Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23107245

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

A DK tudni akarta, miért késtek ebben a hónapban a nyugdíjak

A Fidesz magyarázata az, hogy Gyurcsány.

 „Orbán álljon ki, miért késnek a nyugdíjak! Ez példátlan eset Magyarországon, hogy késnek a nyugdíjak” – írta mai közleményében Gréczy Zsolt a DK országgyűlési képviselője. A Fidesz közleményben reagált, röviden, de velősen. Íme: „Azok a Gyurcsányék hazudoznak és hergelik a nyugdíjasokat, akik kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat és sorozatos megszorításokkal nehezítették a nyugdíjasok életét. Az államkincstár a nyugdíjakat a jogszabálynak megfelelően a pénteki napon utalta, a postai kézbesítés is a megszokott rendben történik.” Pénteken országszerte azt tapasztalták a nyugdíjasok, hogy nem érkezett meg a pénzük, és több bank is úgy tájékoztatta az ügyfeleit, hogy hétfőnél előbb nem lesz utalás. (168 óra)

A 13. havi nyugdíj és a 13. havi juttatás mindenkinek járna, mert valamikor hetente volt a fizetés és nem havonta. Utána lehet számolni, egy havi juttatást elvettek emberek száz és száz  millióitól a heti fizetésről a havi fizetésre való átállással. Nem mellesleg Amerikában és Svájcban ma is hetente van a fizetés. Ott nem verik át az embereket…

A 13. havi nyugdíj meg volt ugyan ígérve, de első évben egy heti érkezett, a második évben kétheti, stb. Mire a teljes 13. havi megérkezett volna, megszűnt a gazdasági világválság miatt – legalább is így szólt az indoklás, ami igaz is lehetett. A 2002-es választás előtt ígérték meg a szocik a 13. havi nyugdíjat, erre a Fidesz rátett még egy lapáttal: Schmitt Plágium Pál és neje aláírásával minden nyugdíjas kapott egy levelet, hogy amennyiben a Fidesz győz, lesz 14. havi nyugdíj is. Választások előtt mindig jócskán rászállnak a nyugdíjasokra, mert nagyon jelentős szavazótábor.

A nyugdíjak valóban nem érkeztek meg a folyószámlákra, ami óriási riadalmat okozott főleg azért, mert december 3-án megkapták az előző havi juttatást, karácsonyra kiköltekeztek, és tudták, hogy 11-én kell megérkeznie a nyugdíjnak. Nagyon sok nyugdíjasnak van nagyon kevés nyugdíja, és bizony számítottak arra, hogy be tudnak hét végére vásárolni. Voltak olyan pénzintézetek, amelyek január 12-én rátették a számlákra a pénzt. A szokásos 12-étől eltérő lesz a folyósítás dátuma az idén májusban és októberben, decemberben pedig az év végi zárások (és nem a karácsony miatt, mint ahogy azt Novák Katalin államtitkár rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette december 3-án) miatt már december 2-án a számlákon kell lennie.

A január 11-ei folyósítással kapcsolatos malőr miatt elnézést kellene kérnie a kormánynak, és nem kellene mellébeszélni, visszafelé mutogatni. Csoda, hogy Soros György nem került szóba…

Békéscsaba, 2019. január 14.

F. I.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, az önkormányzatok nélkül számolt államháztartási hiány 1646,2 milliárd forintra emelkedett augusztus 31-ig. Ez az éves előirányzat 121 százaléka. Ennek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)