Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20732746

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A becsületeseket védené a bűnözőkkel szemben a Jobbik

A büntetőtörvénykönyv (Btk.) szigorítását kezdeményezi a Jobbik annak érdekében, hogy súlyosabb büntetést kaphassanak a politikusokkal és velük együttműködőkkel kapcsolatos, valamint a brutális bűncselekmények – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.

A büntetőpolitika „a becsületes többséget védje, ne a bűnözők jogaira legyen kihegyezve, ne azt szolgálja” – érvelt.

Volner János megemlítette: a Marian Cozma megölése miatt elítéltek egyike egy 2013-as Btk.-módosítás eredményeként szabadulhatott idő előtt, a Jobbik ezzel szemben azt kezdeményezi, hogy az ilyen cselekmények a mainál hosszabb szabadságvesztéssel legyenek büntethetőek, a kedvezmény mértéke pedig, ha egyáltalán megmarad ez az intézmény, csökkenjen.

Jelezte: azt is szeretnék elérni, hogy az áldozatoknak megítélt kártérítés előzze meg a bűnügyi költségek rendezését. Abnormálisnak tartják, hogy miközben az állam be tudja hajtani a saját járandóságát, „az áldozatok családtagjai egy fillért nem kapnak” – mondta a Jobbik alelnöke.

Kérdésre válaszolva Volner János elmondta: sok párttársához hasonlóan ő maga is támogatja a halálbüntetés ismételt bevezetését, noha tudják, ez nemzetközi szerződésbe ütközik.

A Fideszes törvénymódosításról ITT

 Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A Fidesz -KDNP parlamenti többsége folyamatosan arra hivatkozik, hogy a nép akaratából kormányoz, s a nemzeti együttműködés rendszerének keretén belül a nép akaratát hajtja végre. Képviselő urak, vajon a „nép” ezt a cinikus, elutasító döntést, s az ehhez kapcsolódó közömbösséget és nemtörődömséget várta? Aligha. De az ügy talán még nem lefutott. Kérdés, hogy Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, Semjén Zsoltnak, Farkas Flóriánnak, Navracsics Tibornak vagy másoknak lesz-e tisztessége, lelkiismerete, keresztényi érzülete, hogy a nép akaratát ezen a téren is érvényesítse?” (Részlet a Szögi Lajos családjának kártérítése: az állam nem vállalja? című cikkből 2010. december 8.) A hat roma áldozat családjának 70 millió forintot utalt a magyar állam.