Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27228813

2020. június 04.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.

A külügyminiszter beleavatkozik a jászberényi választási kampányba!

A kormány akkor oldja meg a jászberényiek gondjait, ha jó helyre szavaznak – Szijjártó üzent a jászságiaknak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mondott a jászberényi gazdaságfejlesztési fórum megnyitóján 2019. november 7-én. A külügyminiszter csütörtökön Jászberénybe látogatott, ahol bejelentette, a kormány egy hatpontos akciótervet dolgozott ki azért, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója ne legyen munkanélküli. Mint mondta: a világgazdaság gyorsan és dinamikusan változik, és ez a világméretű vállalatok – mint az Electrolux – globális stratégiájában is "visszaköszön". Az Electrolux hozott egy globális kapacitásátszervezésről szóló döntést, de ehhez Jászberénynek, a jászberényieknek „semmi köze nincsen”, hiszen Svédországban született a döntés – mutatott rá a tárcavezető. Akik a jászberényi vezetőket hibáztatják az Electrolux globális döntéséért, azok „szimplán hazudnak” – szögezte le az MTI tudósítása szerint a miniszter.

A felvázolt megoldások működőképesek, azokat végre is tudják hajtani – szögezte le a tárcavezető, megjegyezve, hogy nagyon nehezen tartaná elképzelhetőnek a fentebb vázolt megoldás végrehajtását, ha nem annak kidolgozójával kellene azt megpróbálni. 

Hozzátette: Bízik abban, hogy lehetősége lesz a megoldás végrehajtására „azzal, aki azt kidolgozta”, vagyis Szabó Tamás, eddigi fideszes politikussal.

Ez pedig magyarra lefordítva annyit jelent: ha nem jó helyre ugrik az X, akkor nem biztos, hogy megoldódik a 800 dolgozó és így a jászberényiek problémája.

Érdekes módon, a kampány során a Fidesz nem igazán foglalkozott a 800 dolgozó elbocsátásával. 

A folytatás és további elérhetőségek fotókkal ITT !

Forrás: alfahir.hu

„Csak egy szabad világban és tisztességes vezető mellett fejlődhet Jászberény” Budai Lóránt, az ellenzéki összefogás jászberényi polgármester-jelöltje és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, Hódmezővásárhely nagy többséggel újraválasztott polgármestere  sajtótájékoztatót tartott Jászberényben. Erről bővebben ITT !

sokkaljobb-kommentár: Budai Lóránt ellenzéki polgármester-jelölt szerint a külügyminiszter bejelentése puszta kampányfogás. Arról is mesélhetett volna, hogy mennyi munkahely-teremtési támogatást kaptak a svédek, amikor Jászberénybe jöttek. És arról is, hogy amennyiben részben Nyíregyházára települnek, akkor megint adnak nekik néhány milliárd forint munkahely-teremtési támogatást? Esetleg arra, hogy ukránoknak létesítsenek munkahelyeket az adónkból?

A Mi Hazánk jelöltje visszalépett először a Fidesz javára, majd onnan is visszalépett. Bízzunk abban, hogy a jászberényiek nem dőlnek be a szirénhangoknak, hiszen mára már elég világos, hogy a Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban! Már hogy lennének, amikor sohasem találkoztak!

Békéscsaba, 2019. november 8.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben. (Orbán Viktor miniszterelnök 2014 októberében Brüsszelben). A Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak!

Emlékeztető: „Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni, és le kell mondania.” (Orbán Viktor 2008 áprilisában a parlamentben). Jelentjük, a forint euró-árfolyama 333 forint körül alakul. A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt. Szavatartó ember hogyan járna el?

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből) Lesz még valaha TISZTA VÁLASZTÁS Magyarországon? Ezzel a csak a Fidesz által megszavazott választójogi törvénnyel már nem igazán van rá esély!