Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20348510

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

A fél világnak jut az adóforintjainkból!

„Százmilliárd forintot juttatott a kormány az egyházaknak az év végi közlönyök alapján, miközben durván visszavettek a közmunkaprogram forrásaiból, elmaradt Paks II. tőkeemelése és a lakástámogatásokra is 40 milliárddal kevesebbet költ a tervezettnél az állam.” – Karácsony előtt hihetetlen pénzszórás, vagy szavazatvásárlás történt, lehet, hogy együtt a kettő.

A fél világot támogatja már a kormány az adónkból.

A Fülöp-szigeteket, ahol egy diktátor (Dutarte) az elnök. Kezet is szorított vele Szijjártó Péter. Dutarte megharagudott a katolikus egyházra, mert néhány püspök szót emelt a több ezer halálos áldozattal járó drogellenes háborúja ellen. Két nappal ezelőtt eljutott odáig, hogy amennyiben valaki bebizonyítja neki, hogy Isten létezik, lemond a posztjáról.

Mianmart is támogatja a magyar kormány, elképesztő módon nem az üldözötteket, hanem az üldözőiket. Ezen aztán elég sok külföldi ország is meglepődött. A református egyház a napokban utazott el Bangladesbe segíteni Mianmar üldözötteinek, akik immár több mint egymillióan élnek táborokban a szomszédos országban (Bangladesben). Szülészek is kiutaztak, mert a mianmari erőszakot túlélt rohingya nők mostanában fognak szülni. Az élelmiszer- és vízhiány, a gyógyszerhiány miatt nemzetközi szervezetek gyűjtéseket szerveznek.

A kommunista Vietnamot is segítjük, ott luxus kórházat is építünk. És ráadásul a letelepedési kötvény valami újabb változatát is árulják. A letelepedési kötvényt forgalmazók nagyon jól, a magyar adófizetők nagyon rosszul járnak! Öt év után kamatokkal terhelten visszavásárolják a kötvényeket. Évente egyre többe kerül, mert a forgalom elképesztő méreteket öltött. Akár 50 milliárd is lehet az évi teher. Ráadásul akár köztörvényesek is magyar iratokhoz jutnak általa. Vietnamban új fajta letelepedési lehetőséget hirdetnek, jönni fognak tovább Magyarországra. A már itt élők közül néhány be is kapcsolódott a vadkender-termesztésbe.

Mongóliába is jut magyar segítség, és a balkáni országokkal is egyre szorosabb a kapcsolat. Oda is dől rendesen az adónkból a pénz. Az egyik balkáni országban (Macedónia) 25 km hosszon kerítést építünk a migránsok miatt.

Az afrikai országokon is szeret segíteni a nemzetinek és kereszténynek mondott magyar hatalom. Ghánában például uszodát építünk.

Egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! Mivel állandó lakosnak jelentkeznek be Magyarországon (általában szabolcsi falvakban, sok esetben már a ravatalozókba is…), ugyanolyan választójoguk van, mint a magyarországi járulék- és adófizetőknek. A nyugdíjuk viszont a szabolcsi nyugdíjasok juttatásának sokszor a többszöröse. Kijevben hamis jövedelmi adatokat adnak meg nekik, ahelyett, hogy a magyar hatóság az utolsó havi nyugdíjas szelvényük alapján forintosítaná a nyugdíjat, hitelt ad a hamis adatoknak, és a 25-30 ezer forintos nyugdíj helyett akár 300 ezer forintos(!) nyugdíjat is képes folyósítani. A betegellátás is ingyenes nekik. Le is szavaznak hálából a mindezt lehetővé tevő Fideszre. Kaphattak az egyszerűsített honosítással akár bűnözők is magyar iratokat. Nemrégiben egy ilyet elfogtak Kassán a szlovák hatóságok. Ukrajnába ment ki jelentős mennyiségű kukorica-vetőmag és 20 erőgép is. A 45 milliós országot a kis 10 milliós ország támogatja! Eljutottunk most már odáig, hogy kérdésként felvetődik, hogy mikor csatolják vissza Szabolcsot Ukrajnától? Nagyon élénk ott nemcsak a nyugdíjas-biznisz, de a kábítószer- és a cigaretta kereskedelem is. Olyan eset is előfordult, hogy átalakított mezőgazdasági repülővel migránsokat hoztak. Ezt a radar nem észleli, de valami miatt kényszerleszállás történt. Az embercsempész eltűnt, a hét migránst a magyar hatóság elfogta.

