Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27226332

2020. június 04.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.

A Jobbik valóban ballik? És a Fidesz micsoda?

Viccelődött április 27-én a parlamentben a miniszterelnök úr, ezúttal nem indián viccet mondott. Jakab Péterrel, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjével élcelődött egy cseppet, de a frakcióvezető kérdésére tulajdonképpen megint nem válaszolt az Azonnali kérdések órájában.

A Fideszről nem viccesen:

– 1990 óta Orbán Viktor az egyetlen olyan magyar miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

– 1990. június 4-én a trianoni diktátum 70. évfordulóján Szabad György házelnök egy perces néma felállást kért az ülésteremben jelenlévőktől. Az akkori ellenzékben lévő Fidesz (Orbán Viktorék még Soros György zsebében voltak az SZDSZ-el együtt) Orbán Viktor frakcióvezető vezetésével kivonult. Nem jutott rá egy percnyi idejük. Bezzeg most a 100. évfordulón erre a megemlékezésre is néhány milliárd forint az adónkból.

– A szent koronás címert nem szavazta meg a liberális Fidesz. Akik biztos, hogy nem szavaztak: Orbán Viktor, Áder János és Kövér László. Deutsch Tamás egyenesen ellene szavazott, Fodor Gábor viszont megszavazta. Minden áron a Kossuth címert akarták.

– 12 évet töltöttek el a Liberális Internacionáléban, egy ideig még alelnöke is volt Orbán Viktor ennek az alakulatnak. A jobboldalra Helmut Khol német kancellár hozta át őket, és ő segítette be őket az Európai Néppártba is.

– 2000-ben a Fidesz titkosította 80 esztendőre az olajmaffia ügyeit.

– 2000-ben ők adták le a pénzkibocsátási jogunkat.

– 2001-ben ők alkották meg a devizahitelezést lehetővé tevő 88/2001 (VI. 15) kormányrendeletet. 2002-ben elbukták ugyan a választást, de Járai Zsigmond maradt a jegybankelnök, aki besegített a folyósítás során. 2015 februárjában Orbán Viktor írta alá azt az egyezséget az európai bankkal, hogy nem fogja akadályozni a kilakoltatást. A napokban beszélt Orbán Viktor az EBRD vezetőjével telefonon. Vajon miről tárgyalhattak? Csak nem újabb hitelről? A 2015-ös egyezségről bővebben ITT !

– 2010-ben az elszámoltatás és felelősségre vonás nagy ígéretével lett meg az első parlamenti kétharmad, amiből nem lett semmi. A második és a további kétharmadokat már nem bízza a Fidesz a véletlenre. Saját fazonjára igazított választójogi törvénnyel győz, amely alapján a győztes mindent visz!

Amit 2010 óta művelnek, az már egy külön történet, ha Móricz Zsigmond mostanában akarná megírni a Rokonokat, talán öt kötetbe beleférne. Az ellenzéki összefogást ők kényszerítik ki a csak nekik kedves választójogi törvényükkel. 2018-ban nem volt ellenzéki összefogás, meg is lett ismét a kétharmados parlamenti többség. Tavaly ősszel viszont részleges összefogással sikerült sok településen és a fővárosban az ellenzéki győzelem. Ettől megriadt a Fidesz, és máris azon dolgozik, hogyan verjen éket az ellenzék sorai közé, és hogyan lehetetlenítse el az ellenzéki önkormányzatokat... Nem mellékes az sem, hogy a megalakulásuk óta hány pártot szeleteltek már le.

Azt is meg kell jegyezni, hogy amennyiben egy Fideszes jelölt ellen tíz ellenzéki jelölt vág neki a választásnak, a totális bukás garantált! Ellenzéki összefogás nélkül nem megy!!!

Jakab Péter és Orbán Viktor csörtéje a parlamentben:

Egy régebbi cikkünk a választási összefogás fontosságáról elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. április 28.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)