Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15829026

2017. december 18.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Auguszta napja van.
Holnap Viola napja lesz.

A Kadhafi-titok

Azért kellett kiküszöbölni, hogy ne tudja megvalósítani az arany dínárt

„Egy újonnan feloldott Clinton e-mailben, melyet Sid Blumenthal küldött Hillary Clintonnak 2011. április 2-án, Blumenthal felfedi az igazi okát, hogy miért kellett Kadhafit kiküszöbölni,” – írta F. William Engdahl amerikai író, kutató és kockázati stratégiai tanácsadó a New Eastern Outlookban megjelent cikkében. „Ürügyként egy azonosítatlan magas rangú forrást használva Blumenthal azt írta Clintonnak, hogy az ezen forrás számára hozzáférhető érzékeny információk szerint Kadhafi kormánya 143 tonna arannyal és hasonló mennyiségű ezüsttel rendelkezik… Ezt az aranyat a jelenlegi lázadást megelőzően halmozták fel azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy pán-afrikai devizát, ami a líbiai arany dínáron alapulna” – fedte fel a kutató. Kadhafi volt az egyetlen arab vezető, aki arra törekedett, hogy az olajbevételeket államilag ellenőrzött alapokba terelje ahelyett, hogy New York-i és londoni bankárokra bízta volna, miután az Egyesült Államok terrorellenes háborút indított a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában.

„2008-ra az a kilátás, hogy egyre nagyobb számú afrikai és arab olaj állam ellenőrizte szuverén módon az olaj és gáz bevételeit, komoly riadalmat keltett a Wall Streeten és a City of Londonban. Ez hatalmas fizetőképesség volt, trilliárdok, ami felett nem volt potenciális irányításuk” – folytatta Engdahl.

Közben 2009-ben Kadhafi, később az Afrikai Unió elnöke felajánlotta a kontinens államainak, hogy váltsanak egy új valutára, mely független az amerikai dollártól, az úgynevezett„Arany dínárra“. A kutató szerint az ötlet, melynek hangot adott a líbiai vezető, nagy dicséretet kapott Ben Alitól Tunéziából és Mubaraktól Egyiptomból.

Kadhafi felszólította az afrikai nemzeteket, hogy hozzanak létre egy valuta szövetséget, így az arany dínár lenne az elsődleges fizetőeszköz az olajért és egyéb erőforrásokért.

„Az arab OPEC állami olaj befektetési alapok mellett más afrikai olaj nemzetek, különösen Angola és Nigéria tettek lépéseket, hogy saját nemzeti olaj befektetési alapokat hozzanak létre a NATO 2011-es líbiai bombázása idején,” – írja Engdahl hozzátéve, hogy ezek a szuverén nemzeti alapok kellettek volna, hogy függetlenné tegyék Afrikát a gyarmati pénzügyi szabályozástól.

Az afrikai nemzetek álma ugyanakkor egy rémálom volt a nyugati pénzügyi elit számára.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a Wall Street és a City of London latba vetette befolyását a NATO vezette kampány mögött a „lázadó” líbiai vezető ellen.

Engdahl felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy van valami nagyon gyanús azon ötlettel kapcsolatban, hogy az USA által támogatott líbiai iszlamisták hozzanak létre egy nyugati stílusú központi bankot (valamint egy saját olajvállalatot) a Kadhafi kormánnyal folytatott heves harcok közepette.

A kutató idézi Robert Wenzelt, aki azt írta az Economic Policy Journal című gazdasági folyóiratban, hogy ő „még sohasem hallott olyat, hogy egy központi bankot mindössze néhány hét alatt hozzanak létre egy népfelkelés közben.“

„Ez arra utal, hogy egy kicsit többről volt szó, mint hogy egy csomó rongyos lázadó rohangál, és hogy ez néhány nagyon kifinomult hatással jár” – hangsúlyozta Wenzel.

A fent említett „kifinomult érdekek” talán a Wall Street moguljaihoz és a City of London bankáraihoz köthetők, akik meg akarták szüntetni a pán-afrikai valuta gondolatát.