A nyugdíjkassza összeomlásáról egyre többen cikkeznek, de hogy ez miért következik be, annak okaival nem különösebben foglalkoznak. Fontos lenne a járulékplafon ismételt bevezetése és a nyugdíjplafon meghatározása, valamint az 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió által kötött egyezmény felmondása. Lehet, hogy fel sem kellene mondani, csak beszüntetni a folyósítást, mert hol van már a Magyar Népköztársaság és hol van már a Szovjetunió? A nyugdíjrendszer összeomlásáról sokat cikkeznek, de ezek a fontos témák nem igazán kerülnek szóba!

Miről is szól a vajdasági jeles napok? Meg fogják ünnepeltetni a vajdasági magyarokkal is azt, hogy 1918 októberében elcsatolták a területüket Magyarországtól! Az ezt lehetővé tevő passzusokat egy kivételével a Vajdasági Magyarok Szövetsége megszavazta. Elnöke Pásztor István, akit a vajdasági magyarok nem igazán kedvelnek, többször leszavaztak már inkább valamelyik szerb pártra. Hiába az egyre gyengébb választási eredménye, Orbán Viktornak csak Pásztor István számít a Vajdaságban, és önti is hozzá a magyar adóforintokat bőséggel. Az sem számít, hogy az újvidéki egyetemre magyar diákot nem vesznek fel, ami azzal is jár, hogy az uniós pénzből megvalósult újvidéki kollégiumba nem lesz magyar hallgató elszállásolva. Pásztor István felszólalt volna miatta – nem valószínű, hiszen a temerini fiúkért sem emelte fel a szavát. Mindent megszavaz, amit a szerb hatalom mond neki. Őszre tehát bulihegyek lesznek a Vajdaságban az elcsatolás 100. évfordulóján. Félő, hogy a mi pénzünkön, vagyis magyar adóforintokból fognak bulizni!

Szlovákiában felújítottuk a magyar adófizetők pénzén a dunaszerdahelyi stadiont, és épül Révkomáromban is egy stadion.

A horvátországi Eszéken (ahol néhány magyar még lakik) hatalmas stadiont építünk.

Szerbiában Topolyán három milliárdért fűthető focipályákat építünk.

Romániában elég sok sportlétesítményt, jégcsarnokot építettünk, és Csíkszereda díszpolgára lett Mészáros Lőrinc. A napokban jelent meg a hír, hogy Marosvásárhely mellett műjégpályát építünk. Ott volt a magyarok elleni pogrom, és mostanában is megjelennek a magyarellenes falfirkák. Az ottani magyar egyetem már nem magyar egyetem! Hogy a Romániában magyar pénzből felépített létesítményeket a román állam mikor államosítja, az valószínűleg csak idő kérdése. December 1-jén lesz száz esztendeje annak, hogy Erdélyt kiszakították a románok Nagy-Magyarország testéből. Az évforduló megünneplése kemény lesz, ki lesz jócskán hegyezve a magyarellenességre. Remélhetőleg a pompázatos ünnepségek finanszírozásába nem kapcsolódik be pártunk és kormányunk. Érdekességként megemlítjük, hogy a  korrupcióellenes legfőbb ügyészt az államelnök a napokban mégis felmentette.

Szlovéniában beleszólt a Habony-csapat a választásba, oda 62 milliárd megy vasútfelújításra, és néhány milliárdért építünk egy stadiont is Lendván. A Fidesz lendvai jelöltje bejutott a parlamentbe, és az is kiderült, hogy valami csenevész focicsapata van. Nem számít, de lesz stadionja!

Horvátországba is beleszóltak a választásba 2016-ban. Oda a horvátországi Fideszes magyar  jelöltre szavazó gazdáknak ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást fizettünk. Be is került a horvát parlamentbe. És persze beleszólnak nagyjaink a Balkánon minden ország dolgába, ami már a New York Timesnek is feltűnt.

Elképesztő módon az egyre nagyobb létszámú hatalom közeliek adóparadicsomokba viszik ki a vállalkozásaikat, elkerülvén a magyarországi adófizetési kötelezettséget. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Ezeket az adóelcsalókat szokás offshore lovagoknak is nevezni. Hát ha ezek lovagok…

Az állami cégek vezéreinek fizetését (akár veszteséges is lehet az a bizonyos állami cég!) ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) emelték.  Az általában idősödő potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja.

