Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027255

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A Jobbik a héten dönthet arról, kit küld majd az Európai Parlamentbe

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője még az urnazárás előtt is azt nyilatkozta, hogy kudarcként élné meg, ha pártjának nem sikerülne legalább három embert juttatnia az Európai Parlamentbe. A tegnap éjjel nyilvánosságra hozott választási eredmények szerint azonban csak egy mandátumot tudhat magáénak a párt. Ennek fényében adott hangot csalódottságának hétfő reggel az ATV Start című műsorában a párt elnökhelyettese, hozzátéve, hogy azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom történetének az egyik legnehezebb évén van túl.

A politikus emlékeztetett, hogy Vona Gábor személyében távozott a párt elsőszámú vezetője, majd kívülről, belülről egyaránt támadásoknak voltak kitéve és 250 sajtóper bizonyítja, hogy még egyik pártról sem hazudtak annyit Magyarországon, mint róluk.

„Az egymilliárd forintos ÁSZ-birság miatt igazából nem volt pénzünk a kampányra” –fejtegette a sikertelen mozgósítás okait a képviselő, aki a kutatásokra hivatkozva ismét megerősítette, hogy nem 6 százaléknyi jobbikos van, hanem minimum ennek a kétszerese, akiket sajnos kevésbé érdekel az európai politika, ezért sem sikerült őket vasárnap elvinni az urnákhoz.

Gyöngyösi újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy lehetségesnek tartja, hogy a Jobbik erős bázisának számító fiatal réteg egy része átszavazott a Momentumra az EP-választás során, de arra, hogy ez valóban így van-e és ha igen, akkor mivel tudta őket megszólítani az új párt, a következő hetek elemzései fogják megadni a választ.

A képviselő beszélt arról is, hogy a Jobbik elnöksége már a héten összeül, hogy megvitassák a párt szereplését és a mandátumuk sorsát, valamint kilátásba helyezte egy kongresszus összehívását is.

A nem várt eredmény miatt egyelőre nem tudni, hogy a párt által elnyert mandátumot ki fogja betölteni. Kijelentette továbbá, hogy a Jobbik marad centrumpárt és a néppárti politikának továbbra sem látják alternatíváját.

A kormánypárt eredményéhez hozzátette, hogy noha a Fidesz idehaza győzelmet aratott, úgy látja, hogy az európai viszonylatban való elvárásai alulmaradtak Orbán Viktornak, aki egy teljes elitcserére tett fel mindent. Hiába a francia és az olasz siker, a nagy populista áttörés nem következett be, így most nem egyértelmű, hogy melyik irányba mozdul majd el a magyar kormányfő, folytatja útját a populistákhoz vagy visszatér a Néppárt ölelésébe.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

Emlékeztető: „Azt a bizonyos 1963. évi egyezményt 2010 előtt a Bajnai-kormány felmondta volna, de hatalomra kerülve a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-kormány leállította, és ráerősített a szervezésre. Hogy mennyi magyar adóforint gurul át a határainkon temérdek alapítványon keresztül, az már szinte nyomon követhetetlen. Ausztria kivételével minden határ menti országban épülnek már a stadionok is. A külföldieknek teremt most már a magyarok adójából munkahelyeket a kormány az ideiglenesen itt állomásozó külföldi multiknak, hiszen óriási munkahely-teremtési támogatást és adókedvezményt kapnak. Miközben a csonka honban egyre elképesztőbb méreteket ölt a szegénység, melynek a tetejére jön rá az újabb kilakoltatási hullám és az elszabaduló infláció.” (Részlet a Brüsszel közleményt adott ki, hogy hazudik a magyar kormány című cikkből) Az 1963 évi egyezmény a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió között jött létre. 1989. október 23-tól Magyarország államformája köztársaság, 1991-ben szétesett a Szovjetunió. Miféle egyezmény az, amelyet a magyar kormány még ennyi év után is életben tart? Vagy járnak át magyarok is Ukrajnába nyugdíjért vagy ingyen gyógyulni, esetleg segélyekért? Ukrajna nem mellesleg nem uniós tagállam, de május 26-án is 30 készenléti rendőr segítségével áthordták őket szavazni. Sok volt megint a választási csalás, amíg a Fidesz lesz hatalmon, nálunk addig tiszta választás már nem lesz!