„Kadhafi álma egy arab és afrikai arany rendszerről, amely független a dollártól, sajnos vele együtt meghalt” – állapítja meg Engdahl.

A történetnek azonban még nincs vége, mert egy új aranyfedezetű deviza szövetség van kialakulóban keleten, ismét fenyegetve a dollár hegemóniáját. Ez a csoport, élén Kínával és Oroszországgal egy teljesen új kihívást jelent az amerikai pénzügyi egyeduralomra – jegyzi meg a kutató.Forrás: hunhir.info.hu

sokkaljobb-kommentár: Miután Kadhafit megölték, az amerikai nagykövetséget Tripoliból közelebb költöztették az olajhoz Bengáziba. Nem sokkal ezt követően megölték a nagykövetet és három munkatársát. Következménye az akkori külügyminiszterre (a háborús héja Hillary Clintonra) nem lett. Obama elnök támogatásával még elindult az elnöki székért is. A nagykövetség elleni támadásról és az amerikaiak haláláról ITT

Azok az országok nem fontosak a demokrácia bajnokainak, ahol nincs olaj. Az afrikai országok közül Líbiában éltek a legjobban az emberek. Évek óta nincs élhető élet, és onnan özönlenek befelé Európába a négerek. Kadhafi idejében is jöttek volna, de ő útjukat állta, táborokat alakított ki, ahol megpihenhettek, majd hazazavarta őket. Nem véletlenül beszélt Orbán Viktor arról, hogy Líbiában táborokat kell létrehozni. Ha Amerika nem forgatja fel az Arab tavasznak nevezett, olajban gazdag országok ellen indított akcióit, nem lenne migránsáradat.

Kadhafi meggyilkolása után tíz gazdagról szóló cikkében azt írta az egyik portál, hogy az Egyesült Államok 30 milliárd dollárnyi Kadhafi-vagyont fagyasztott be, de ez a nyomozóhatóságok szerint csak a jéghegy csúcsa. Vajon mi lett ezzel a vagyonnal?

Békéscsaba, 2017. augusztus 2.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető 2.: Amerika háborúi a második világháború óta: 1945-46 Kína, 1948-49 Görögország, 1950-53 Korea (békekötés nélkül azóta is háborús állapotban van Észak- és Dél-Korea), Kína, 1954 Guatemala, 1958 Indonézia, 1959-61 Kuba, 1960 Guatemala, 1964 Kongó, 1965 Peru, 1964-73 Laosz, 1961-73 Vietnam (nagy bukta, párizsi békekötéssel ért véget!), 1967-69 Guatemala, 1973 Chile, 1983 Grenada, 1983-84 Libanon (ott is sok jelenleg a szír menekült!), 1980 El Salvador, 1980 Nicaragua, 1986 Líbia (most tették végképp tönkre!), 1987 Irak–Irán, 1989 Panama, 1991 Irak, 1993 Szomália, 1998 Szudán, 1999 Jugoszlávia, 2001- jelenleg is Afganisztán, 2003 Irak, befejezés nélkül, nagyrészt az Iszlám Állam fennhatósága alatt, 2008 Koszovó, 2008 Georgia (Grúzia), ( 2011- Líbia, befejezés nélkül, három részre szakítva, egyik részét az Iszlám Állam uralja, és Szíria, ahol szintén jelentős az olajtartalék, és oda is benyomult az Amerika és a NATO által létrehozott Iszlám Állam, de már megjelent Afganisztánban is! Afganisztánban, Irakban, Líbiában és Szíriában azóta nincs élhető élet, amióta a háborús héják megtámadták őket. Az emberek menekülnek a háborúk elől főként Európa irányába. Ukrajna a legújabb „szerzemény”, amely nagyon fontos, az Oroszország megszerzését biztosító szárazföldi felvonulási terület. Amerika Európába nehéz fegyvereket telepít, nálunk Székesfehérváron ütnek tanyát. Sokan úgy ítélik meg, hogy folyik a harmadik világháború előkészítése. Ezt tette egyre valószínűbbé a varsói NATO-csúcs, ahol ennyi helyi háború és hamis zászlós hadművelet után az oroszokat nevezték agresszornak… (sokkaljobb összeállítás)