Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25788163

2020. február 29.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma napja van.
Holnap Albin napja lesz.

5-8 milliárd forintot buknak évente a magyarok, hogy Mészárosék olcsóbban bérelhessenek állami földet

Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy jogalkotási és ügyészségi fronton is igyekszik megakadályozni azt a költségvetésicsalás-gyanús folyamatot, mely során Magyarország legnagyobb oligarchái, Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc a piaci ár harmadáért-feléért bérelhetnek állami termőföldet.

Fotó: alfahir.hu

A politikus egyébként ismételten leszögezte: a földprivatizáció szöges ellentétben áll az Orbán-kormány 2010-es programjával, és azzal az ígérettel, hogy az állami földterületek növelésével megerősítik a magyar vidéket. Ezzel szemben 2020-ra 150 ezer hektár termőföld maradt állami tulajdonban, és amelynek nagy részét Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor érdekeltségei bérelnek, 20-50 évre megkötött szerződésekkel. Elképesztőnek, felfoghatatlannak és arrogánsnak nevezte, hogy a magyar állam a legtehetősebbeket támogatja a szerény bérleti díjakkal.

Ez Magyar Zoltán szerint tisztességtelen az adófizetőkkel szemben, akik évi 5-8 milliárd buknak azon évente, hogy a Fidesz-közeli oligarchák „méltányos” áron bérelhetnek földet, és méltánytalan a tisztességes piaci szereplőkkel is, akik piaci alapon bérelnek.

A szakpolitikus felidézte, a földprivatizáció során birtokon belülre kerülő új tulajdonosok perre mentek azon bérlőikkel szemben, akik jóval a piaci ár alatt fizettek bérleti díjat.

Ez alapján a magyar államnak perre kellene menni „a rendkívül kedvezőtlen bérleti díjak” miatt Mészáros Lőrinccel szemben is – jelentette ki.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel, a sajtótájékoztató videó-felvételével elérhető ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Mindkét oligarcha már a világ leggazdagabbjainak listáját erősíti! Óriási mennyiségű termőföldet is vásárolhattak licit keretében. Hogy a termőföld ára bekerült-e az államkasszába, annak utána kellene járni!

Mivel zöldség-gyümölcsöt, vagyis munkaerőigényes növényeket nem termelnek, ezért importra szorul szégyenszemre az ország! Meg lehet nézni a zöldségárakat, és a krumpli árát. Bizonytalan eredetű külföldi zöldség-gyümölcsöt etetnek velünk, jó drágán!Az uniós támogatás nincs beműveléshez kötve, akkor is jár, ha nem termelnek semmit, parlagon hagyják a földet. Nemrégiben jelent meg a hír arról, hogy Mészáros Lőrinc Romániában is vásárolt termőföldet…

A Jobbik 2018 novemberi sajtóközleményei ITT !

Békéscsaba, 2020. január 10.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az államra bízott közös nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolításból következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást tartalmazó propagandakampány kísérte. Arra az egyszerű kérdésre azonban, hogy miért is kell a meghirdetett választási- majd kormányprogrammal szöges ellentétben az állami földeket dobra verni, arra észérvek, értelmes magyarázatok alig születtek. Ahhoz, hogy a tényleges érdekeket, szándékokat és folyamatokat, a lépés valóságos – az egész társadalmat érintő – hatásait megértsük, érdemes a „Földet a gazdáknak!” program 2015 novembere és 2016 júliusa között, három hullámban  lebonyolított, majd 2016 őszén törvénnyel lezárt árveréses földértékesítési eljárásának tényadatait elemezni.” (Részlet az Ángyán József újabb fideszes földmutyikat tárt föl című cikkből) Vajon a földmutyis árverésen megszerzett földek ára bekerült a költségvetésbe? Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj! A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédték, hogy nekik (a magas jövedelműeknek!) ne kelljen sok adót fizetni. A minimálbéresek is, és ők is 15 százalékkal adóznak!