Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367842

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

A hármas metró felújítása és esetleges üzleti köre

Orosz metrógyártóval vágott közös üzletbe a londoni magyar nagykövet – írta 2019 augusztusában a 444.hu. Az a bizonyos londoni nagykövet Szentkirályi Alexandrának, Tarlós István volt alpolgármesterének, az új kormányszóvivőnek a férje. Szentkirályi fizetése kormányszóvivőként 400 ezer forinttal magasabb, mint a korábbi jövedelme volt. Hogy a hármas metró kocsijainak ROSSZ MINŐSÉGŰ orosz felújításában volt-e szerepe a nagykövetnek, illetve a cégének, az is érdekes információ lehet!

Ha igen, abban segítségére lehetett az akkoriban még alpolgármester neje. „Mint korábban megírtuk, Szalay-Bobrovniczkyt fideszes körökben Habony Árpád jobbkezeként ismerték akkoriban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf felesége, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig Budapest főpolgármester-helyettese” (Részlet a cikkből) A volt alpolgármester visszavette a lánykori nevét (Szentkirályi Alexandra), és azon a néven lett a kormány szóvivője, tegeződve köszöntötte azokat, akiket be fog vinni hamarosan az erdőbe, ahonnan vagy vissza tudnak majd térni, vagy nem! A kormánytól igaz tájékoztatásban reménykedni azonban még szabad, mert még az is előfordulhat, hogy megtudjuk az ország valós állapotát!

„A szóvivő, akinek Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Orbán-kormány londoni nagykövete a férje, a kisfilm végén hangsúlyozza, hogy az emberek véleményét is szeretné tolmácsolni a kormány felé. Szentkirályi Alexandra egyébként végig tegezi a hallgatóságot, talán ez lehet az új irány, amit Lázár János szorgalmazott a minap. (Részlet az új kormányszóvivő beköszöntőjéből)

A Fidesz változtatni fog a retorikáján az október 13-ai önkormányzati választási eredmény miatt, és hazahívja Londonból Habony Árpádot. A londoni nagykövet orosz üzletével kapcsolatos 2019. augusztusi a cikk elérhető ITT !

A felújított metrókocsikkal nagyon komoly probléma van. Hat kocsit máris ki kellett vonni a forgalomból, mert a rozsda gyakorlatilag megette a padlólemezét, vagyis menet közben nagy baj lehet belőle.

Hogy miért nem új metrókocsikat vásároltak Tarlós Istvánék, és miért a régi, elavult kocsikat újíttatták fel akkor, amikor az alig lett volna drágább, mint a felújítás, az egy másik történet lenne, komoly következményekkel. Ettől függetlenül dupla végkielégítéssel távozott Tarlós István a főpolgármesteri székből, és a miniszterelnök tanácsadója lett. A nyugdíja még az is lehet, hogy eléri a kétmillió forintot, mert nincs se járulék-, se nyugdíjplafon.

Békéscsaba, 2020. január 6.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)

Emlékeztető: „Putyin akkoriban jött rá, hogy nem kell megszüntetni az ellenzéket, mint egy diktatúrában, elég megfojtani. Valódi vetélytársak sincsenek: ha valaki felemelkedne, egyből letörik.” (Részlet az Orbán a válság haszonélvezője című cikkből)