Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180932

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

A gúnyrajz miatt tiltakozik, a Himnusz betiltását vizsgálja

A dunaszerdahelyi stadion mérkőzés idején

Kigúnyolják Orbánt: azonnal tiltakozik a külügy, betiltják a Himnuszt: „majd megvizsgáljuk az ügyet”

Szlovákia a magyar külügyminiszter hümmögő bólogatása közepette az utóbbi évek   legvisszataszítóbb magyarellenes intézkedését hozza meg, ám a magyar diplomácia inkább egy szlovén hetilap Orbán Viktort ábrázoló karikatúrájával foglalkozik. Itt tartunk, itt tart a magyar nemzetpolitika. Álljon itt két hír, okulásként:

Szlovákia bünteti a magyar himnusz eléneklését, a magyar diplomácia nem tesz semmit. (04. 03.) 

Egy szlovén lapban csúnya karikatúra jelenik meg Orbán Viktorról, a magyar diplomácia kézzel lábbal tiltakozik, jegyzéket ad át, felszólít, kioktat, fenyegetőzik (04. 05.)

És akkor betiltják a magyar himnuszt Szlovákiában

Pár nappal ezelőtt robbant a hír, a Felvidéken többé nem énekelhetik el sem az őshonos magyarok, sem a látogatóba érkezők a magyar himnuszt, így döntött az Orbán-kormány hű szövetségese, majd annak ellenzéke, köztük a magyar képviselők többsége.

Megszoktuk már, hogy Nyugat-Európa a magyar idegengyűlöletre szuperérzékeny szenzorai rendre meghibásodnak az utódállamok egy-egy kirívóan magyarellenes intézkedése esetén, ám ennél sokkal nagyobb baj, hogy most már Budapest is néma csöndben tűri a gyalázatot, erejéből mindössze egy rövidke és nevetségesen gyengécske nyilatkozatocska futotta:

„Tájékozódunk, figyeljük az eseményeket, tájékozódunk a pontos jogi hatásokról, és a rendelkezésünkre álló információink szerint hamarosan megnyugtató megoldás születhet a kérdésre" – mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, miután rácsörgött szlovák kollégájára (jellemző módon, a külügyminisztériumtól két napig semmilyen közleményt, de még egy egyszerű választ sem lehetett kicsikarni).

 A kőkemény nyilatkozat mellett még arra is futotta a magyar diplomácia vezetőjétől, hogy egyetértsen a szlovák külügyminiszterrel abban, hogy „a két ország kapcsolatát a kölcsönös tisztelet alapjára kell helyezni.”

Tehát magyarul: az országot teleplakátoló, fél világgal hadban álló, mindenhol sorosista összeesküvést képzelő és gyártó magyar kormány – miután sikeresen tönkre vágta saját és az ország renoméját – arra sem volt képes, hogy legalább a diplomácia szépen megválogatott szavainak szintjén tiltakozzon egyet. Holott az sem lett volna aránytalan lépés, ha a szlovák nagykövetet két napi, a külügyminisztérium csendes folyosóján eltöltött előszobáztatás és szőnyeg szélére állás után zavarják haza Pozsonyba tájékozódni egyet. A magyar nagykövetet pedig ugyanezzel a lendülettel hívják haza. 

Nem. A magyar kormány „tájékozódik, figyel és reménykedik”, hogy hamarosan megnyugtató válasz születik a kérdésre és persze egyetért a kölcsönös tisztelet kapcsán. Nem baj, épp most tiltották be a magyar himnuszt, de Szijjártó Péter egyetért. Nincs itt semmi gond. Nem kell jártasnak lenni a diplomáciai nyelvben ahhoz, hogy elhelyezzük a térképen a magyar külügyminiszter nyilatkozatát, aminek lényegét most összefoglaljuk három szóban:

A Nagy. Büdös. Semmi.

Ez még azonban kevés lenne ahhoz, hogy a magyar kormány és diplomácia működését, erejét, de legfőképpen prioritásait elhelyezzük a térképen, ehhez elő kell vennünk a már említett szlovéniai hírt is. 

A Mladina szlovén hetilap március végi címlapja Orbán Viktort karlendítve, náci vezérként ábrázolja, mellette a szlovén szélsőjobboldali párt, az SDS vezetőivel. A ljubljanai magyar nagykövet, mint a magyar nemzeti érdekek képviselője, gyorsan olvasói levelet ír, majd - és ez az igazán meredek - diplomáciai jegyzéket ad át a szlovén külügyminisztériumban, mivel a címlap szerinte (vagyis a magyar diplomácia, még pontosabban a magyar kormány szerint) „átlépte a sajtó- és szólásszabadság határait és rontja a két ország kapcsolatait”

A gúnyrajz a szlovén hírlapban

Hogy ez ne legyen elég, arra kérték a szlovén kormányt, hogy „a jövőben akadályozzák meg, hogy hasonló eset megtörténjen az országban.” Nem, ez a címlap nem sajtó- és szólásszabadság határait lépte át, hanem a jó ízlését. A karikatúra otromba, visszataszító, mocskolódó és súlyosan ferdít. Pontosan olyan, mint a közpénzből fenntartott magyarországi Fidesz-sajtó, vagy hogy messzire ne menjünk: a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó szlovéniai médiumok. Ugye.

A helyzet roppant világos tehát:  a magát előszeretettel nemzetinek tartó magyar kormány nem akarja vagy nem képes megvédeni a magyar érdekeket Szlovákiában, miközben a miniszterelnök személyét támadó szlovén újság címlapja miatt még diplomáciai jegyzéket is kiad, fenyegetőzik és kioktat. Ennél tökéletesebben nem is foglalhatná össze semmi napjaink magyar nemzetpolitikáját.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A tűzfészekként számon tartott Balkánon ki tudja mennyi milliárd adóforintunkat szórnak el, és avatkoznak bele az országok választási kampányaiba. Két helyen is alaposan melléfogtak: Macedóniában az általuk támogatott miniszterelnök-jelölt megbukott, két évre ítélték korrupció miatt. A választás után érdekes körülmények között ide menekült Magyarországra, és valószínűleg itt él még mindig nálunk. A szlovén miniszterelnök-jelöltjük szintén megbukott, és őt is két évre ítélték, szintén korrupció miatt. Szlovéniában vasútfejlesztésre 80 milliárd adóforintunkat ígértek, és Lendvára kétmilliárdért egy stadiont. A szlovénok nem voltak kíváncsiak a vasútfelújításba történő beavatkozásunkra, jócskán elegük lett a magyar beavatkozásból. A lendvai stadion meg fog épülni, és mire kész lehet, még az is lehet, hogy lesz bele szlovén focicsapat is. Habony Árpád valószínűleg kitelepült már a Balkánra, itthoni dolgairól nem igazán hallani. A bukott szlovén miniszterelnök egyelőre még nem érkezett ide, de valószínű nem is fog, mert Szlovénia mégiscsak uniós ország… Szlovéniában és Macedóniában jócskán leszerepeltek a magyar kampányguruk. Szerbiában viszont sikerült a miniszterelnöki székből az elnöki hatalomba átsegíteni egy háborús bűnöst.

Békéscsaba, 2019. április 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: A szlovák Himnusz egy magyar népdal, és bizony a címerükbe beépítették magyar tiltakozástól mentesen a kettős keresztünket!