Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27121680

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke

A Világgazdaságnak adott interjút Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke (ÁSZ), aki szerint a mostani helyzetben a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy a saját maga tartalékolásán túl a lakossági megtakarítások előmozdításában is konkrét lépéseket tegyen.

A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnák – mondta a lapnak az ÁSZ elnöke, aki szerint így a háztartások 5-10 ezer forintonként össze tudnának spórolni egy megfelelő megtakarítási állományt. A Világgazdaság interjúja elérhető ITT !

Domokos László Békés megyei Fidesz-fan volt korábban, hosszú évekig országgyűlési képviselő és megyei elnök Békésben, és elnökölte a megyei közgyűlést, de volt Békéscsaba alpolgármestere is. Az Állami Számvevőszék elnökeként arról híresült el, hogy a Fidesz gazdálkodását mindig törvényesnek minősíti, az ellenzéki pártokat meg vegzálja, ahogy azt elvárja tőle a futtatója. Az eddig nyolc milliárd forint kárt okozó kamupártos rablókat meg futni hagyja!

Az államkasszában nagyon cincoghatnak az egerek, mert ennyi milliárdot nem lehet szétszórni a nagyvilágba úgy, hogy jusson is, maradjon is, ráadásul a kormányzati korrupció is hatalmas méreteket ölt, és nincs rá remény, hogy felhagyjanak a lopással. Most újabb állampapír jön ki, hétfőtől már meg is vásárolható elég sok helyen. Az államadósság iszonyatos mértékűre nőtt, 2010 óta 10 ezermilliárd(!) forinttal. Az uniós pénzekre is, az adónkra is jócskán rájárnak azok, akik nem igazán fizetnek itthon adót! Folyamatos most már az IMF és az egyéb külső hitelezők kihagyása, de azt nem veszik figyelembe, hogy a BELSŐ ELADÓSÍTÁS IS ELADÓSÍTÁS!

Domokos Lászlónak már volt egy nagy ötlete, miszerint az állami cégek (sok céget államosítottak, többek között a közmű szolgáltatókat is!) vezetőinek jövedelmét még akkor is ötmillió forintra kell emelni, ha a cég veszteséges. Azok a miniszterek, akik alá állami cég irányítása tartozik, az ő fizetésük is ötmillió forintra nő. Ez azzal fog járni, hogy nemsokára az összes miniszternek havi ötmillió lesz a jövedelme. A saját fizetését és az országgyűlési képviselők jövedelmét is jócskán megemelték.

A múlt heti borzalmas hajóbaleset után derült ki, hogy a magyar állam már tulajdonostárs a Viking szállodahajót üzemeltető cégben. Így aztán a vizsgálatok utáni kártérítések során csúnyán ráfáznak a magyar adófizetők. Rogán Antalnak ez a „bulija” is nagyon káros lesz, nemcsak a letelepedési kötvényes bulija, ami miatt igen jól jártak az offshore lovagok és ráfáztak a magyar adófizetők, és a gagyi óriásplakátjai is vitték az adónkat. Viszont döntött a Kúria: „Juhász Péter belvárosi képviselőjelölt a 2014-es választási kampányban számos olyan ügyet hozott nyilvánosságra, amelyben Rogán Antal még V. kerületi polgármesterként hozzájárult ahhoz, hogy a piaci ár alatt adjon el a kerület lakásokat, épületeket. A lap szerint Rogán és a belvárosi önkormányzat Juhász Péter számos nyilatkozatát gyűjtötte egybe, és perelte érte a volt ellenzéki politikust. Többek között olyan kijelentéseket kifogásoltak, mint hogy Rogán Antal üzletelt Portik Tamással, hogy Rogán maffiózókkal üzletelt, továbbá hogy a Rogán-klán az egy bűnszervezet.” (Jogerős: Részlet a Rogánról lehet mondani, hogy bűnöző című cikkből)

Az idősödő havi ötmilliós fizetésű potentátok nyugdíja – mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon – négy millió forint körül lesz. Be is borítják ezek azt a nyugdíjkasszát, amely amúgy is gyenge lábakon áll, mert a járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is!

A magán-nyugdíjpénztárakkal, a lakástakarék-pénztárakkal történtek után, és azután, hogy az uniótól a lakosság részére biztosított házszigetelés milliárdjait a középületekre költötték, a megtakarításainkra is rá akarja tenni a kormány a kezét! Vajon mi lesz az, ami végre elérni a nép egyszerű gyermekeinek az ingerküszöbét, és kimondja végre, hogy ELÉG VOLT? Igényes országban ilyen előzmények után már nem lenne az elkövetőknek még 50 százalékos parlamenti többsége se! A 2012. január 1-jétől életbe léptetett, csak a Fidesznek kedvező választójogi törvénnyel azonban mindent visznek, a magyar jövőt is!

Békéscsaba, 2019. június 4.

Anton

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető:  „A bank elad egy „terméket”, ami rátelepszik a vevő életére, és megfosztja javaitól. Kifosztó robot – így jellemezte lapunknak Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja a „magyar devizahitelt”, amely jó eséllyel pályázik az évezred átverése címre. Nem „hibás termék”, hanem csalárd termék, amely 2004 és 2009 között csak néhány ezrest húzott ki az emberek zsebéből, 2009-ben, amikor a forint árfolyama gyengült, már tízezres tételekben fosztogatott”, 2010 nyarától pedig lényegében „rabolt”. A csalók ugyanis agyafúrt turbómotort építettek a devizahitelnek álcázott termékbe, amely az árfolyam elszabadulásakor „rabló hadjáratba kezdett”.  (Részlet a Magyar Hírlapban megjelent Csalárd termék a devizalapú hitel című cikkből)

Emlékeztető: „Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van például a jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként.” (Részlet az Amikor kettős hatalom volt Magyarországon című cikkből) Valószínű, hogy Rogán Antal is havi ötmilliós már.