszerben használná fel Magyarország a következő, 2021-2027 közötti uniós finanszírozási időszak operatív programjainak támogatásait. Ebből a lap arra következtetett, hogy a kormány Budapest pénzügyi ellehetetlenítését készíti elő. Ha az Európai Bizottság elfogadja a kormányzati javaslatot, annak Budapest lenne a legnagyobb kárvallottja (továbbá Debrecenen kívül a legtöbb nagyvárost is hátrányosan érintené), a főváros a jelzett ciklusban uniós fejlesztési források nélkül maradhat - írja lap.

A Népszava több helyről megerősített információi szerint a decemberben Brüsszelben bemutatott prezentációból az olvasható ki, hogy a magyar kormány nagyobbrészt vállalati támogatásokra és kutatás-fejlesztésre költene, illetve a városi közlekedés, a vasút, a közutak, a környezetvédelem és a megújulóenergia-szektor fejlesztéseit támogatnák. A Népszava szerint egyrészt jó hír lehet a multiknak, hogy messze a legtöbb pénzt a vállalati és a kutatás-fejlesztési támogatásokra szánják, másrészt magyarázat lehet az MTA intézethálózatának elvételére és részben a CEU elüldözésére is.

A területileg meghatározott támogatásokra olyan turisztikai régiók vannak megjelölve, mint a Balaton, a Duna-kanyar, a Fertő-tó vidéke, a Felső-Tisza és Tokaj, illetve a Hortobágy és Debrecen. A Népszava megjegyzi: gőzerővel zajlik a kormány- és Orbán-közeli érdekeltségek, a Mészáros Lőrinc birodalmához tartozó cégek területfoglalása például a Balatonnál és Tokaj környékén. Vagyis az ide irányított uniós idegenforgalmi fejlesztések ezeknek az üzleti köröknek az érdekeit is szolgálnák.

Budapest brüsszeli képviseletének vezetője, Jávor Benedek a Népszavának azt mondta: „egyértelműen a politikai bosszúról”, „a választási eredmények megtorlásának szándékáról” van szó: ha nincsenek kifejezetten a fővárosra célzott programok, akkor Budapest teljesen eleshet az uniós segítségtől.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Már a fél világot támogatja a kormány a magyar adófizetők pénzéből, amit igényes országban az adófizetők nem tűrnének el! Épülnek tömegével a stadionok és a sportakadémiák immár végig Ausztria kivételével minden határmenti országban, és dőlnek kifelé a milliárdok különböző alapítványokon keresztül. A határon túli pártok támogatására 130 milliárd forint például azzal az indokkal, hogy nem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl! Dehogynem mindegy! Az a nem mindegy, hogy itthon hány korrupt polgármester van! 97 milliárd megy ki Erdély felzárkóztatására, és vagy 60 milliárd Szerbiába a Vajdaság felzárkóztatására. Ukrajnába mennyi megy ki, hát az is egy követhetetlen adat már.

Mindezekre van pénz, de a fővárosban darabba lévő beruházásokra nem akar jutni! A Népstadion alkalmas volt atlétikai versenyek rendezésére, de a Puskás Arénát nem tették SZÁNDÉKOSAN alkalmassá, hogy épülhessen egy 200 milliárdos atlétikai stadion is. A Lánchíd felújítására nem lesz 20 milliárd az adónkból, de külföldi stadionok, vagy Kenyában két kórház, a kommunista Vietnámban egy kórház és egy magyar művelődési központ építésére, mexikói templomfelújításokra, az üldözött keresztények támogatására akár háborús övezetekben is, arra van pénz! Hogy is írta Arany János a Toldiban? Tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette! Magyarországon ezek szerint nagyon sok türelmes Miklós él…

Békéscsaba, 2020. január 13.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: Eddig 48 milliárd adóforint már rá lett költve az állatkerti monstrumra, de a befejezéshez még kell vagy 20 milliárd forint. Erre se igazán akar adni a kormány pénzt, pedig az eddigieket ő finanszírozta, nem a főváros. A fenntartási költsége hatalmas lesz, ha egyszer megépül, mert rettenetes lesz az energia és a vízigénye. Ki találta ki egyáltalán ezt a monstrumot, és felelősségre lesz-e miatta vonva, nem lehet tudni. A kár mint mindannyiszor, ebben az esetben is a magyar adófizetők nyakába lesz varrva!

Egy korábbi videó arról, hogy miről is szól ez a förtelem: