Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24230899

2019. november 12.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Jónás, Renátó napja van.
Holnap Szilvia napja lesz.

A fél világnak juttat már a kormány az adónkból!

A minimálbér a Fidesz 2010-es nagy fülkeforradalmi választási győzelméig adómentes volt. Azóta az egykulcsos adó miatt a minimálbér és az egyre több havi ötmilliós fizetés is 16, majd újabban 15 százalékkal adózik. Különböző címeken 48 százalékos levonás terheli a keményen dolgozó kisemberek jövedelmét is. A maradékból a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával be is tud vásárolni. Arról, hogy a magyar fiatal a jövedelméből eljuthat odáig, hogy egyszer saját berendezett lakása lesz, és el tudja tartani a családját, valós kilátása nincs.

Miközben itthon egyre rosszabb helyzetbe kerül az egészségügy, az oktatás, egyre rosszabb a szociális helyzet, aközben a kormány úgy szórja szét a nagyvilágba az adónkat, mintha itthon minden rendben lenne. A járulékokat adóként szedik be, szabad pénzeszközt kreálva abból is.  

Romániába (soknak nem tetszik, de attól ez még így van!) jut ki talán a legtöbb adónk. Csíkkarcfalván, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szülőfalujában épült fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központja 640 millió forintos magyar támogatással. Az épületben szárazedzések lebonyolítására alkalmas edzőterem, szintetikus jeges felülettel burkolt korcsolyapálya, korcsolyagép, a lövéstechnikát és bottechnikát fejlesztő eszközök, valamint Románia egyik legmodernebb sportorvosi központja kapott helyet. 97 milliárd forint felzárkóztatási pénz megy ki, és 50 mezőgazdásznak a fizetését is a magyar adófizetők állják. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek Budapesten járt a pápalátogatás előtt, és a csíksomlyói pápalátogatás költségeihez is jócskán hozzájárult a kormány, valamint ígéretet tett arra Orbán Viktor, hogy a kolozsvári Szent Mihály templomot (amelynek oldalán áll a Mátyás király szobor) is felújítják az adónkból. Majd még az is előfordulhat, hogy a felújítás után ráteszi a kezét a román ortodox egyház. A nagyváradi püspöki palota is magyar adóforintból újul meg, kétmilliárd forint ment ki rá, de már jelezték, hogy kevés lesz. Sok iskola, óvoda újul meg, és már oda is fizeti a kormány a 65 ezer forint/gyermek anyasági segélyt.

Ukrajnából nem lehet tudni, hogy hány ezer nyugdíjas jár már át magyar nyugdíjért. A folyósítás szervezetten történik, Kijevben ukrán megbízottak járnak el lemondatni az ukrán nyugdíjról, beszerezve hamis adatokat a munkaviszonyról és a munkabérről. Általában csúcsfizetésű és nagyon hosszú munkaviszonnyal rendelkezők az igénylők. A hamis adatokat a magyar hatóság elfogadja, és az alapján folyósítja a nyugdíjat ahelyett, hogy az utolsó havi  folyósítási szelvényt kérnék el, és azt forintosítanák. Ebben az esetben 25 ezer forint körül lenne a nyugdíjuk és nem 150–300 ezer forint között. Nagy teher ez is, pedig soha itt nem dolgoztak! Annyi a teendőjük mindössze, hogy minden szavazáson részt kell venniük, és a Fideszre kell szavazniuk. Ingyenes nekik a betegellátás, és bizony a drága műtétek is. Ukrajnába is jelentős adónk áramlanak ki ezen fölül is, az ottani Magyarország által kifizetett munkabéreknek csak az emelésére adott ki a kormány nemrégiben 2,5 milliárd forintot. Mentek ki erőgépek és vetőmag, valamint segélyek is.

Szerbiába, a Vajdaságba 50 milliárd forint felzárkóztatási pénz ment ki, és egymilliárd forint házvásárlási támogatási pénz. Ott is épülnek sportlétesítmények is, Topolyán például három milliárd forintért. Az ottani létesítmény átadásán részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, edzésbemutatót tartottak neki szerbül…

Végig a határaink mentén minden országban épülnek a stadionok Ausztria kivételével. Azoknak a fenntartási is valószínűleg ránk, magyar adófizetőkre fog maradni, mert ezek bizony itthon is, külhonban is veszteségesek, hiszen mind feleslegesen nagy befogadóképességűek.

