Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22558381

2019. július 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Emília napja van.
Holnap Illés napja lesz.

A Jobbik szerint Simonka Györgyöt koncnak dobták oda

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint koncnak dobták oda Simonka György fideszes politikust, hozzátéve, feltehetőleg nem azok miatt a korrupciós cselekmények miatt járnak el a honatya ellen, amelyeket ő minden valószínűség szerint elkövetett.

Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész elmúlt nyolcévi tevékenysége alapján mindenkit megdöbbentett, hogy megvádolták Simonka György fideszes képviselőt.

„Azért döbbentünk meg, hiszen száz és száz ilyen ügy van a Fidesznél, száz és száz ilyen ügyben tett a Jobbik is az elmúlt nyolc évben feljelentést” – mondta Szilágyi, hozzátéve, az ügyészség soha, semmilyen üggyel nem foglalkozott, igyekezett eltussolni azokat az eseteket, ahol kormánypárti érdekeltséget vélt felfedezni.

Mint mondta: várjuk a folytatást, de reméljük, hogy nem egy újabb átverő-show részesei vagyunk.

Lehetséges magyarázatként említette: a kormánypártnak és a miniszterelnöknek hivatkozási alapra volt szüksége az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója előtt, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót, vagy arra, hogy nincsen szükség az Európai Ügyészséghez csatlakozásra, hiszen még Simonka Györgyöt is hajlandóak voltak megvádolni.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a harmadik és legnyomosabb magyarázat az lehet, hogy a költségvetés súlyos  hiányát próbálják kezelni. 

Megjegyezte: a büdzsé problémáját az okozza, hogy Brüsszelben számos magyarországi számlát nem fogadnak be, mondván, mivel szerintük alig van szabályosan megvalósított pályázat Magyarországon, és azokban is túl sok a korrupciógyanús ügy – emlékeztetett az Európai Bizottság megállapításaira.

„Reméljük, hogy ezen ügyek lecsengése után nem fogják Simonka Györgyöt kimenteni ebből a helyzetből, hiszen volt már arra is példa, hogy ha egy fideszest elítéltek, akkor az utána nyugodtan élhette tovább a világát.”

Szilágyi György Veres Margit, Balmazújváros volt polgármesterének példáját hozta fel, aki – habár a Debreceni Ítélőtábla áprilisban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hivatali vesztegetés elfogadása miatt – azóta sem vonult be a börtönbe, ehelyett Kövér László házelnökkel külföldi utazáson vesz részt.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: Simonka György bármit elkövethetett következmények nélkül, aminek már szinte csodájára jártunk Békésben. A parlamenti padtársának, Mengyi Rolandnak (akit Voldemortnak is neveztek…) végül a saját kérésére is kiadta a parlament a mentelmi jogát. Simonka mentelmi jogát még nem biztos, hogy kiadják, hiszen ő fontoska okoska, ő a Békés megyei Fidesz elnöke is, nemcsak az orosházi választókerület egyéni országgyűlési képviselője. Farkas Flórián is nagy biztonságban érezheti magát a tettei ellenére. A kis halakat megfogják, a nagy halak meg vígan úszkálnak.

„Nagyon úgy tűnik, hogy összehangoltan, a vádlottak és az érintett kormánytisztviselők számára kedvező irányba történik a vallomások visszavonása, illetve módosítása: még az a minisztériumi tisztviselő is, aki utólag ellenőrizte az obskúrus pályázatot, sokkal óvatosabban fogalmazott most, mint a korábbi vallomásaiban.” (Részlet Mengyi Roland tavaly őszi tárgyalásáról, ítéletet nem találtunk).

Lesznek bemutató tárgyalások, és lesznek ezzel járó jelentős költségek. Hogy visszatérülne valamennyi adó-, vagy uniós forintunk, arra nincs sok remény! Az elkövetők mindenkit csókoltatnak, és még meg sem köszönik a nagy lehetőségeket a finanszírozóknak!

Békéscsaba, 2018. október 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Ha egy emberi közösség a hazugságok olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül elvezet a közösség általános értelmi és erkölcsi lezülléséhez.” (Bibó István: Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem)