Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26306732

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

47. Mikor volt az úgynevezett rendszerváltozás?

47. Mikor volt az úgynevezett rendszerváltozás? 

47. számú Igaz mese: az előző 46 történetet a honlapunk Igaz mesék főcímére kattintva lehet olvasgatni…

Volt idő, amikor azt hittük, hogy valóban rendszert váltottunk. Ez az illúzió azonban elég gyorsan elmúlt, és mire feleszméltünk, rádöbbentünk, hogy kihúzták a talpunk alól a talajt a hétpróbások. A nemzeti vagyonunk csaknem teljes mértékben elúszott elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül! 

Nemrégiben olvastam arról, hogy az Orbán-kormány félretett az úgynevezett rendszerváltozás 25. évfordulójának megünneplésének ELŐKÉSZÜLETEIRE 800 millió forintot. Amint azt nagyon jól tudjuk már, ha az előkészület ennyibe kerül, a végösszeg több milliárd lesz! 

Eddig ennek a magyar átlagember számára rémtörténetnek még egy emléknapja sem volt, és nem is hiányzott senkinek, főleg a magyar átlagembernek nem! Biztos kitalálnak majd valami nagy napot arra, hogy mikor is történt, és még az is lehet, hogy nemzeti ünnepet kreálnak belőle! Akinek ez a történet ünnep, azok már rosszabb esetben többszörös milliomosok, jobb esetben milliárdosok. Akik a rövidebbet húzták, koldusokká váltak vagy válnak. Saját fazonjára igazítja a kétharmad a törvényeket: arcátlanul az a törvény sem vonatkozik a hatalomra és holdudvarára, hogy a nyugdíj mellett nem lehet dolgozni: el kell dönteni, hogy vagy a nyugdíj, vagy a fizetés! A köznép bezzeg szenved miatta. 

Hogy mi is történt valójában az úgynevezett rendszerváltozás idején velünk, arról Bogár László közgazdász nemrégiben a következőket írta: 

„Ma is birodalmi függésben élünk, de ez a birodalom veszélyesebb minden ezt megelőző, minket fosztogató birodalomnál, mert a saját létét is tagadja. A hetvenes években kezdődött a tudatos eladósításunk; nem eladósodás, tudatos eladósítás! Egy másik birodalmi függésbe kerültünk át. A rendszerváltás valójában nem 1990-ben kezdődött, hanem 1978 és 1982 között. Az új birodalom nagyjából háromszor annyi erőforrást szív ki az országból, mint a szovjet birodalmi megszállás.” (Részlet a Bogár László közgazdásszal A rendszerváltás nem volt más, mint Aczél (a lokális SZDSZ) és Soros (a globális SZDSZ) címmel készült interjúból) 

Jövőre három választás lesz, négymilliárdért darabja, lesz Holokauszt emlékév előzetes kalkuláció szerint 6,5 milliárdért, a rendszerváltozásnak nevezett valamit is megünnepeltetik velünk azok, akik jól jártak. Mi lesz ennek a következménye? Egy sor megszorítás a kisember nyakára, amint kihirdetik a nagy választási győzelmet 2014 tavaszán.  

2013. október 23-án meg lehet vinni megint az újabb békemeneten molinót, miszerint Nem leszünk gyarmat! Legalább ez igaz: valóban nem leszünk gyarmat, mert Mátyás király óta gyarmat vagyunk…

A VALÓDI rendszerváltozás végrehajtása elkerülhetetlen feladat, amelyből a magyar társadalmat kihagyni nem lehet! Elég volt abból, hogy szavazógépeknek tekintenek bennünket, és csak négyévente vagyunk fontosak egy X erejéig, a köztes időben megszorításokkal és megaláztatásokkal terhelt egyedek (mások szerint birkák) vagyunk. 

Békéscsaba, 2013. október 12.

Irénke  

Emlékeztető: „Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)