Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20349597

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

A fideszes értelmiség vezetője beismerte: fideszes oligarchákra utaltak a kiadványukkal

Közéleti tisztulásra is szükség van, az arroganciával párosuló stíluson pedig változtatni kell Osztie Zoltán, a múlt héten nagy port felvert Az idők jelei című kiadvány egyik szerzője szerint.

Interjúban ismerte el Osztie Zoltán plébános, a múlt héten nagy vihart kavart Az idők jelei című keresztény, konzervatív kormánykritika egyik szerzője, hogy miközben az országban pozitív folyamatokat éreznek, „tisztulásra is szükség van”. A katolikus lelkipásztor a Népszavának adott interjúban   azt is bevallotta, a kötetben egyértelmű utalások vannak „fideszes oligarchákra”. Úgy vélte, minden politikai pártnak és társadalmi szolgálatot végző erőnek szüksége van tőkés háttérre, anyagi fedezetre, de személyeskedésbe nem akarnak belemenni. Egy ismerősét idézve azt is hozzátette, létezik egyfajta „hegyes cipős, csőnadrágos, arroganciával párosuló” stílus, amin változtatni kell.

Mint emlékezetes, egy hete a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Professzorok Batthyány Köre és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (ezek a szervezetek szervezik Orbán Viktor évente esedékes évértékelő rendezvényét) kiadványt jelentetett meg, melyben komoly kritikát kapott a Fidesz-kabinet. Így többek között egyes gazdasági szereplők gyanús vagyonszerzéseit, „üstökösszerűen” felemelkedő politikusokat és üzletembereket, a politikai közbeszéd mértéktelenül agresszív, karaktergyilkos állapotát ostorozták.

A folytatás további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A magyarok helyett sajnos már a fél világot támogatja a nemzetinek mondott kormány Lázár úr! Az nem igaz, hogy Ön erről nem tud! Támogatjuk Vietnamot, Laoszt, a Fülöp-szigeteket, Mongóliát, Srí Lankát, Nigériát, Mianmart (ahol nem az üldözötteket támogatjuk, hanem az üldözőket!), és csak a jó ég tudja, kiket nem. Már Ghánában is sportkomplexumot építünk, és a határ mentén körbe sok helyen stadionok is épülnek az adónkból, amiket majd fenn is kell tartanunk. 2017 év végén 200 milliárd adóforintunkat szórták szét a szélben. Orbán Viktor Tusnádfürdőn ráijesztett az erdélyi magyarokra, mondván, ha nem a Fideszre szavaznak, elzáródnak a pénzcsapok. Sajnos idehaza az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra és több más fontos célra nem nyílnak meg…” (Részlet a Lázár János ezúttal Romániából migránsozott című cikkből)

Emlékeztető: „A fideszes propaganda olyan egyszerű és primitív üzentekkel bombázta a magyar választókat, hogy „Orbán vagy turbán”, miközben Vonát úgy ábrázolták, mint egy muszlim főmuftit. Rendszeresen megzavarták lakossági fórumait, fizetett aktivisták kiabáltak be, hogy „Allah akbar”, vagy ezzel a felirattal ragasztottak matricát az országjárásra használt autójára, illetve müezzin imáját kapcsolták be sajtótájékoztatói közben. Persze az alávaló és gusztustalan – az egyébként az iszlámot is gyalázó – kampányban a kormánymédia arról mélyen hallgatott, hogy Orbánnak milyen üzleti kapcsolatai voltak szaúdi üzletemberekkel. Az sem került terítékre, hogy korábban nem volt rest méltatni az iszlámot.” (Részlet Az iszlám szent városainak őrzői elragadtatással értesültek Orbán Viktor győzelméről című cikkből)