Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23096011

2019. augusztus 22.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.

A jegybanki alapítványoknál elképesztő dolgok történnek!

A bajban lévő jegybanki alapítványi bank (Fotó: hvg.hu)

Nemcsak ott, hanem már szinte mindenütt! Egyre több lesz a nagyon gazdag oligarcha, a kormányközeli milliárdos, és egyre inkább ellehetetlenül a társadalom, főként a magyar vidék. Van még egy ország a világon, ahol a jegybank összes kiadását az adófizetőkkel fizettetik ki hatalmas jövedelmű több mint ezer dolgozó munkabérével és a rezsivel együtt, és az összes nyereséget hat jegybanki alapítványba kiviszik? Ezeknél az alapítványoknál elképesztő költekezés zajlik, az egyik alapítványon keresztül hozták létre a családinak, haverinak nevezhető Növekedési Hitelbankot, Matolcsy György unokatestvére vezetésével.

A jegybank nyeresége miért nem kerül be a költségvetésbe, oda, ahonnan finanszírozzák a fenntartását?  A jegybanki alapítványoknál is jövedelmet húznak a jegybank elnöke és vezetőtársai, munkatársai is. Nem is keveset! Matolcsy mandátuma márciusban lejár, de marad továbbra jegybankelnök, a miniszterelnököt és a kormányt nem zavarja ez a történet se! Mehet tovább az iszonyatos mértékű pénzkiszervezés az államkasszából! A társasági adóval ugyanez történik, annak egy jó része átkerül a TAO-ba és épül például a sok stadion, immár nemcsak itthon, hanem a határ mentén végig – Ausztria kivételével. Ez azonban egy másik rémtörténet.

Matolcsy György jegybankelnök mandátuma márciusban lejár. Orbán Viktor miniszterelnök máris megnyugtatta a közvéleményt, hogy megy minden tovább, vagyis a pénzszórás folytatódik ott is. A jegybank állam lett az államban, nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Az Európai Központi Bank miért nem avatkozik már be, az egyszerűen érthetetlen!

A Növekedési Hitelbanknál a problémát az okozhatja, hogy a kedves ügyfelek nem fizetik vissza a hitelt. Ez történt a Postabanknál is, amit később az adófizetők pénzén konszolidálták. Lehet, hogy ez lesz a Széchenyi Bank és a Növekedési Hitelbank esetében is? Vagy mi lesz a brókerbotrányokkal? Azokat a balhékat is az adófizetőkkel vitetik el?  

A Növekedési Hitelbanktól felvett növekedési hitelből lett gyártulajdonos a jegybankelnök Matolcsy György fia – erősítették meg a korábbi sejtést a 444.hu által a cégbíróságon felkutatott dokumentumok.

Egy érdekes összeállítás a Növekedési Hitelbanknál történtekkel kapcsolatban elérhető ITT

Van olyan, akinek tíz állása is van a jegybanki alapítványoknál. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2019. január 14.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékokat is adóként szedik már be, és így abból is szabad felhasználású pénz lesz. Vagyis nem az egészségügyre és nem nyugdíjra költik. Az adónkat jócskán megcsapolják a TAO-val (nagyrészt sporttámogatás és stadionépítés, magas fizetés a focistáknak), és a jegybank is ellehetetleníti az államot azzal, hogy az összes kiadása az államkasszát (a magyar adófizetőket!) terheli, a nyereségét viszont kiszervezi hat jegybanki alapítványba. Ahol nagyon jól jár nemcsak Matolcsy György rokonsága, még a távolabbi rokonok is. Matolcsy havi ötmilliót kap a jegybanktól, de jövedelmet húz (nem is keveset!) a jegybanki alapítványok némelyikéből is. A TAO-kassza kulcsa Csányi Sándor MLSZ elnök kezében van. A TAO-kassza is, a jegybanki alapítványok is a korrupció melegágyai.” (Részlet A kormány suttyomban engedélyezte a pofátlanul magas végkielégítéseket című cikk kommentárjából)

Emlékeztető: „A Fidesz a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után alkotmányozott is, amelyet csak ő szavazott meg, és amelyből kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj alkotmányos védelmét. A jövedelemhez alig jutóknak nagyon rossz, a magas jövedelműeknek nagyon jó egykulcsos adót viszont levédte. Később átesett vagy nyolc módosításon ez a gyenge lábakon álló, és alaptörvénynek átkeresztelt valami, de a társadalom számára kedvező módosítás nem történt.” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)