Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20712939

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A Jobbik elnöke szerint azt az ellenállást kell megvalósítani, mint 2006 után

Fotó: alfahir.hu

Interjút adott az Indexnek Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, melyben többek között a meghirdetett nemzeti ellenállásról, a pártból távozókkal kapcsolatos helyzetről és az LMP-vel való lehetséges együttműködésről is beszélt.

Sneider Tamás nem tudott olyan érvet mondani, ami Volner János kizárása ellen szólt volna, szerinte a volt jobbikos alelnök egy hete arra játszott, hogy eltávolítsák a pártból (végül magától lépett ki). A pártelnök szerint „önmagáért beszél az a hazugsághadjárat, amelyet a saját pártjával szemben indított”, erre pedig nincs mentség.

Sneider arról is beszélt, hogy nyár közepe óta számított a volt alelnök részéről egy hasonló húzásra, a nyilatkozatai pedig sokszor szöges ellentétben állnak a valósággal és „rendszeresen másképp emlékezik vissza a történtekre, mint ahogyan azok valójában történtek”.

Világossá tette azt is, hogy a most távozó három képviselő, illetve a korábban a Mi Hazánkat megalapító jobbikosok személyes sértettségből és a be nem teljesült ambícióik miatt hagyták el a Jobbikot, többségük pedig beállt a Fidesz rendszere mögé.

Volner Jánossal kapcsolatban kiemelte még, hogy a politikus mindenképp EP-listavezető akart lenni, ám képtelen volt feldolgozni azt, amikor szembesítették a tényekkel, miszerint ebben a pozícióban nyelvtudás és nemzetközi tapasztalat szükséges, melyekkel ő egyáltalán nem rendelkezik. De Senider szerint az is sokat nyomott a latban, hogy felrótta Volnernek, hogy „egy sem Oroszországban, sem itthon nem akkreditált intézmény papírját tünteti fel” önéletrajzában, és kérte ennek eltávolítását.

Szóba került, hogy a volt jobbikos képviselő szeretője a Mi Hazánk vezető jogásza, de Sneider azt is felelevenítette, hogy Volner nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a Jobbik szeptember 29-i kongresszusán, ahol a tagság 100 százalékos támogatottsággal fogadta el a Jobbik jelenlegi irányvonalát a nemzeti ellenállásról: „Ezt a programot Volner János nélkül alkottuk meg, és fogadtuk el, ő ott sem volt a kongresszuson. Ha ott lett volna, tudná, hogy semmilyen balra fordulásról nincs ebben szó.”

A párttal szemben felmerült vádakról Sneider Tamás elmondta: úgy tűnik Volner Jánosra a sorosozás, míg a szekszárdi alapszervezet volt elnökére, Szabó Balázsra a simicskázás szerepét osztották. Mint fogalmazott: a Soros György emberének kikiáltott Teplán Istvánt ő épp Volner János irodájában ismerte meg, Simicska Lajossal pedig soha életében nem találkozott, és ha rajta múlt volna, nem is kötött volna megállapodást a plakátcégével.

A Jobbik szövetségi politikájával kapcsolatban Sneider elárulta, hogy egyedül az LMP-vel tudnak elképzelni együttműködést, azt is csak az önkormányzati választáson, csak helyi szinten és csak akkor, ha erre van igény az adott alapszervezetek részéről.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető 1.: „Mint kés a vajban, úgy ment át a Sargentini-jelentést elítélő országgyűlési előterjesztés is. Erről annyit el kell mondani, hogy attól függetlenül, hogy a döntés megvan, még hatmilliárd forintot elvernek a reklámjára, és jön az újabb nemzeti konzultáció is – milliárdokért! Arra élénken ügyelnek, hogy a lakosság sose járjon jól, csak a klientúra! Volt az Országgyűlés előtt jó néhány ellenzéki előterjesztés is. Azokat a parlamenti kétharmad simán leszavazta, még a napirendre vételüket is! Éljen a demokrácia és a jogállam!” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből)

Emlékeztető 2.: „A társasági adóból egy jelentős rész átkerül a TAO-ba, ahonnan nagyobb részben a sportot, az itthoni és immár a határokon túli stadionépítéseket, kisebb részben a kultúrát támogatják. A már átadott stadionokban se foci, se néző, vagy csak alig. Mégis erőltetik a stadionépítéseket, mert Orbán Viktor szereti a focit. És persze a kisvasutat is. Jobban járnánk, ha olcsóbb hobbijai lennének!” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Nagyon sok céget államosítottak, és az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. Ennyit kapnak a jegybanknál is a vezetők. Mivel a közmű szolgáltatókat is államosították, és ott is ötmillió lett a vezérek fizetése, ezért hamarosan emelkedni fognak a közműszolgáltatások. Vagyis véget ér a rezsicumi.” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)