Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25788281

2020. február 29.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma napja van.
Holnap Albin napja lesz.

A Jobbik számára első helyen Magyarország biztonsága áll

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalommal követi a Kászim Szulejmáni amerikaiak általi lebombázása óta Irakban és Iránban kialakult helyzetet. Álláspontunk szerint az iráni vezető megölése rendkívül negatív folyamatokat indíthat el mind a Közel-Keleten, mind pedig a világban.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az amerikai vezetés az utóbbi időszakban a tárgyalásos, diplomáciai rendezés helyett egyre inkább az egyoldalú lépéseket részesítette előnyben közel-keleti politikájában. Szulejmáni megölése ennek egy igen súlyos esete, mely a jövőben előforduló nemzetközi konfliktusok rendezésére nézve is rossz példával jár elöl. Meggyőződésünk szerint a diplomáciában nem véletlenül alakult ki az állami vezetők és diplomaták védett helyzetének tiszteletben tartása, függetlenül az egyes államok politikájáról alkotott véleményektől. A Trump-adminisztráció tette ilyen módon nem csak egy iráni vezető, hanem a civilizált világ szokásai ellen is irányult.

Különösen veszélyesnek tartjuk az ilyen lépéseket a mártírkultuszhoz egyébként is vonzódó Közel-Keleten, ahol a beavatkozás újra felszíthatja a nyugatellenességet és a politikai, valamint vallási radikalizmust az amúgy is instabil régióban, ez pedig a magyar államhatáron belüli biztonsági helyzetre is negatív hatással lehet.

Ismerjük és értjük az Amerikai Egyesült Államok aggodalmait, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy az Iránnal kötött atomalku kölcsönös tiszteletben tartása valamennyi fél érdekeit sokkal inkább szolgálta volna. Fontos megjegyezni, hogy a kialakult helyzet nem csak a Közel-Keleten gerjeszt feszültséget, de az Európa és az Egyesült Államok közötti szövetségi rendszerben is.

A Jobbik örömmel tapasztalja, hogy az európai külügy jól, a békés rendezést szem előtt tartva reagált a súlyos helyzetre. Úgy gondoljuk, hogy most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy az Európai Unió tagállamai meghatározzák közös álláspontjukat és együtt cselekedjenek. Bizakodásunkat erősíti az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az a korábbi ígérete, mely szerint a Bizottság a korábbiaknál határozottabban kíván fellépni az Európát is érintő geopolitikai kérdésekben. Kérdéses, hogy a szükséges közös európai fellépést ezúttal az Orbán-kormány mennyire fogja akadályozni, hiszen a magyar kormányfő mai nyilatkozata, - amely szerint azt szeretné, ha az európai álláspont az amerikai-izraelihez közeledne Irán megítélését illetően - felelőtlen, veszélyes, távol áll a magyar és uniós érdekektől.

Jelenleg Európa és Magyarország biztonságának kell lennie az első számú, legfontosabb szempontnak.

Forrás: jobbik.hu/alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Stummer János levele Kósa Lajoshoz! A levél elérhető ITT !

Egy korábbi cikkünk arról, hogy a Rogán-féle baráti körnek hatalmas hasznot, a magyar adófizetőknek hatalmas kárt okozó letelepedési kötvényeket az észak-iraki Erbilben is árulták. A Mol olajmezőit ott védhetik a magyar zsoldos katonák, kiegészülve kurd (pesmerga) harcosokkal. A számlát a magyar adófizetőkkel fizettetik ki! A teljes cikk a Mol észak-iraki olajmezőiről készült videóval elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. január 10.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője. Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat. A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.” (Részlet a Miért hozták létre az Iszlám Államot című korábbi cikkből)  Észak-Irakból a Mol a törökök bevonásával exportálja az olajat.