Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181549

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

A Jobbik szerint az Alkotmánybíróságon és a köztársasági elnök palotája előtt is meg lehet állítani ezt az őrületet

Szerdán minden valószínűség szerint a kormánypáti többség megszavazza a parlamentben a rabszolgatörvényt, azonban az „önként vállalt túlmunka” nem lesz egyből kötelező – még az Alkotmánybíróság és Áder János köztársasági elnök is elkaszálhatja azt.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Azt soha senki nem kérdezi meg az ideiglenesen itt állomásozó multiktól, például a német autógyáraktól, hogy hogy is van az, hogy otthon négyszer annyit fizetnek a német munkásoknak, mint itt a magyaroknak? Nemrégiben otthon 28 órára csökkent a heti munkaidő az autógyárakban. Az ott kieső munkaidőt ledolgoztatják a magyarokkal? Szijjártó Péter szerint tetszik nekik a magyarországi törvénymódosítás. Hát már hogyne tetszene, ha esetleg ők írták…

A 2012. január 1-jén hatályba lépett választójogi törvénnyel a Fidesz bebetonozta magát a hatalomba, és nagy valószínűséggel mindenkor kétharmados parlamenti többsége lesz sajnos a parlamentben. Alkotmányoztak is, amelyből kihagyták a magyar társadalom négy alaptételét, nem helyezték alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! A kis keresetűek viszont nagyon ráfáztak, a csekély jövedelmüknek csaknem felét elviszik a levonások! Az alkotmányt később átkeresztelték alaptörvényre, és már nyolc ízben módosították, de a magyar emberek számára fontos tételek továbbra sincsenek benne!

Készült egy munkavállaló ellenes törvénykönyv is, amit most készülnek módosítani, úgy előírni 400 munkaóra túlórát, hogy majd évek múlva kapják meg érte a munkások a jövedelmet. Ha még meg lesz akkor az a munkahely, amely előírta a túlórát!

Orbán Viktor is megszólalt az ügyben,  azt találta mondani, hogy ő a munkásokkal van. Volt idő (2015-ben), amikor a devizahitelesek helyett a bankok mellé állt. A Magyar Hang cikke az Orbán-nyilatkozatról elérhető ITT !

Békéscsaba, 2018. december 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: Május 1-jén szóba kell azt is hozni, hogy nemcsak alaptörvény és választójogi törvény készült, hanem készült egy munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv is. A szakszervezetek részéről Gaskó István ősbolsi írta alá. A másik nagy szakszervezeti támasza a kormánynak Cser Ágnes, aki a Horn-kormány idején az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója volt, majd jelentős végkielégítéssel 1998-ban az első Orbán-kormány eltávolította a posztról. Most a kormány oldalán állva ostorozza az egészségügyi dolgozókat, mint szakszervezeti vezető. (Részlet a Miért is lesznek megint megszorítások? című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Wass Albert egyik írásában azt taglalta, hogy Erdély elszakítását az tette lehetővé, hogy a grófok és a bárók behozták az olcsó munkaerőt, akiket elég gyorsan követett a család, és el is szaporodtak bőven. Németország is törököt fogott, náluk már legutóbb hárommillió török szavazhatott a kormánykoalíció ellen. Hogy ebben mekkora szerepe lehetett Erdogan szultánnak, nem lehet tudni, de valószínűleg sok. Mi lesz, ha nálunk is túl nagy szerephez jutnak a vendégmunkások és családjaik? Novák Katalin jóságos államtitkár asszony lehet, hogy fel is karolja őket. Százmilliókért megy a magyar hirdetés belső Ukrajnában a nagy lehetőségről, és már 20 ezernél is több ukrán bent van, de jönnek a szerbek is.” (Részlet a Németországban 28 órás lett a munkahét című cikkből)