Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20731041

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A fideszesek emelnék a képviselői fizetéseket

Az átlagfizetés háromszorosára emelnék a parlamenti képviselők fizetését egy kormánypárti javaslat szerint. Így emelkedne a lakhatási támogatásuk is. A Fidesz szerint a tiszteletdíj az általuk vállalt munkával arányosan alakul.

Egy Fidesz–KDNP-s javaslat értelmében az országgyűlési képviselők a jövőben a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék – írja  az Index. Ez egy „mezei” honatya esetében az eddigi bruttó 748 ezer forint helyett bruttó 948 ezret jelentene. A képviselőcsoportok vezetői ennek dupláját, a frakcióvezető-helyettesek pedig körülbelül másfélszeresét kapnák. A parlamenti bizottságok tagjainak fizetése 1,2-szeresére emelkedne.

A képviselői alapbér-növekedés miatt a lakhatási támogatásuk is emelkedik, ennek indokaként a fővárosi albérletárak emelkedését nevezték meg.

A portál kiszámolta, Kövér László házelnök jár a legjobban: keresete havi csaknem 3 millió forintra ugrik.

Az Index cikkére a Fidesz közleményben reagált. Mint fogalmaznak, „a parlamenti döntéshozók bére emelkedik utoljára”. Azt is megemlítik, „az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul”.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Általában egyhangú szavazás szokott lenni, amikor emelik a saját fizetésüket. Az MSZP közölte, hogy nem fogják megszavazni. Ez népszerű bejelentés, de jelentősége nincs. Ugyanúgy megkapják és fel is veszik az emelt fizetést, mint a többiek.

Kövér László házelnök/házmesternek a fizetésén felül luxus lakhatási lehetőség is megilleti. Kap 2,4 milliárdért berendezett lakhatási lehetőséget. Szigetszentmiklósi lakosként állami autóval utazik. A neje ott tölt be fontos állami hivatalt. Miután a luxusba beköltöznek, azt követően az útvonal megfordul, Budapestről megy az állami autó Szigetszentmiklósra.

Aki azt hitte, hogy csökkenteni fogja hatalom a kiszolgálói létszámot, az nagyot tévedett. Jelentősen nőtt az államtitkárok és egyéb fontos állást betöltők létszáma. Hogy mivel sikerül nekik agyonütni az időt, nem lehet tudni, mert a kormányzás nem igazán akar menni. A kormánypropaganda az nem kormányzás, hanem pénzszórás! A képviselők meg akkor is megkapják a teljes fizetést, ha a parlamentbe (vagyis a munkahelyükre) nem járnak be! Négy  évre választjuk meg őket, elképesztő módon, amelyik nem jut be négy év után a parlamentbe, az hat havi végkielégítést (3,6 millió forint körül) kap! Az a munkavállaló, aki alól kiszalad a munkahelye, van olyan eset, hogy akár három hónapra sem kap fizetést. Hát ennyire szakadt el a választópolgáraitól a hatalom. A fogyatékos gyerekeket ápoló szülők munkáját meg havi 50 ezer forint körüli juttatással ismerik el, ami ráadásul nem is munkaviszony…

Békéscsaba, 2018. július 13.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1400 milliárd forint körül van, június 30-áig „sikerült” meghaladni az éves hiánycélt! Az államháztartásnál számolták el a tavaly előre kifizetett uniós pénzeket. A kifizetés azért történt meg előre, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados győzelemben, amit elég sok stiklivel, de sikerült elérni nekik.