Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27164918

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

A kárpátaljai magyarok bérkiegészítése

2,5 milliárdot költ a magyar kormány a kárpátaljai magyarok bérkiegészítésére – írja a propeller.hu.

Szerdától lehet jelentkezni a kárpátaljai szociális programcsomag friss pályázati felhívására, amelynek az idei évre előirányzott keretösszegét a magyar kormány 2018 őszén megduplázta, így már meghaladja a 2,5 milliárd forintot – tájékoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán az MTI-t. Az Ukrajnába kifizetett magyar fizetéseket az ukrán állam megadóztatja. Valószínűleg ezt a megadóztatást is a magyar adófizetőkkel fogják kifizettetni.

Elég sok nyugdíjas jár már át Ukrajnából magyar nyugdíjért és ingyen gyógyulni Kisvárdára vagy Nyíregyházára. Ennek a költsége már 25 milliárd forint körül lehet évente. Oda is jár a 65 ezer forintos anyasági támogatás is gyermekszületésenként.

Ukrajna mindaddig eléldegélt Oroszország farvizén, amíg Amerika nem avatkozott közbe, és a szokásos Hamis zászlós hadművelettel ki nem forgatta sarkaiból Ukrajnát is. Ezzel a módszerrel robbantották ki az Arab tavaszt is, melynek következtében megindult a migránsáradat nem a kirobbantó, hanem Európa irányába. A 45 milliós Ukrajnában nagy tenni akarás a fellendülés érdekében nincs, egyelőre a 10 milliós Magyarországtól várják el az anyagi segítséget, amelynek a magyar kormány eleget is tesz az adóval jócskán sújtott magyar adófizetők terhére. A szegények létszáma 3 millió körül van már az országban, és egyre szaporodnak a gyalázatos kilakoltatások is, amellyel akár családokat is kitesznek a házaikból, lakásaikból. A további sorsuk nem érdekli a kormányt, a kilakoltatottak gyerekeit állami gondozásba veszik. Annak is lesz jelentős költsége, de hát nem a kilakoltatás hasznát élvezők fizetik a számlát, hanem a magyar adófizetők!

Egyre nő a határainkon átáramló támogatások összege, miközben egyre nő az államadósság (31 ezermilliárd(!) forint, nagy teher lesz a Paks II-re felvett orosz hitel, a kínaiak vasútépítési igényéről (Magyarország kínai hitelből építi meg a Budapest–Belgrád vasútvonalat, úgy, hogy a magyarországinál hosszabb szerb szakaszt is a magyar adófizetőkkel építtetik meg!) nem is beszélve. Az építkezésekre jön be rengeteg orosz és kínai vendégmunkás, miközben Magyarországot a kormány máris elárasztja ukrán, szerb, mongol vendégmunkásokkal, de már jönnek újra Indiából is. Nekik megoldják a lakáshelyzetét, a kilakoltatott magyarokét nem!

Novák Katalin államtitkár a napokban már a családi kedvezmények kiterjesztéséről adott tájékoztatást a szerbiai Topolyán, kérve, hogy éljenek Szerbiából is a nagy magyar lehetőséggel. Mivel már meghaladja az egymilliót a választójoggal is rendelkező kettős állampolgáraink létszáma, egyre kevesebb beleszólási lehetősége van az ország helyzetébe azoknak, akik ezt is finanszírozzák. Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem élősködött még az ország nyakán. A szakértelmet és a teljesítményt száműzték a kormányból.

Ukrajnában is nagyon erős a korrupció, de bizony Szerbia sem korrupciómentes. Belgrádban minden pénteken tüntetnek a korrupció ellen. Érdekes volt, amikor a kormány is szervezett úgynevezett békemenetet, és azon részt vett Szijjártó Péter is. Akinek szokása szerbül kiállni a korrupt szerb kormány mellett. A balkáni tűzfészek több országában avatkozik be a kormány adómilliárdjainkat elszórva a választási kampányokba. A macedón támogatottjukat már be is fogadtuk, aki ellen megjelent a nemzetközi körözés. Vajon az azeri baltás gyilkoshoz hasonlóan kiadják, vagy őt nem? A szlovén támogatottjuk is megbukott, őt is két évre ítéltek el korrupció miatt. Ő még nincs itt, mert hát Szlovénia mégiscsak uniós ország.

Békéscsaba, 2019. május 16.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Azt a bizonyos 1963. évi egyezményt 2010 előtt a Bajnai-kormány felmondta volna, de hatalomra kerülve a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-kormány leállította, és ráerősített a szervezésre. Hogy mennyi magyar adóforint gurul át a határainkon temérdek alapítványon keresztül, az már szinte nyomon követhetetlen. Ausztria kivételével minden határ menti országban épülnek már a stadionok is. A külföldieknek teremt most már a magyarok adójából munkahelyeket a kormány az ideiglenesen itt állomásozó külföldi multiknak, hiszen óriási munkahely-teremtési támogatást és adókedvezményt kapnak. Miközben a csonka honban egyre elképesztőbb méreteket ölt a szegénység, melynek a tetejére jön rá az újabb kilakoltatási hullám és az elszabaduló infláció.” (Részlet a Brüsszel közleményt adott ki, hogy hazudik a magyar kormány című cikkből)

 Emlékeztető: „Vége lehet annak, hogy a keményen dolgozó magyar kisember egyáltalán meg tudja közelíteni a Balatont, nemhogy kedvezményesen tudjon üdülni, és bizony egyre több fa esik áldozatul a Balaton körbeépítési a megalomániájának is. A rabszolgatörvény után ez is nagy arculcsapás. És az is, hogy a bérkövetelések és sztrájkok letörésére egyre több vendégmunkást hozat be Magyarországra a kormány főleg Ukrajna irányából, de jönnek már Szerbiából és esetenként ázsiai országokból is. Vajon ki fizeti a külföldieknek a munkahely-teremtési támogatását, szállásköltségeit, tolmácsok bérét? Csak nem a magyar adófizetők terhe lesz ez is, akiknek a fizetését már amúgy is 48 százalékos levonás terheli?” (Részlet az Újabb hátrányba kerülnek a munkavállalók című írásból)