Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227049

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

A feleslegesen elszórt adó- és uniós pénzek hiányozni fognak!

A 17 ezer körüli lakosú Kisvárdára (az ukrán határ miatti közelsége okán nem igen van vonzáskörzete, onnan ha átjönnek, nem turistaként jönnek!), az ugyancsak 17 ezer körüli lakosú Mezőkövesdre, valamint az 1800 körüli lakosú Felcsútra elszórt felesleges milliárdok bizony nagyon hiányoznak most már az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ágazatból! Kisvárda Seszták Miklós, Mezőkövesd Tállai András, Felcsút Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc „birodalma”.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja Felcsúton.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A fotón látható sport- és konferenciaközpont jócskán a tervezett költség felett teljesült. Hogy mennyi veszteséget fog évente termelni, az is egy érdekes adat lesz majd. „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből)

Rengeteg távoli országba is került jócskán az adónkból, és hát épülnek a VESZTESÉGES stadionok és sportakadémiák nemcsak itthon, hanem Ausztria kivételével végig a határaink mentén, melyeknek a fenntartása is a sajnos a vírus miatt munkanélkülivé váló magyar társadalomnak lenne a kötelezettsége! Gyatra anyagi állapotban érte ez az átkozott vírus a magyar embereket. Vajon a kormánynak lesznek/leszünk-e olyan fontosak, mint az ilyen baromságoknak nevezhető beruházások?

Kisvárdán egyébként a napokban zárt be egy 400 főt foglalkoztató multi...

A kisvárdai „csodák”, sok-sok felesleges beruházás drónfelvételen megtekinthető ITT !

18 milliárd forintot átcsoportosított a kormány, és mindössze kétmilliárd jutott az egészségügyre! Erről bővebben ITT !

Sorra leállnak az autógyárak. Azok az emberek, akiknek leáll a munkahelye, jövedelem nélkül maradnak? Más országok már léptek az emberek érdekében... Orbán Viktor máris azt mondja, hogy amennyiben segítenének, amiatt megszorítás következne. Félő bizony, hogy a nagy kormányzati pénzszórások (a fél világ anyagi támogatása, felesleges beruházások itthon és külföldön!) miatt az államra nem számíthatnak az emberek...A hatalom létszámát és jövedelmét sem kellett volna megduplázni! Jön jelentős mennyiségű uniós pénz is az országba, vajon annak mi lesz a sorsa? Az egészségügyből és az oktatásból kivont milliárdok bizony most nagyon hiányoznak. A gazdasággal kapcsolatosan információ kellene. Erről bővebben ITT !

A gyenge forint, a magyar lakosság többségének rossz anyagi helyzete, a várhatóan elhúzódó és egyre jobban terjedő koronavírus nagyon nehéz helyzetet fog teremteni, illetve teremt Magyarországon máris. A járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénzeszköz lesz, mint a tao-pénzből (a társasági adó egy részének vagy már nagy részének tao-ba történő utalása) és a jegybanki nyereségből (ennek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiviszik hat jegybanki alapítványba)!  

Békéscsaba, 2020. március 18.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A levél azzal indul, hogy péntek reggel Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”. – Ez nem nyolcmilliárd lelsz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.” (Részlet Molnár Zsolt kübekházi polgármesternek a miniszterelnökhöz címzett hangos leveléből)

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből)