Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027150

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A Délvidéken agyonvertek egy 18 éves magyar fiút

A 18 éves Barna Martin holttestét öt napja találták meg a délvidéki Törökkanizsa parkjában. Az áldozat májszakadást szenvedett el, halálát a has jobb oldalát ért ütés okozta – számol be a  Délhír. A rendőrség gyilkosság gyanújával letartóztatta a 19 éves Marijan Dimovićot, a 18 éves Jovan Dimovićot, valamint két kiskorú személyt, a gyanú szerint ők verték agyon a magyar fiatalt.

Németh Nándor, a meggyilkolt fiatalember nagyapja a szerb állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy unokáját már korábban is bántalmazták a letartóztatott „fiatalok”.

Előző éjszaka szintén bántalmazták, egy hónappal ezelőtt is megverték. Akkor annyira megverték, hogy kórházba került, ahol varrni kellett a fejét és a fülét – mondta az áldozat nagyapja. Hozzátette, akkor értesítették a rendőrséget, de mindhiába, a rendőrség nem tett semmit.

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke és alapítója a Facebookon tette közzé az esetet, a poszt alatti hozzászólások szerint elkövetőit problematikus személyiségként tartják számon  Törökkanizsán, akik folyton zaklatták, bántalmazták kortársaikat, de az idősebb polgárokat is.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) elnöke Pásztor István, aki a Fidesz egyik nagy kedvence, szeret átjárni egy kis aprópénzért a magyar államkasszára. Legutóbb 100 milliárd adóforintunk repült át a kerítés fölött hozzájuk. Jövőre nagy megemlékezések, illetve ünnepségek lesznek Trianon századik évfordulóján Szerbiában és a Vajdaságban. Uram irgalmazz! Csak nem magyar pénzből fogják finanszírozni?

A Temerini fiúk érdekében nem történt annak idején semmi, egy szerb drogdílert pofon vágtak a magyar fiúk, ami miatt 10 éveket kaptak és le is töltöttek az elviselhetetlen szerb börtönökben. A szerb drogdíler hiába mondta a bíróság előtt, hogy ő azt a pofont megérdemelte, nemsokára meg is halt kábítószer-túladagolásban, de a négy fiúért nem tettek semmit magyar részről sem azok, akik tehettek volna. Ha egy szerb vág pofon egy magyart Szerbiában, kitüntetés jár érte, ha egy magyar teszi ugyanezt, tíz évig rohad a börtönben! Most sajnos gyilkosság történt, de vajon milyen ítélet fog születni? A magyar kormány nagyon jó viszont ápol a szerb elnökkel, vajon szóba kerül majd egyáltalán a két kormány között a gyilkosság? A Vajdaságot meg akarják tisztítani a magyaroktól, vagy mi történik a Délvidéken?

A temerini fiúkról emlékeztetőül az egyik cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 23.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Minden magyar felelős minden magyarért!” (Szabó Dezső)