Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026612

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A jegybanki nyereségről

A Szabadság téri főépület. MTI fotó: Bruzák Noémi, wikipedia.hu, Magyar Építőművészet

A jegybank tavalyi nyereségéről: A monetáris politikai fordulatnak köszönhetően 2013 óta nyereségesen működő Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019-ben kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el. (Forrás: MNB, 2020. április 2.)

A jegybank összes kiadása (a több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott jövedelme és jutalmai, épületek, üdülők, gépkocsik, számítógépes hálózatok, stb.) a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol aztán elképesztő költekezések zajlanak, és haveri kifizetőhelyekként is működnek.

Nagy nyeresége lehet az alacsony jegybanki alapkamaton (0,9 százalék évek óta), ami jót tesz az exportáló multiknak, például az autógyáraknak, de rosszat tesz az importra szoruló kis- és közepes vállalkozásoknak és a magyar társadalomnak, hiszen az infláció elszalad és máris elszaladt miatta.

Szintén magas lehet a nyereség AZ UNIÓS PÉNZEK FORINTOSÍTÁSÁN, a külföldön dolgozók pénzhazautalásain, a devizahiteleseken, a betéteseken, hiszen évek óta nem fizetnek kamatot.

A jegybanki nyereség és a társasági adó egy részének, vagy már nagy részének a tao-ba kiszervezése miatt bizony jelentős kiesést könyvel el a központi költségvetés. A koronavírus járvány miatt sem változtatnak ezen a helyzeten...

Egy 2018. novemberi cikk arról, hogy mi is zajlik a jegybanki alapítványoknál:

https://hvg.hu/gazdasag/20181112_Kiderult_mi_lett_a_jegybanki_alapitvanyok_266_milliardjaval

Békéscsaba, 2020. május 8.

Összeállította: F. I.– M. K. M.

Emlékeztető: „A 133 „bátor” képviselő szavazta meg a rabszolgatörvényt, a kiszolgáltatott helyzetű dolgozókért az ellenzék padsoraiból emeltek szót. A leváltott fideszes kórházigazgatóknak is az ellenzék adott erkölcsi védelmet, a kórházból kirakott betegek sorsa az az ellenzéket érdekli, a kormánypártiak közül többen azzal bántják az orvosi ellátásra szorultak hozzátartozóit, hogy a kényelmük érdekében rakták be őket a kórházakba. Az elbocsátottaknak az ellenzék követel egy minimális állami hozzájárulást a túléléshez, a betegeket otthon ápolók munkájának elismerését az ellenzék követeli. Több tiszteletet érdemelnének azoktól, akik a szavazatukat adták a magyar embereket nehéz helyzetbe hozó törvényekhez, a klientúra milliárdossá tételéhez, Magyarország nemzetközi jó hírének tönkretételéhez, végső soron a nemzet kettészakításához.”  (Részlet A kettészakított nemzet című cikkből)

Emlékeztető: „A történet megértéséhez tudni kell, hogy a magyar kormány kiszervezte közel 100 milliárd forint költségvetési pénz kiosztását egy marosvásárhelyi MAGÁNALAPÍTVÁNYNAK, mert így elkerülhetik a nyertes pályázók nyilvánosságra hozatalát. A Pro Economica Alapítvány vezetője, Kozma Mónika idén januárban elismerte, hogy Lénárd András nyert a pályázatukon.” (Részlet a magyar Hang 2020. május 8–14-ei számában megjelent Önbetörés és közpénzmilliárdok. Folytatódik a Csíki Sör zavaros története című cikkéből) Ez a 100 milliárd adóforintunk is elúszott, soha nem fogjuk megtudni, hogy kikhez kerültek ezek az irtózatos adómilliárdjaink..., ÉS FŐKÉNT MIÉRT, mire föl?