Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27169961

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

A kivándorlás miatt kiürül az ország

Indított egy rövid életű programot a kormány Gyere haza fiatal címmel, de aránylag gyorsan leálltak róla. A Soros György nevével fémjelzett kampányuk viszont úgy néz, hogy örök! A bevándorlás elleni propaganda közben itt hagynak bennünket például az orvosok és a szakembergárda.

A Tárki által 1990 óta kétévente megjelentetett Társadalmi Riport 2018-as kiadásában Hárs Ágnes Növekvő elvándorlás – lehetőségek, remények, munkaerő-piaci hatások című tanulmányában az olvasható, hogy amíg a magyar jövedelem a fele a nyugat-európai átlagnak, nem fog leállni a kivándorlás. A diplomás magyaroknak már a 8 százaléka él külföldön. Ha ez elsőre nem is tűnne soknak, hozzá kell tenni, hogy Európában a felsőfokú végzettséggel rendelkező elvándorlók aránya hazánkban a legmagasabb. Ez így már határozottan nem hangzik jól.És mi ezzel a legnagyobb probléma? Az, hogy a képzettebbek távoznak külföldre, tovább részletezve: a fiatalok és a vállalkozók, vagyis, akiknek a munkája, az innovációja hiányozni fog, mert ők lehetnének a motorjai az ország fejlődésének. Ugyanakkor az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők elvándorlási aránya elmarad a többi országétól. A KSH Népességtudományi Intézetének Demográfiai portré 2018 című tanulmánykötetében leírtak szerint éppen ebben a társadalmi csoportban a legnagyobb a gyermekvállalási kedv. Nőtt azoknak a száma, akiknek a szüléskor mindössze nyolc osztály volt a befejezett iskolai végzettsége. A szakmunkás bizonyítvánnyal sem rendelkező nők többsége 22 éves korára már gyermeket vállal, az érettségizetteknél ez azonban csak 29-30 éves korban következik be – írja az alfahir.hu. A magyar gyerekek közül bizony elég sok születik meg külföldön, és az itthon maradó nagyszülők jó részt csak interneten látják az unokákat.

A kivándorlók jövedelmük egy részét hazautalják, amin nagyot kaszál az állam, a jegybank és a számlavezető bank. Valamennyi marad a címzettnek is. Érdemes megemlíteni, hogy a kivándorlók helyére jönnek befelé elsősorban Ukrajnából a vendégmunkások. Melléjük ukrán tolmácsot is kell alkalmazni, de egyes hírek szerint kellenek már orosz tolmácsok is. Albérletekbe költöztetik őket. Hogy meddig maradnak, és kapnak-e kettős állampolgárságot és választójogot is, az még nem derült ki!

Nemrégiben köszöntötte az egymilliomodik kettős állampolgárunkat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Az új kettős állampolgárok között lehetnek bizony bűnözők, és akár terroristák is, mert nincsenek átvilágítva. Főleg Ukrajnából jöttek át sokan, és kaphattak magyar iratokat úgy is, hogy nem rendelkeznek magyar felmenőkkel. Mert ugye pénzért nálunk minden kapható, állampolgárság is. Egyre több ukrán állampolgárnak fizetünk úgy magas összegű nyugdíjat, hogy soha itt egyetlen percet nem dolgoztak, adót nem fizettek, de hálából átjönnek a Fideszre leszavazni.

Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan törvényt, amelyet a magyar társadalom érdekében alkotott meg a kétharmados többségű parlament! Ilyen kártékony például a választójogi törvény, az alaptörvény, a csak a munkáltatóknak kedves munkatörvénykönyv és több más kisebb társadalmi sérelmet okozó törvény. A hiszékenység vámszedői milliárdokat költenek el propagandára, amelynek a költségeit természetesen azoktól vonják el, akiket átvernek vele. Hogy meddig zajlik ez így – mivel nincs a társadalom részéről ellenállás – még az is lehet, hogy a végtelenségig!

Békéscsaba, 2018. november 13.

Anton

Emlékeztető: „Érdemes elgondolkozni, vajon miért avat a kormány ugyanazon a napon 3 milliárd forintnyi közpénzért Topolyán (Szerbia) fociakadémiát, illetve jelenti be, hogy a teljes hazai hajléktalanhelyzetre 300 millió forintot biztosít. Illetve miért 58 900 forint jelenleg az otthonápolás díjának maximuma. Talán csak nem azért, mert utóbbiakban nem lát hasznot Mészáros Lőrinc és köre?”(Részlet a Focimilliárdok határon belül és túl című cikkből)

Emlékeztető: „Az idei költségvetési törvényben rögzített 15,8 milliárdról kereken 50 milliárd forintra emeli a 2019-es büdzsében a határ menti gazdaságfejlesztési programokra szánt vissza nem térítendő források keretösszegét a kormány – derült ki a friss Magyar Közlönyből. Ez azt jelenti, hogy az illetékes minisztereknek villámgyorsan meg kell találniuk a szükséges forrásokat a jövő évi költségvetésben erre a célra, hiszen arról holnap szavaznak a parlamentben.” (Részlet a Hirtelen triplájára emelte a kormány a határ menti keretet című cikkből) A magyar egészségügy, oktatás, szociális ágazat és a devizahitelesek sanyarú helyzete vajon miért nem éri el Orbán Viktor ingerküszöbét?

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) A lakástakarék-pénztárak ellehetetlenítése újabb hab a tortára. Lassan már nincs is torta, csak hab!