Itthoni nagy pénzszórásaink nemcsak a stadionok és sportlétesítmények környékén fordulnak elő. Az 56-os emlékbizottság is elég sokba került, és hogy sikeres munkát végzett volna, az nem is olyan biztos. A V4-ek soros elnöksége is vitte jócskán az adónkat. Hogy más soros elnökségek ennyi milliárdot elszórnának, az nem is olyan biztos. Mindkét esetben Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum örökös főigazgatója volt a kassza kezelője. A TAO-pénzeknél is jócskán előfordulnak rossz tapasztalatok, ahol a kasszát Csányi Sándor MLSZ elnök, OTP vezér kezeli. És bizony a jegybanki alapítványok is nyelik rendesen az adónkat. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, nyeresége meg Matolcsy György jegybank elnök furcsa hat alapítványába kerül, ahol szintén nagy pénzszórás zajlik.

Az alkotmányból, vagy újabb nevén alaptörvényből kihagyták a társadalom négy alaptételét: nem védték le a magyar termőföldet (azé az ország, akié a föld), a vízbázist (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat). Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amivel a magas jövedelműek nagyon jól, a kis jövedelműek nagyon rosszul jártak! A kieső 600 milliárd forint körüli adóbevételt a világ legmagasabb áfájával igyekeznek pótolni! Vagyis a kis keresetűek fizetik ki a tehetősek részére nyújtott támogatást, mert az áfa a kis jövedelműek különadója. Az úgynevezett rezsicsökkentéssel is a jó módúak jártak jól, mert messze nem mindegy, hogy valaki budai villában jogosult a kedvezményre, vagy panellakásban.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) értetlenségének adott hangot, az Energiaklub pedig „óriási nemzetstratégiai hiba” elkövetésének veszélyére hívta fel a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy Lázár János azt jelentette be tegnap a Portfolio konferenciáján, hogy „Európai Uniós pénzből lakossági energiakorszerűsítési program nem lesz”. Mindkét szervezet arra figyelmeztet, hogy az állami mellett a lakosságnak szóló energetikai korszerűsítési kereteket is beleírtuk az Európai Bizottság által már elfogadott operatív programokba, illetve a közelmúltban a kormány által elfogadott Nemzeti Épületenergetikai Stratégia is rögzítette ezen cél fontosságát, hiszen sokkal több energiát használnak el a lakóépületek, mint a közintézmények.

Nem térhettünk ki az összes pénzszórásra, mert annak se szeri, se száma. Elég az egyre népesebb hatalomra, és egyre magasabb jövedelmükre utalni. Soha ilyen népes hatalom, ennyi államtitkár, államtitkár-helyettes, kormánymegbízott, vagy tanácsadó nem nyüzsgött még a hatalom körül, mint mostanában!

Megint megvan a parlamenti kétharmad, és dübörög tovább a kormányzás helyett a kormányzati propaganda és a korrupció. Mi lesz veled adó- és járulékfizető átlag magyar? És mi lesz veled Magyarország? Tegnap Orbán Viktor a fiával részt vett Erdogan török mindenható elnök eskütételén. Hogy hány uniós ország miniszterelnöke vett részt a ceremónián, arról nem érkezett hír. Csak remélni tudjuk, hogy nem onnan vesz mintát a miniszterelnök a további működéséhez! A forint gyengélkedik, vajon lesz-e számára kormányzati és jegybanki segítség?

Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal.

Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is!

Békéscsaba, 2018. július 10.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november)

Emlékeztető 2.: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet a Magyarország elrablása című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél…”  (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből) Az államháztartási hiány már 1400 milliárd forint körül van, június 30-áig „sikerült” meghaladni az éves hiánycélt, mert az unióból egyelőre nem érkezik a várt mennyiségű pénz. Hogy kikhez jutottak az előre kifizetett milliárdok, arról nem találtunk információt! 150 milliárd körüli hasznot termeltek a kötvények a Rogán-féle haveri körnek! A kötvényeket öt év után kamatokkal megterhelten kell visszavásárolni, ami akár 200 milliárdos kiadást is okozhat az adófizetőknek! Szocialista munkamegosztás: a haszon a haveroké, a kár a miénk, mint mindig! Meddig még magyarok?