Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19066630

2018. november 21.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

73 milliárd forintos hitelt vett fel a kormány az Európai Beruházási Banktól

A pénzt a következő három évben uniós programok társfinanszírozására lehet elkölteni.

A kormány 225 millió euró (73 milliárd forint) értékű hitelszerződést kötött az Európai Beruházási Bankkal (EIB) - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, aki Vázil Hudákkal, az EIB alelnökével írta alá a megállapodást csütörtökön, Budapesten. 

Varga Mihály kiemelte: a hitelösszeg része annak az 1 milliárd eurós hitelkeretnek, amelyről 2015-ben állapodtak meg az uniós pénzintézettel. (Forrás: MTI/mfor.hu)

A hitelt a következő három éven belül uniós programok társfinanszírozására költheti el Magyarország, közlekedésfejlesztési programokra, környezetvédelmi és energiahatékonysági célokra és az Európát összekötő hálózatok fejlesztésére – ismertette a tárcavezető.

2015 februárjában Orbán Viktor a fenti bankkal megállapodást kötött. Erre a megállapodásra utalt Varga Mihály. Eszerint a megállapodás szerint a bankok mellé állt, és nem a devizahitelesek, illetve a magyar állampolgárok (vagyis a választói és eltartói) mellé. Erről a korábbi írásunk további elérhetőségekkel ITT !

Kicsi rakás nagyot kíván! A több mint 31 ezermilliárd(!) forintos államadósság és az 1800 milliárd forint feletti államháztartási hiány tetejére hitelt vesz fel a kormány!

A fél világot támogatja már az adónkból. A kommunista Vietnamban például 7 milliárdért művelődési házat, 16 milliárdért kórházat biztosítunk, és sok ösztöndíjas diákot fogadunk be, miközben hol Orbán Viktor, hol Kövér László kommunistázik egyet. Épülnek most már sorozatban a határainkon kívül is a stadionok, egyedül Ausztriában nem! Vajon mit szólnak ehhez a sógorok? És mit szólnak a magyarok ahhoz, meddig mehet a hazájuk eladósítása? Miközben a kormánypropaganda szerint Magyarország jobban teljesít! Miben is? Eladósításban, átverésben! A barométer szerepét átvette a kormányzati hantaméter. Már az igaz szó is hiánycikk lett!

Békéscsaba, 2018. október 8.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető 2.: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)