Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22583405

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

A Jobbik kezdeményezi a parlamenti bizottság összehívását

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a jobbik. Varga-Damm Andrea azzal a sajtóhírrel kapcsolatban kezdeményezi a bizottság összehívását, amely szerint májusban szexuális bántalmazás történt egy debreceni honvéd-középiskolában.

A politikus emlékeztetett az elmúlt napokban napvilágra került esetre, miszerint május 6-án éjszaka a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában egy 9. osztályos fiatalt 10. osztályos társai lekötöztek és védekezésre képtelen állapotában szexuális erőszakot követtek el rajta. Az esetet követően fegyelmi eljárások indultak, aminek eredményeként öt diákot elbocsátottak az intézménytől.

A képviselő úgy véli, hogy a debreceni honvédiskolában történt szexuális erőszak tényén felül még nagyobb problémát jelent, hogy az esetet megpróbálták elhallgatni a hatóságok elől. Amennyiben ugyanis valóban megvalósult a szexuális erőszak az súlyos bűncselekménynek számít.

„A hallgatás, a visszafogottság a jövőre nézve táplálja az ilyen tevékenységek újbóli felmerülését” - jelentette ki kitérve arra, hogy ha nincs komoly következménye egy ilyen súlyos eseménynek, az azt érzékelteti akár az elkövetőkben, akár a környezetükben, hogy nagyobb baj nélkül meg lehet úszni egy ilyen cselekedetet.

A honvédelmi és rendészeti bizottság jobbikos alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az általa összehívott testületi ülésen meghallgatnák a honvédelmi minisztert, akitől arra várnak választ, hogy milyen következményei lettek az esetnek, illetve miért csak akkor történt feljelentés, amikor a sajtó elkezdett érdeklődni az ügy iránt.

A zárt intézmények világa

 „A fiataloknak meg kell tanítani, hogy a súlyos bűncselekményeknek következményeik vannak, a bűntetőeljárás maga, ugyanis a prevenciót, a jövőbeli megelőzést is szolgálja.”

A jobbikos politikus ebben elsősorban a pedagógiára helyezte a hangsúlyt és azzal a javaslattal él a kormányzat felé, hogy hozzanak létre külön pedagógiai programot, amely megelőzné és kezelné a kollégiumi típusú intézményekben, zártan együtt élő fiatalok problémáit. Varga-Damm kiemelte, hogy a konkrét esetben nemcsak az iskola igazgatójának, hanem a pedagógusoknak a felelőssége is felvetődik, hiszen nekik is kötelességük lett volna jelenteni az ügyet, ugyanakkor az erőszakot tevő gyerekek szüleinek felelőssége is fennáll.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu