Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20338944

2019. február 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.

A Fidesz volt kulturális államtitkára szerint is lopják a TAO-pénzeket

A Fidesz volt kulturális államtitkára, L. Simon László szerint felülvizsgálatra szorulna a TAO-rendszer, ugyanis elfolynak a kultúrára szánt pénzek.

Az ATV Egyenes Beszéd  című műsorának vendégeként a fideszes politikus az operaház költségvetése és a kultúra jelenlegi állapota mellett Rónai Egon kérdésére arról is beszélt, hogy a kultúrára szánt TAO-pénzek negyede eltűnik.

A riporter arról kérdezte L. Simont, hogy nem oldaná-e meg a vidéki társulatok problémáját, ha a sporthoz hasonlóan, a kultúrában is növelni lehetne a TAO-támogatások jelenlétét.

A volt államtitkár szerint ez EU-s jóváhagyás nélkül nem jöhetne létre, de az igazán nagy problémát az jelenti, hogy annak a 25-27 milliárd forintnak, ami a TAO-pénzekből megy a kultúrába, ma a 25-30 százaléka eltűnik.

„Úgy is fogalmazhatnék, hogy ellopják” – tette hozzá.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A társasági adó egy részét, vagy sok esetben a nagy részét nem az államkasszába utaltatják át, hanem a TAO-ba. A TAO kasszakulcsát a Magyar Labdarúgó Szövetség kezeli (elnöke: Csányi Sándor OTP vezér, és a világ leggazdagabbjainak listáját egyedüli magyarként erősítő sokszoros milliárdos). Felcsút kapja a legtöbbet, ahonnan labdarúgó még nem került ki, és az sem derült még ki, hogy mire tanítják ott évek óta milliárdokért a fiatalokat? Kaptak elég sok millióért még teakonyhákat is, fűthető pályákat nehogy fázzon a lábacskájuk, amit inkább kapkodniuk kellene. A TAO-pénzekből pályázat útján lehet nyerni, de ha a visszaosztást nem tudja lepapírozni a nyertes, a következő adóellenőrzésen ráfázhat! A visszaosztás mértéke (nevezhetjük ezt lopásnak is!) változó, akár 20 százalékos is lehet. Hogy mi lesz azzal a tetemes visszaosztott pénzzel, na ez az, amit ideje lenne kideríteni, vagy még inkább beszüntetni! Még az is előfordulhat, hogy KÜLFÖLDI játékosokat vásárolnak a TAO-pénzből, ahelyett, hogy az akadémiákon megtanítanák a magyar fiatalokat focizni…

A társasági adóból kiszervezett milliárdok is nagyon hiányoznak az államkasszából. Ami ugyancsak nagyon hiányzik onnan, az a jegybank által hat jegybanki alapítványba kiszervezett pénz. Ugyanis a jegybank összes kiadása Matolcsyék havi ötmilliós jövedelmével, járulékaival, a gépkocsi használatokkal, épületek fenntartásával, számítógépes rendszerekkel, stb. mind a magyar adófizetőket terheli. A devizahiteleseken és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásain is képződő hatalmas nyereség meg kikerül a Matolcsy-rokonoknak is sokat termelő alapítványokba! Igazi haveri kifizetőhelyekként is funkcionálhatnak.

Békéscsaba, 2018. július 9.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1400 milliárd forint körül van, június 30-áig „sikerült” meghaladni az éves hiánycélt! Ebből 1100 milliárd forint a tavaly ELŐRE KIFIZETETT uniós pénz! Hogy kiknek fizették ki, az nem derült ki, de az igen, ha az unióból nem jön be ennyi pénz, a teher a magyar adófizetők nyakába száll. A Rogán-féle adóelkerülő csapat által értékesített Letelepedési kötvényeket öt év után kamatokkal megterhelten vissza kell vásárolni. Tavaly 18 milliárdba került ez az aljasság a magyar adófizetőknek (és nem a haveroknak!), idén már 35 milliárd forint körül van a fizetni valónk!

Emlékeztető: „Szlovákiában felújítottuk a magyar adófizetők pénzén a dunaszerdahelyi stadiont, és épül Révkomáromban is egy stadion. Szerbiában Topolyán három milliárdért fűthető focipályákat építünk. Romániában elég sok sportlétesítményt, jégcsarnokot építettünk, és Csíkszereda díszpolgára lett Mészáros Lőrinc. Szlovéniában beleszólt a Habony-csapat a választásba, oda 62 milliárd megy vasútfelújításra, és néhány milliárdért építünk egy stadiont is Lendván. A Fidesz lendvai jelöltje bejutott a parlamentbe, és az is kiderült, hogy valami csenevész focicsapata van. Nem számít, de lesz stadionja! Horvátországba is beleszóltak a választásba 2016-ban. Oda a horvátországi Fideszes magyar  jelöltre szavazó gazdáknak ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást fizettünk. Be is került a horvát parlamentbe. És persze beleszólnak nagyjaink a Balkánon minden ország dolgába, ami már a New York Timesnek is feltűnt.” (Részlet a Száz stadiont, ezret című cikkből)