Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21633539

2019. május 20.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

A Fidesz útja a liberális baloldalról a jobboldalra

Azt szokták mondani, hogy sikeres volt a Fidesz-kormány 1998–2002 közötti működése. Nézzük meg, hogy mi is történt ez alatt a négy év alatt?

Úgy tudtak hatalomra kerülni, hogy 1998-ban még NORMÁLIS választójogi törvény volt, és kétfordulós választások voltak. Az első fordulót a szocik megnyerték, de a két forduló közti két hét alatt egy ügyvéd összehozta a partit, és a kisgazdák visszaléptek a Fidesz javára. Az összefogásnak köszönhetően sikerült a választási győzelem, és megalakult az Orbán–Torgyán kormány. Két év múlva a kétéves költségvetéssel a Fidesz lerázta őket, mint kutya a hideg vizet.

2000-ben 80 évre titkosították az olajmaffia aktáit, ugyancsak 2000-ben leadták a pénzkibocsátási jogunkat, ami miatt a háttérhatalom háborúkat szeret indítani. Szinte azonnal megindultunk lefelé a lejtőn. 2001-ben megszületett a 88/2001 (VI. 15.) számú kormányrendelet, amely alapján elkezdődhetett a devizahitel folyósítása. 2002-ben a választáson a szocik győztek, ők vitték tökélyre a folyósítást Járai Zsigmond közreműködésével, aki 2007-ig jegybankelnök maradt. Később magas állami kitüntetést kapott valamelyik Orbán-kormánytól.

A legtöbb devizahitelt Csányi Sándor OTP-je adta el. Csányi Sándor jelen korunkban nemcsak OTP-vezér, hanem az MLSZ elnöke is. És mint ilyen, ő a TAO-pénzek milliárdjainak kezelője. Innen finanszírozzák a stadionépítéseket és egyéb sportberuházásokat már nemcsak itthon, hanem a határokon túl is. És innen fizetik a válogatott és az NB I-es focisták immár adómentessé tett giga jövedelmét. Mivel közpénzről van szó, a felhasználást az adófizetők szeretnék megismerni, a működtetők viszont igyekeznek azokat eltitkolni.

Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.

Egyre több család megy tönkre a devizahitel miatt, és a Családok éve alkalmából egyre több családot lakoltatnak ki – esetenként kis babával is, és időnként idős rokkant emberek is sorra kerülnek! Más országok is folyósítottak devizahitelt, de messze nem ennyit. Minden ország EMBERSÉGESEN megoldotta a problémát, nálunk azonban az EMBERTELEN kilakoltatás a megoldás. Legutóbb Horvátországban rendeződött a helyzetük. Főleg a Fideszes potentátok a 2010-es kétharmados parlamenti többséget hozó választási győzelem után az úgynevezett végtörlesztéssel jó nagy haszonnal kiszabadultak a csapdából, de az ELTARTÓIKAT magukra hagyták!

Arról, hogy hogy került át a Fidesz a liberális, telített baloldalról (a Liberális Internacionáléból csúsztak át az Európai Néppártba) az Antall József halála után kiüresedett jobboldalra, a 2018 szeptemberi cikkünk elérhető ITT !   

Békéscsaba, 2018. november 29.

Anton

Emlékeztető: „Az 1990-es évek legnagyobb maffiabotrányát, az olajszőkítést vizsgáló bizottság 2000-ben 80 évre titkosította a több ezer oldalnyi dokumentumot. Pedig nagy horderejű bizonyítékok nem kerültek a testület elé. Ezek egy részét végül kitakarva nyilvánosságra hozták, de semmivel sem lettünk okosabbak.” (Részlet a Soha semmit nem tudunk meg, csak amikor már úgyis mindegy című cikkből)

Emlékeztető: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása (több mint ezer alkalmazott munkabére és járulékai, az összes rezsi) a magyar adófizetőket, nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol elképesztő vásárlások, rokoni összefonódások vannak. Mivel a jegybank állam lett az államban, ezért szabadon gyakorolja ezeket a cselekedeteket. Néhány újságíró feltárja a tényeket, de változás nem történik. A forint gyengülése vagy gyengítése nem érinti meg a jegybank monetáris tanácsát, ezért nincs változás. Az ezen keletkező hatalmas nyereség is az alapítványokhoz kerül? De mi lesz a sorozatosan nagyon rosszul járó magyar társadalommal?” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből) Az elmúlt nyolc év alatt több mint 10 ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság!