Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27114942

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

A Fidesz egy képzeletbeli csillagkapun túlról festi át a valóságot

…míg a Jobbik élhető magyar jövőt teremtene. Amíg a Fidesz olyan nonszensz dolgokkal szórakoztatja magát, hogy metróvá hazudja a szentendrei HÉV-et, addig a Jobbik egy komplett jövőépítési csomagot tett le az asztalra - mondta budapesti sajtótájékoztatón a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.

Z. Kárpát Dániel (Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A jobbikos képviselő kiemelte, hogy a kormánypártnak úgy tűnik sokkal fontosabb, hogy egy képzeletbeli „csillagkapun” túlról „valóságátfestést” vigyen végbe, mint hogy támogassa például a Jobbik által benyújtott olyan költségvetési javaslatokat, amelyek nem kedvezményes vagy „visszaélésekkel tarkított” hitelekkel, hanem érdemi lehetőségekkel javítanának a magyar családok helyzetén.

Z. Kárpát szerint a Fidesz sem az otthonápolási díj emeléséről, sem a kis- és középvállalkozások béremelésének könnyítéséről, sem a bérlakás-építési program elindításáról nem akar hallani, helyette saját álomvilágában él, és médiadiktatúráján keresztül a magyar társadalmat is ebbe akarja belekényszeríteni.

A Jobbik alelnöke kiemelte, hogy pártja külön keretet biztosítana az elvándorolt magyarok hazatérésének elősegítésére, ám a kormány szerint ez a probléma sem létezik, sőt szerintük sokkal több magyar tér haza, mint amennyi külföldre kényszerül.

Az ellenzéki honatya arra is emlékeztetett, hogy a Jobbik az idegenrendészeti adó átalakításával gátat vetett volna annak, hogy a multicégek külföldi, többségében ukrán vendégmunkásokkal törjék le az amúgy is alacsony hazai béreket, illetve okozzanak az eddiginél is súlyosabb társadalmi-demográfiai problémákat.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát kijelentette, hogy mintegy 600 milliárd forintnyi „homályos vagy teljesen értelmetlen” tételt találtak elgondolásaik megvalósítására a jövő évi költségvetésben.

Szerinte ezek mind olyan tételek, amelyek vagy a kormányzati „piramisépítésekhez” vagy minisztériumok nem bérjellegű, közelebbről megvizsgálva indokolatlannak mondható kiadásaihoz kapcsolódnak.

További lehetséges megoldásként említette, hogy a multi-cégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása révén emelni lehetne a magyar dolgozók munkabérét és a költségvetés bevételeit.

A nyilatkozat videó-felvétele:

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az átnevezésekkel kapcsolatban érdemes megemlíteni a Moszkva tér átnevezését! A tér neve 60 évig volt Moszkva tér, 17 évig a Horthy-rendszerben Széll Kálmán tér. Nemrégiben Tarlós Istvánék visszakeresztelték Széll Kálmán térre. Moszkva egy főváros, mi zavarta őket? A Havanna lakótelep az nem zavaró? Kuba most is kommunista ország! Vörösmarty Mihály, a Szózat felejthetetlen költője a halála előtt két lányainak nevelőapjává kérte fel Deák Ferencet, a Haza bölcsét. Deák Széll Kálmánhoz adta feleségül Vörösmarty Ilonát, vagyis az édesapa versében szereplő Szép Ilonkát! Addig volt toppon Széll Kálmán, amíg az „após” élt. Utána leeresztett.

Békéscsaba, 2019. július 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nem szolgálnak, inkább nem tűrnek és eltipornak. Elhallgattatnak, megfenyítenek, megfenyegetnek, kirúgnak, utánad nyúlnak. Lejáratnak. Ellehetetlenítenek. Ha másként nem megy, elveszik. Lerombolják. Átalakítják, ha tetszik, ha nem. Megakasztanak, beakasztanak, elgáncsolnak. Mellettük, nélkülük nem nőhetsz nagyra. Jólétet hazudnak. Veszélyben tartanak, amitől megvédenek. És megvetnek és kiröhögnek, amikor nem állsz ki, bólogatsz és mosolyogva próbálsz dörgölőzni. Szóval, hogy mit jelent ma a Kádár-rendszer? Magyarországot.” (Részlet a Kádár János ránk tekint, és elégedetten bólogat című cikkből)

Emlékeztető: „Rágalmazd meg ellenfeledet, és bár ő fogja megnyerni (évek múlva!) a pert, tied lesz a mandátum.” … ezt maga Orbán Viktor is figyelmébe ajánlotta híveinek még 2006-ban, amikor választási csalás elkövetésére biztatta őket. „Majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot” – mondta ekkor a későbbi miniszterelnök. Úgyhogy mostantól hívjuk osztjónapot-princípiumnak a fenti politikai viselkedést, amely minden erkölcsi és jogi aggályt alárendel a politikai hatékonyságnak.” (Részlet az Oszt jónapot. Orbántól tanulták a leckét: bátran tegyünk tönkre bárkit, legfeljebb később elvesztünk párt pert” című cikkből) Vona Gábor másfél év múlva meg is nyerte a pereket, de elvesztette a mandátumot! Oszt jónapot!