Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27019925

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A köztévé élő adásban mutatta be, mekkorát hazudik a kormány

Valószínűleg nem ez volt a cél, de a köztévé nagyon szépen bemutatta, mi a gond az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban, és miért nem támogathatja azt egyetlen felelős politikai erő sem.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A cikk további elérhetőségekkel, fotóval elérhető ITT !

Érdekes egybeesés, hogy a német parlament 1933-ban március 23-án szavazta meg a Hitler teljhatalmát lehetővé tevő törvényt. Még nem vagyunk túl a szavazáson, a négyötödös többség nem lesz meg a parlamentben. De amint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője előre megmondta, nyolc napon belül újabb szavazás lesz, akkor már kell a négyötöd, elég lesz a kétharmad. Ennyit a magyarországi demokráciáról.

Azt is muszáj szóbahozni, hogy a hatalom a saját létszámát és jövedelmét megduplázta, a nagy fizetésemelés idején már valószínűleg tombolt Kínában a koronavírus, amely miatt egyre több magyarországi munkáltató jelenti be az elbocsátásokat, a leépítéseket. A kormány még nem jelentett be se leépítést, se fizetéscsökkentést! Elég nagy fokú arcátlanság!

Áder János köztársasági elnök úgy eltűnt, mint szürke szamár a ködben! Minden ország államfője megjelent a nyilvánosság előtt a nagy baj miatt, de úgy látszik, Áder Jánost nem érinti meg. Igaz neki is jócskán felemelték a fizetését… A köztársasági elnöki hivatal óriási milliárdokba kerül, és nincs látszatja a tevékenységének!

A koronavírus novemberben tört ki, és decemberben a hatalom a saját és a holdudvara fizetését jócskán felemelte. Az országgyűlési képviselők jövedelme 30 százalékkal nőtt, Áder János fizetését egyszerűen megduplázták…

Sneider Tamás írja az idővonalán…

PATTHELYZET – Miért nehéz most az ellenzéki képviselők helyzete? Gyorsan összefoglalom:

Fontos tisztázni, hogy a parlament ma nem a veszélyhelyzet meghosszabbításáról fog dönteni, a veszélyhelyzetet ugyanis a kormány hirdeti ki és vonja vissza. Amihez a parlamentnek hozzá kellene járulnia, az a veszélyhelyzetben hozott rendeletek hatályának meghosszabbítása, az Alaptörvény ugyanis előírja, hogy 15 nap elteltével csak az Országgyűlés hozzájárulásával maradhatnak hatályban ezek a rendeletek.

Hogy miért nem alaptalanok az ellenzéki képviselők ezzel kapcsolatos aggályai?

Egyrészt azért, mert a szóban forgó törvény korlátlan időre ad felhatalmazást a kormánynak a rendeleti kormányzásra. A felhatalmazás a veszélyhelyzet fennálltáig szólna, veszélyhelyzetet viszont – ismerjük már a kormányt ilyen szempontból – a politikai érdekeik mentén szinte bármire képesek alapozni, ráadásul a törvényben a kormány korlátlan hatalmat kér az ellenzéktől a saját maga számára.

A másik fontos aggály a médiával kapcsolatos, hiszen ha megszavazzuk, akkor rémhírterjesztés ürügyén bárki 5 évre börtönbe zárható lesz. Abban pedig bizonyára egyetértünk, hogy senkinek nem érdeke az, hogy a Fidesz ítélje meg, hogy mi számít „valós ténynek”, hiszen ennek értelmében borítékolható például, hogy az egészségügy állapotáról a jövőben egyáltalán nem lehet semmit közölni, ami a kormánynak kellemetlen.

Ha a törvényt nem szavazzuk meg, akkor jól tudható, hogy a lakájmédia a jövőben minden olyan halálesetet az ellenzék számlájára ír majd, ami egyébként az ő mulasztásaikból és felelőtlen politikájukból következett. A csapból is az fog folyni, hogy az ellenzéki pártok politikai haszonszerzésre használják a kialakult helyzetet és szándékosan akadályozzák a válságkezelést, ezzel pedig magyar emberek ezreinek életét veszélyeztetik.

Reményeim szerint a kormány enged a követeléseiből, és világosan behatárolják, hogy mennyi időre kérnek felhatalmazást, mert ezzel jelentősen megkönnyítenék az együttműködést. Ha továbbra is kötik az ebet a karóhoz, és nem engednek a követeléseikből, akkor abból legalább kiderül, hogy nem a honfitársaink védelme az elsődleges számukra. A döntéshelyzetet pedig nem könnyítik meg…

Békéscsaba, 2020. március 23.

F. I. – M. K. M.

sokkaljobb-kommentár: nem enged! Ha az ellenzék most nem szavazza meg, nyolc napon belül újra benyújtják, de akkor már kétharmad is elég lesz a teljhatalom megszavazására – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Itt tart a magyar demokrácia. Tisztelettel emlékezzünk 1933. március 23-ára! A német parlament is március 23-án szavazta meg a diktatúrát… Példakövetők!

Békéscsaba, 2020. március 23.

F. I. – M. K. M.  

Emlékeztető: „A gond az, hogy miközben ezekről beszél (noha tettei már az elvek és értékek terén is kifogásolhatóak) Orbán Viktor, Magyarország égető problémáinak megoldását nem mozdítja elő a kormány tevékenysége. Márpedig hosszú problémalistáról van szó: alacsony bérszínvonal (már nyugodtan nevezhetjük bérválságnak), az ezzel szoros összefüggésben álló kivándorlás, a nemzet fizikai és szellemi egészsége szempontjából fontos stratégiai ágazatok forráshiánya (egészségügy, oktatás), a német nagytőke, a multinacionális nagycégek helyzetbehozása a munkavállalói érdekekkel, illetve a kis- és középvállalkozásokkal szemben, az uniós források javának intézményesített korrupció általi elnyelése… lehetne még folytatni az áldatlan állapotok sorát, melyekből nem egy sikeres ország képe rajzolódik ki, bár kétségkívül az Orbán-rendszer politikai értelemben jelenleg még stabil. Arra azonban maga a kormányfő is egyértelműen utalt tusványosi beszédében, hogy 2020-ban gazdasági válságra lehet számítani. (Részlet a Nem azt kell nézni, hogy Orbán mit mondott, hanem azt, mit nem tett című cikkből) Ettől függetlenül jut a magyar adófizetők forintjaiból bőséggel a határon túlra és a fél világnak az itthoni dolgaink rendezése helyett! Ezek a szétszórt forintok bizony nagyon hiányoznak most a koronavírus elleni küzdelemhez. Lepusztított egészségüggyel lát neki az ország a küzdelemnek…