Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19750468

2019. január 17.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.

A horvát köztársasági elnök a kivándorlás miatt félreverte a harangokat!

Nyolcvanezer horvát hagyta el a hazáját, és 17 ezerrel csökkent a lélekszám. „Az elvándorlás miatt rendkívüli állapot van a Horvátországban – jelentette ki kedden Kolinda Grabar-Kitarovic az MTI híradása szerint. A horvát államfő többször bírálta már a kormányt amiatt, hogy nem tesz meg mindent a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításáért.” (index.hu)

Horvátország lélekszáma a magyar lélekszámnak a felét sem éri el, máris pánik van az elvándorlás miatt. Mi magyarok nagyon szeretünk Horvátországban nyaralni. Lehet, hogy a nyáron már észre lehet majd venni a tengerparton is az esetleges munkavállalói hiányt.

Magyarországról is egyre többen vándorolnak ki, ráadásul ők nem szavazhatnak levélben. Emiatt elég sokan nem tudják gyakorolni a választójogukat, mert vagy nagyon messzire kellene utazni a nagykövetségekre, konzulátusokra, vagy haza kellene utazni. A mostani választási eredmény miatt félő, hogy a kivándorlók létszáma felerősödik, mert nincs remény a változásra. Londonban még az is előfordult a jelenlegi választás kapcsán, hogy a magyar választópolgárok orra előtt 18 órakor bezárult a szavazóhelyiség. Az egész napos várakozás, a hosszú utazás számukra nem vezetett eredményre. Tudják, hogy ők nem Fidesz-szavazók, ezért aztán igyekeznek megakadályozni, hogy szavazzanak…

Hogy hány magyar honfitársunk ment külföldre dolgozni, arról különböző adatok keringenek. Létszámukat viszont a magyarországi statisztika úgy tartja nyilván, hogy itthon dolgoznak. Ugyanez történik a közmunkásokkal is, akiket munkaválóként tartanak nyilván…

Az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint 63 251 magyar dolgozott hivatalosan Ausztriában. Németországban 135 ezer körül, az Egyesült Királyságban 300 ezer fő körül dolgoznak a Magyarországot elhagyók. (kftkreator.hu). Más országokban is dolgoznak természetesen, ezért létszámuk akár 600 ezer is lehet. Volt egy Gyere haza fiatal elnevezésű kormányprogram, amit elég gyorsan visszavontak. Nem kalandvágyból mentek el, mint ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök korábban a parlamentben előadta, hanem a megélhetést nem biztosító fizetések miatt. A fiataloknak nincs esélye önálló életet kezdeni, mert a jövedelemből megélni sem lehet, nemhogy családot alapítani. Nálunk azonban nem verik félre a harangokat… Nálunk továbbra is a migránsellenes propaganda dübörög – rettenetes milliárdos kiadásokat okozva. Ezek a pénzek leginkább az egészségügyből és az oktatásból hiányoznak, és bizony egyre több lesz a leszegényítettek létszáma, amit súlyosbítanak a devizahitelezés és a brókerbotrányok által okozott károk. Ezek a károkozások következmények nélkül fordulnak még mindig elő édes hazánkban…

Az autógyárak örülnek a kétharmados Fidesz-győzelemnek, hiszen nagyon sok adókedvezményt, hatalmas munkahely-teremtési támogatásokat és egyéb lehetőségeket (például a társasági adó felére csökkentését) köszönhetik az előző Fidesz-kormányoknak. A jegybanki alapkamat alacsonyan tartása is nekik kedvez, és a Magyarországra érkező uniós támogatásokból is bőven részesülnek. A magyar kis- és közepes vállalkozások alkalmazzák a munkavállalók többségét, velük azonban nem ilyen jóságos a saját kormányuk!

Soha ilyen népes kormánya nem volt még Magyarországnak, mint amilyen az előző négy évben szintén nagyon nagy kiadást okozott! Kormányzás nem igazán volt, csak propaganda és médiaőrület. Félő, hogy tovább épülnek a stadionok és egyéb felesleges létesítmények, és még lejjebb csúszik a magyar társadalom többsége. 

Békéscsaba, 2018. április 19.

Anton

Emlékeztető: „Soha nem utaltak még haza annyi pénzt Magyarországra a külföldre vándorolt magyarok, mint most – hívta fel a figyelmet a napokban a Világgazdaság. A kivándorlás gyorsulásával párhuzamosan a lap szerint a hazautalások összege is növekszik, s már a magyar gazdaság 3 százalékát adja. A KSH nemzeti számlái szerint a külföldről kapott munkajövedelmek tavaly elérték a 920 milliárd forintot, ami 43 milliárd forinttal meghaladja a 2013-ast, és 236 milliárddal több, mint a 2012-es. Felidézték, hogy a hazautalás 2010-es kivándorlási hullám után kezdett el dinamikusan nőni. Az elmúlt öt évben százezrek hagyták el az országot átmenetileg vagy végleg.” (Részlet az Aggasztóan nő a kivándorlás című cikkből) A hazautalásokon hatalmasat kaszál az állam, a jegybank és a számlavezető bank is! Lehet, hogy ezért vették le napirendről a Gyere haza fiatal elnevezésű programot?

Emlékeztető: „Minden talán az alkotmánnyal, vagy későbbi nevén az alaptörvénnyel kezdődött, amelyből kihagyták a társadalom négy alaptételét: nem védték le a termőföldet (azé az ország, akié a föld! Nálunk nagy része az oligarcháké lett!), a vízbázist (amit már élelmiszerré akar nyilvánítani az egyik nagy multi!), a társadalombiztosítást (az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat). Amit levédtek, az a förtelmes egykulcsos adó, amellyel a magas jövedelműek nagyon jól, az alacsony jövedelműek (ők az egyelőre csendes többség!) nagyon rosszul jártak!” (Részlet A Fidesz saját fazonjára igazított törvényei című cikkből)