Rengeteg alapítványon keresztül áramlik ki az adónk a határainkon túlra. Hogy mennyi megy ki a valóságban, és mennyi vándorol magánzsebekbe ezekből a horribilis milliárdokból, kiderül-e valaha, nem lehet tudni. Ezen kívül támogat már a kormány az adónkból néhány afrikai országot, az ebolával terhelt Ugandába ötmilliárd forintot utaltak, Ghánában pedig sportkomplexumot épül a pénzünkből. Támogatjuk a katonai juntaként működő Mianmart (régi nevén Burmát), a Fülöp-szigeteki diktatúrát, a kommunista Vietnámot, giga hitelt vett föl a terhünkre a kormány a Kínának fontos vasútvonal felújítására, illetve megépítésére, és bizony nagyon nagy teher lesz a Paks II-re felvett orosz hitel is. Áramlanak befelé a vendégmunkásnak nevezett migránsok, akiknek a lakáshelyzetét és a teljes ellátását is megoldatja velünk a kormány.

Az Újabb kormányzati botránnyal indul ez a szép tavaszi nap című tavalyi cikkünk elérhető ITT !

Átvállalta a kormány az adónk terhére az önkormányzatok 1400 milliárd forintos hiteleinek törlesztését, amely hitelek nagy része devizahitel. Az államadósság 31 ezermilliárd forint felett jár, és az euró árfolyama is közelít a 325 forinthoz. Az infláció is egyre nagyobb terhet ró a magyar lakosságra, és a soha nem látott létszámú és jövedelmű hatalom eltartása is elképesztő! Magas az államháztartási hiány is. Minden egyes adatot kozmetikáz a kormány, és az évi 90 milliárd forintos költségvetésű közmédia is ellátja a nagyérdeműt hamis adatokkal. Az átverésben nagy segítségére van a hatalomnak a valószínűleg hasonló mértékű költséget okozó Rogán-féle minisztérium is. A Letelepedési kötvények hasznát a haverok zsebre vágták, de a kötvényeket öt év után kamatokkal terhelten vissza kell vásárolni, amely kötelezettséget szintén az adófizetőkre tolták.

Közben zajlik a fél kormány budai várba költözése, Orbán Viktor rezidenciája már készen van úgy 33 milliárd forintból, de lesz ott mélygarázs, lovarda, és minden már, mi szemszájnak ingere. Hogy meddig lesz képes ilyen pénzszórások közepette Magyarország talpon maradni, félő, hogy a nem túl távoli jövőben kiderül! Arra utaló jel még mindig nincs, hogy a kormány elkezdene végre ÉRDEMBEN a hazai egészségüggyel, oktatással, szociális helyzettel, a lakhatási körülmények javításával foglalkozni. Miért lettünk másodrendű állampolgárok a saját hazánkban? Csak nem azért, mert eltűrjük? Az is érdekes kérdés, hogy erre az iszonyatos pénzszórásra adtak-e felhatalmazást a magyar választók?

Békéscsaba, 2019. június 21.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A magyar kormány szeret beleavatkozni a balkáni választási kampányokba. A macedóniai és a szlovéniai választáson kudarcot vallottak a miniszterelnök-jelöltjeik. Mindkettőt két évre elítélték korrupció miatt. A macedón bukott támogatottjuk ellen, aki nálunk tartózkodik, nemzetközi elfogatóparancs érkezett. Vajon kiadja a kormány? Szerbiában viszont nagyon sikeres a magyar kormány. Annyira, hogy a belgrádi tüntetők ellen szervezett kormánypárti tüntetésen Szijjártó Péter szerbül szónokolt. A kínaiak vasútjának szerbiai szakaszát (amely hosszabb, mint a magyarországi szakasz) is valószínűleg mi építjük meg, mert Magyarország nagyon jól áll anyagilag. Ezt az is bizonyítja, hogy nemcsak a határon túlra nyújt segítő kezet a kormány, hanem már a fél világot támogatja az adónkból. Az nem zavarja, hogy az államadósságunk már elérte a 31 ezermilliárd(!) forintot, ami visszafizethetetlen összeg.” (Részlet a Habony diplomata útlevelet kapott című cikkből)

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből) Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyen támogatást nem folyósítana!

Emlékeztető: A kormánypárti és egyéb hazudozók figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!