Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188718

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint

Nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson – Semjén Zsolt szerint a határon túli szervezetek támogatása magyar nemzeti érdek.

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke (Ukrajna), Potápi Árpád államtitkár, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Pásztor István, a VMSZ elnöke (Szerbia).

Fotó: Beliczai László

A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket, mert ez a magyar nemzeti érdek, és ez következik a magyar alkotmányból – jelentette ki pénteken Tusnádfürdőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén.

A mini-Máértnek is nevezett tanácskozáson a magyar nemzetpolitika irányítói mellett valamennyi Magyarországon kívüli magyar közösség képviselői beszámoltak a közösségük helyzetéről. Semjén Zsolt: míg 2009-ben 9 milliárd forintot fordított nemzetpolitikára a magyar állam, ma ez az összeg 130 milliárd forint.

Semjén Zsolt kijelentette: azért támogatják a Magyarország határain túli magyar pártokat és szervezeteket, mert nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében van-e magyar elnök vagy nincs, hogy a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg része-e a kormánykoalíciónak. „Névvel, címmel, telefonszámmal vállalom, még akkor is, ha ezért vádolnak egyes utódállamok: a magyar állam intézményes formában támogatja a magyar pártokat és magyar szervezeteket. Ez következik a természet rendjéből, a józan észből, és ez következik egyébként a magyar alkotmányból is” – tette hozzá Semjén Zsolt.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: kronikaonline.ro

Emlékeztető: „A magyar kormányfő mindenekelőtt a külhoni magyarok választási részvételét köszönte meg, megfogalmazása szerint „minden egyes szavazatuk felelősségvállalás volt Magyarország mellett”. Meglátása szerint „a magyar nemzetegyesítés folyamata átváltozott nemzetépítéssé, amelynek áprilisban tartották a főpróbáját”, a választások pedig azt igazolják, hogy ez a nemzetépítés sikeres. Miután nyolc év folyamatos kormányzás után áprilisban újabb négy évre kapott esélyt a Fidesz-KDNP – tette hozzá –, ez mintegy felhatalmazás arra, hogy a kormány egy új korszak építésébe kezdjen. Orbán Viktor ugyanakkor kiemelkedő eredményként, mérföldkőként értékelte, hogy az egymilliomodik honosított magyar állampolgárt köszönthették.” (Részlet a Nemzetegyesítésről nemzetépítésre vált a magyarság című cikkből, Orbán Viktor 2018. július 28-án Tusványoson elmondott beszédéből)

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt sem a termőföld, sem a vízbázis, sem az egészségügy, sem a nyugdíj! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek (közte a soha nem látott létszámú és magas jövedelmű hatalom) alig fizetnek adót, a minimálbért viszont adókötelessé tették! Ez utóbbi összege még mindig nem éri el a létminimumot, illetve a nettó 100 ezer forintot! A járulékokat adóként szedik be, és egyre nő a havi ötmilliós jövedelműek tábora, akiknek a nyugdíja négymillió forint lesz! Ez és a temérdek ukrán és egyéb külföldi nyugdíjas nyugdíja fogja bedönteni a nyugdíjkasszát, és nem a Ratkó-gyerekeké!” (Részlet a Harminc éve szabadon című cikkből) Ez az újabb nagy költekezési lehetőség 12 milliárd forintba kerül a magyar adófizetőknek!