Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27178795

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

A fatimai jelenések utóéletéről

Vagy még az is lehet, hogy az utolsó jelenés még hátra van…

A fatimai szentély (2105)

1917 nyarán még tombolt az első világháború, amikor három pásztorgyereknek megjelent a Szűzanya, és figyelmeztette rajtuk keresztül a világot arra, mekkora bajok következnek.A három gyerekből kettő nem sokkal később meghalt. Lúcia egyedül maradt közülük életben. A szülők és Fatima lakói hitetlenkedtek, de végül is hittek a gyerekeknek, és maguk is kijártak a jelenés helyszínére. Ők azonban nem részesültek a csodában. Ma jól kiépített zarándokhely Fatima, élnek ott magyar papok és sok magyar turista is ellátogat Fatimába.

Az életben maradt gyermek kapcsolatba került később a Vatikánnal. Spanyolországi kolostorba került, ahol apáca lett. 1941-ben súlyosan megbetegedett, amiről az akkori pápa tudomást szerzett. Kérte az apácát, hogy ne vigye magával a titkot, hanem írja meg részletesen a harmadik jövendölést. Az első két jövendölést a két világháborúval (a második világháború 1941-ben már zajlott) beteljesültnek látta XI. Pius pápa, aki 17 évig volt pápa. A jövendölés születése 1917… Az apáca eleget tett a kérésnek, lezárt borítékba helyezte el a saját kezével megírt látomásaikat, és lezárta a fél íves borítékot azzal, hogy csak 1960-ban lehet azt felnyitni! A lezárt borítékot a pápai levéltárban őrzik, de azóta valamennyi hatalomra kerülő pápa megismerheti a tartalmát. Nyilvánosságra valami miatt nem engedik hozni, de Lúcia nővér sem avatkozott bele, hogy igenis hozzák nyilvánosságra.

A második világháború után rácsapódott a vasfüggöny elég országra, köztük Hazánkra is. A kommunizmusra, illetve az ateizmusra történt utalások valóra váltak, 1949-ben Kína is kommunista ország lett, és 1959-ben Kuba is kommunista lett.

1960 után történtek furcsa dolgok! Hatalmon volt az első és utolsó katolikus elnök Amerikában (Kennedy). Zajlott a hidegháború. Fidel Castro kubai elnök kérésére Hruscsov szovjet elnök rakétákat szállított, amiről tudomást szerzett Kennedy elnök. Az utolsó pillanatban meg tudta akadályozni Amerika a harmadik világháború kirobbanását. Nem sokkal később Kennedyt Dallasban lelőtték. Fidel Castro igaz, hogy nincs már hatalmon, azt a testvére gyakorolja, de életben van.

1961 áprilisában kitört a kubai disznó-öbölbeli amerikai invázió, amelyet a CIA szervezett. Az amerikai titkosszolgálat által kiképzett Castro-ellenes csapatok a kubai kormány megdöntése érdekében szálltak partra. Az akció alig 60 órán belül csődöt mondott, 1200 Castro-ellenes ellenzéki harcost a kubai hadsereg fogott el.

II. János Pál volt az első nem olasz pápa, aki a szovjet övezetből, Lengyelországból került a pápai trónra. Elolvasta ő is a látomást, és bizony magára ismert. 1981 májusában egy török elkövető rálőtt a Szent Péter téren a pápára, ami a katolikus és a muszlim vallás ütközeteként is értékelhető. A keresztények és a muzulmánok vallási ütközete valószínűleg még hátra van.

Az 1981-es merényletből II. János Pál három hét után felépült. Elhatározta, hogy ellátogat Fatimába. Ez meg is történt. Ott is merénylet történt ellene, egy katolikus pap macsétával rátámadt, de nem sérült meg, a testőrség megakadályozta az elkövetőt. A pápa később találkozott Lúciával, és hosszan elbeszélgettek. Hogy miről, az természetesen titokba maradt.

A jövendölésekben szerepelt egy olyan kitétel, hogy Oroszország földjét meg kell, hogy szentelje a pápa a világ bíborosainak társaságában, mert a gonosz az országot a hatalmába kerítette (szovjet hatalom). Mivel nem a kérésnek megfelelő formában történt a megszentelés, nem követte eredmény. 1980-ban II. János Pál bíborosok társaságában eleget tett a kérésnek, és nem csak katolikus bíborosok jelenlétében megszentelte Oroszországot. Talán két év múlva került hatalomra Gorbacsov, és megkezdődött a nyitás. Gorbacsov személyesen is felkereste II. János Pál pápát. Nemsokára leomlott a berlini fal, megszabadultak a szovjet utódállamok is az ateista világtól, és szétesett a Szovjetunió. Hogy a hitélet visszatér-e, arra szavakban inkább van tapasztalat, mint valóságosan.

Életének 98. évében 2005 februárjában meghalt Lúcia nővér. Portugália nemzeti gyásznapot rendelt el a tiszteletére. Az 1917-es Mária-jelenések két gyermekkorban elhunyt szemtanúját (Lúcia nővér unokatestvérei voltak) II. János Pál pápa 2000-ben boldoggá avatta.

2005 áprilisában meghalt II. János Pál is. Mindössze két hónappal élte túl Lúcia nővért...

A II. János Pált követő XVI. Benedek pápa és a jelenlegi pápa is ismeri a Fatimai jelenések teljes szövegét. Az új pápa számára kinyitott borítékot minden pápaválasztás után visszahelyezik a pápai levéltárba, ahol valószínűleg nagyon sok közérdeklődésre számot tartó információt tárolhatnak… XVI. Benedek közzétette a harmadik jelenés egy részét. Lemondását követően a migránspárti Ferenc pápa következett a pápai trónon, aki a napokban kijelentette, hogy elődjéhez hasonlóan ő soha nem fog lemondani.

Dokumentumfilm a fatimai jelenésekről:

A magyar kápolna (Szent István kápolna) Fatimában:

Jövő májusban lesz száz esztendeje annak, hogy a három pásztor gyermeknek megjelent a Szűzanya. Tehát jövőre ismét terítéken lesz a történet. II. János Pál pápát a Vatikánban szentté avatták.

Békéscsaba, 2016. május 30.

Összeállította: Forgó Irén