Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27182947

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

8 és fél évet kaphat(na) Simonka György

A Magyar Narancs https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/sulyos-buntetest-ker-a-simonka-gyorgyre-es-tarsaira-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-ertesult-a-narancshu-123092 értesülései szerint az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre. A Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

Simonka 45 százalékot kért. Fotó: fuvesi.hu

A fideszes országgyűlési képviselőnek még tavaly októberben függesztették fel a mentelmi jogát. A politikus ellen augusztus végén emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmények elkövetését.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben.

A Fővárosi Törvényszék a Narancs.hu-nak megerősítette, hogy a vádiratot már elküldték a vádlottaknak és jogi képviselőiknek, egyben az előkészítő ülés időpontját is kitűzték. Ám még nem érkezett mindenkitől vissza a tértivevény, így az első tárgyalási nap időpontját csak ezt követően közlik a nyilvánossággal.

A kikézbesített vádiratokat a hét elején érkeztek meg a vádlottakhoz és védőikhez. A Magyar Narancs információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az előkészítő ülésre azt az „ajánlatot” teszi Simonkának, ha elfogadja a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezésről, akkor nyolc és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést és teljes vagyonelkobzást kér ellene a bíróság előtt.

A lap szerint néhányan úgy vélekednek, a kiszivárgott vádindítványt Simonka nem fogadja el. Emellett úgy tűnik, hogy Simonka közeli hozzátartozóira, ismerőseire és üzlettársaira több éves szabadságvesztést kér az ügyészség.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Bizony volt idő arra, hogy az alapítványokat, az ingatlanokat átírassa a rokonok neveire. Vagyis vagyonkimentés is történhetett. Amennyiben Simonka ellen elmarasztaló ítélet születik, időközi országgyűlési választást kellene kiírni az orosházi választókerületben, amit a Fidesz nem valószínű, hogy bevállal. Az időt akár évekig is el lehet húzni. Jó példa lehet erre Kovács Béla esete, aki ellen már vagy hat éve megy valamiféle eljárás.

Békéscsaba, 2019. szeptember 20.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Ez az ország Magyarország: itt a jókat szembe köpik. Ez az ország az én hazám, itt az álom összetörik.” (Részlet Sinka István: Íme a hazám című verséből)

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)