Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713440

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A győztes mindent visz! A jövőnket is?

A legelrettentőbb a sok, a társadalomnak jelentős kárt okozó Fidesz-fazonra igazított  törvények között a legkártékonyabb talán a választójogi törvény, amely vasárnap is vizsgázott, illetve jócskán levizsgázott.

A törvény egyik passzusa alapján a győztes mindent visz! Így történt ez most is, a győztes Fidesz további 1,2 millió szavazatot kapott meg a töredékszavazatokból. Választási szakértők kiszámolhatnák, hogy ez hány parlamenti képviselői helyet is jelent? Akár negyvenet, vagy még többet! Ha ez a passzus nincs, nincs újabb parlamenti kétharmad! A bizottságokban dől el minden fontos kérdés, ott is jelentős lesz emiatt a passzus miatt a Fideszes többség. Az ellenzéknek lehetősége lesz megint törvényjavaslatokat benyújtani, amelyeket a Fideszes többség leszavaz – a demokrácia nagyobb dicsőségére! Ezzel a választójogi törvénnyel a Fidesz hatalma be van betonozva. Ráadásul az Ukrajnából törvénytelen módon (vannak olyan házak, ahová 300 is be van jelentkezve!) nyugdíjban részesülők teljes jogú választópolgárok is, és Szabolcsban bizony el is döntik azt is, hogy ki lesz a megye egyéni országgyűlési képviselője, és ki lesz majd a falvak polgármestere… 

Ami ezzel a választójogi törvénnyel elérhető, az nemcsak az ellenzék, hanem a választópolgár megalázása is. Az a bizonyos 1,2 millió szavazó nem is sejti, hogy szavazatával leszavazott a Fideszre. Rengeteg volt a választási csalás, például a romák beetetése tavaszváró ünnep elnevezéssel, és megijesztésük azzal, hogy még közmunkát se kapnak. Farkas Flórián, a nagy romavezér tovább folytathatja a dicstelen tevékenységét a mandátum mögé bújva, mert a Fidesz előkelő helyen bejuttatta őt is a parlamentbe. Elképesztő, hogy a legkiszolgáltatottabb szegények 90 százaléka az őket szegénységben tartókra (a Fideszre) szavaztak! Volt elég sok szavazatvásárlás is. Ilyennek lehet ítélni a 12 ezer forintos gázkedvezményt, vagy a nyugdíjasok 10 ezer forintos Erzsébet-utalványát.

A határon túli választói névjegyzéket 10 évente ellenőrzik. Elég sok 80 év feletti is megkapja az állampolgárságot és a választójogot. Amennyiben időközben meghal, a család az ő nevére is leszavazhat, mert nincs ellenőrzés. A lehetőségre valószínűleg itthonról hívják fel a hozzátartozók figyelmét. Ugyanígy még az is előfordulhat, hogy az Ukrajnába folyósított magyar nyugdíjat az érintett halála után a hozzátartozók bankkártyával évekig felveszik.

A Magyarországról a megélhetést nem biztosító jövedelem miatt külföldön munkát vállalók által hazautalt pénzeken nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank is. Választójogukat ők levélben nem gyakorolhatják, vagy haza kell jönni nekik, vagy elutazni jó nagy költséggel a kinti konzulátusokra, nagykövetségekre. Az idén 18 órakor a Londonban szavazó jelentős számú magyar orra előtt becsukták a kaput, közülük sokan nem tudtak szavazni! Több százan lehettek… Mekkora szerepe lehetett ebben annak, hogy ők nem Fidesz-szavazók?

A választójogi törvény megalkotásában Áder Jánosnak – akiből később köztársasági elnök lett – jelentős szerepe van…

A keleti nyitás óriási kudarc, és a nagy választási győzelem után még nagyobb kudarc lesz, ha nem tér vissza Magyarország a normalitás talajára! Elég az erdogani és a putyini mintákból! A magyar társadalom türelme úgy néz ki, hogy végtelenített, de vajon az Európai Unió türelme is az? Ami Erdogannak Gülen, Amerikában élő idős, egykori támogatója a patás ördög, úgy Orbánnak az egykori mentora, a szintén Amerikában élő 88 éves Soros György. Amikor meghal, új ellenséget kell találni. Vajon ki lesz a következő?

A társadalomra elég volt ráijeszteni óriásplakátokkal, közmédiában is bevetett hazugságokkal, és máris beért a gyümölcs! Egyszer mégis el kell, hogy jöjjön az igazság órája! Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek! De miért ilyen lassan Uram? Az új parlament kb. egy hónap múlva megalakul, újabb hatalmas Fidesz-többséggel. Évek óta nincs kormányzás, csak propaganda és pénzszórás, amiből nagy baj lehet, mert az államkassza nem feneketlen kút!

Miért jutott eszembe a leszegényítettek Fideszre szavazásával kapcsolatban a Stockholm-szindróma? „(Helsinki-szindróma néven is ismert. Egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok  – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa;  józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket. Általában ez így is van; olykor azonban nem ez történik. A Stockholm-szindróma olyankor léphet fel, amikor a sok bántalmazás mellett a rab figyelmet, néha előforduló felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ugyanakkor teljesen ki van szolgáltatva neki, az élet-halál ura felette.” (Forrás: wikipedia)

Békéscsaba, 2018. április 10.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata.” (Orbán Viktor ellenzékben, 2006. december 13.)

Emlékeztető: „A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!” (Orbán Viktor ellenzékben, 2008. március)

Emlékeztető: „Nehéz feladat vár ránk! Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást” – kezdi bevezetőjét Orbán. A Fidesz elnöke kudarcokkal telinek írja le az elmúlt nyolc év szocialista kormányzását és egy erős Magyarország ígéretét vázolja fel. Orbán szerint az elmúlt időszak politikája csalódást okozott, mert a kormányzati politikát egyre inkább magáncélok és üzleti érdekek határozták meg.” (Részlet a 2010-es fülkeforradalmi győzelem utáni orbáni interjúból) Az orbáni elmúlt nyolc év rosszabb, mint amilyen a szoci nyolc év volt…

Egy felejthetetlen orbáni mondat 2002-2010 között ellenzékben sokszor: NEM TUDJÁK ÚGY TÖNKRETENNI A HAZÁNKAT, HOGY NE TUDNÁNK ÚJJÁÉPÍTENI! Tessék mondani, amit műveltek nyolc év alatt, az újjáépítés volt? Klientúra újjáépítés, oligarchák, offshore lovagok helyzetbe hozása!