Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20334801

2019. február 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.

A Fidesz-közeli cégeké minden plakáthely decemberig

Lefoglalhatta a Simicska Lajos-közeli céghez tartozó felületeken kívül az ország valamennyi plakáthelyét a Fidesz decemberig. A Fidesz és a Kormányzati Tájékoztatási Központ tagadja a Zoom.hu értesüléseit, a portál szerint állami hirdetésekre való hivatkozással kötöttek le minden kapacitást. Ha a február 17-én kezdődő kampányidőszakban mégis helyeket adnának az ellenzéki pártoknak, egész éves szerződésüket is bukhatják.

A választási kampányban politikai üzenet feltehetően csak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont plakáthelyein lesz látható. A Zoom.hu szerint ugyanis a Fidesz-közeli cégek az ország valamennyi plakáthelyét megvették decemberig. Így az ellenzék a kampányidőszakon kívül egész évre kiszorulhat erről a hirdetési piacról. A Fidesz kommunikációs igazgatója álhírnek minősítette a sajtóértesüléseket – írja a hirtv.hu.

A plakátolás a kormány kedvenc szórakozása. Ennek a nagy plakátolási kedvnek is az adófizetők állják a számláját, pedig van bőven már tartalékolva a Fideszes kasszában is.

Annyi felesleges, idióta kormányplakát került már ki, amelynek a költsége bizony nagyon hiányzik az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból is. Miközben plakáterdők árasztják el az országot, aközben emberek halnak meg a kórházakban, fagynak halálra és nem az utcán, hanem a saját házukban. Az embernél minden fontosabb. A világon sehol nincs ilyen lehetetlen nevű salátaminisztérium, mint nálunk ez a bizonyos Emberi Erőforrás Minisztériuma. A csúcsminiszter egy református lelkész, nagyon gyenge lobbi-erővel.

A kormányüléseken a tárcákat képviselő miniszterek erősen lobbiznak a saját tárcájuk érdekében, de az egészségügyért, az oktatásért, a kultúráért, a szociális ellátás javításáért nem lobbizik senki. Föntről nézve még megvan az ország, pedig már elég régen három felé szakadt. Van Budapest óriási adóbevétellel, mert a vízfejet jócskán megfizetik, van a Dunántúl viszonylag rendben Baranya kivételével, és van a Dunán innen elég mostohán kezelve.

A választás előtt az ellenzék nagyon rosszul áll a médiát illetően is, mert az ország csaknem teljes médiahálózatát már bekapták a fideszes oligarchák. És öntik is jócskán a magyar választópolgár nyakába a hazugságokat, amit aztán ezerszer meg is ismételnek, nehogy valaki lemaradjon róla. Az ellenzéknek alig marad médiafelület, de szerencsére ott van az internet. Amit bizony most már jócskán felügyel a „hatóság”. A Facebookon egyre-másra tiltják le a jobbikosokat. A vidéki Magyarországot meg szédíti a Kossuth Rádió, a közszolgálatinak mondott tv-csatornák és Andy Vajna temérdek kormánypárti csatornája. Ahol legutóbb a Tényekben azt találta mondani V. Németh Szilárdról a hírolvasó, hogy Ötödik Németh Szilárd. Igaz, valamikor az átkosban volt olyan bemondó, aki V. I. (Vlagyimir Iljics Lenint)  Lenint Hatodik Leninnek olvasta fel.

Választás előtt lesz itt hatalmas hadd el hadd, a nagy csatazajban nem fogjuk meghallani egymás szavát. Hogy mekkora lesz ez a ricsaj, arról mostanában kapunk bőven ízelítőt Hódmezővásárhelyről, ahol nekiestek a független jelöltnek, és már beszerveztek ellene pluszban egy szocialista jelöltet is. Akit a helyi szocik kizárnak a pártból, mert ők a független jelöltet támogatják. Amúgy a szoci jelöltet valószínűleg a Fidesz indítja azért, hogy a független jelölttől szavazatot vegyen el. Mi lesz, ha a fagyi visszanyal, és a Fideszes jelölttől vesz el szavazatot? Értelmesebb dolgokkal miért nem lehet eltölteni az időt kis hazánkban. Miért nincs kormányzás, csak dübörgő sorosozás? Meddig mehet ez így? Egy idő után csömört kap a választópolgár, remélhetőleg a nem is túl távoli jövőben! Az ismételt kétharmados győzelemtől Isten mentse meg ezt a leszegényített országot!

Békéscsaba, 2017. január 18.

F. I. – T. Z.

 Emlékeztető 1.: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)

Emlékeztető 2.: „Ha tehát az Országgyűlés a pártoknak nyújtott pénzügyi támogatás törvényellenes felhasználását szankcionálni kívánja, a feladatot nem az ÁSZ-ra, hanem kizárólag az alaptörvény 23. cikkében rögzített önálló szervezetre – köznyelven hatóságra – bízhatja. Miért is nem ezt teszi a Fidesz-kormány? Hát azért, mert a hatósági intézkedésekre az alaptörvény biztosítja a jogorvoslás lehetőségét. Mivel a szándék olyan intézkedések meghozatala, amik nem mennének át az igazságszolgáltatás szűrőjén, kell találni egy olyan szervet, ami nem esik a bíróságok hatásköre alá. Ilyen az ÁSZ, mint az Országgyűlés szerve. Nem kevesebbről, mint hazánk alkotmányos berendezkedése ellen elkövetett merénylet kísérletéről van szó. Az Országgyűlés felelőssége most óriási. Alkotmányos kötelessége határozatban utasítani szervét, az ÁSZ-t intézkedése azonnali visszavonására, az ellenzéki pártok felelőssége pedig bármiféle ÁSZ-intézkedés teljesítésének elutasítása.” (Részlet Róna Péter: Az ÁSZ és az alkotmány ellen elkövetett merénylet című írásából)