Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20730054

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

44 milliárdos hitelt vesz fel Debrecen, hogy megvegye a területet a BMW-nek

Mezőgazdasági vállalkozások, magánszemélyek, cégek egyaránt birtokolnak földeket azon a 400 hektáros területen Debrecen szélén, ahová a BMW készül letelepülni.

A bajor cég nem szeretne bíbelődni az adásvétellel és az egyezkedésekkel, ezért a területet a város vásárolja meg.

A Népszava  cikke szerint a területet megváráslására és az infrastruktúra kialakítására az önkormányzat 44 milliárdos, kormánygaranciával megerősített hitelt vesz fel. Az viszont kérdése, hogy ezt az összeget a BMW kifizeti-e. 

A terület 2019 második felében kerül a BMW tulajdonába. Arra a kérdésre, hogy milyen feltételekkel adja el vagy adja bérbe a 400 hektáros infrastruktúrával felszerelt területet a város, a debreceni polgármesteri hivatal a lapnak azt válaszolta, hogy a terület fejlesztésével kapcsolatos tárgyalások jelenleg is tartanak, annak részletei üzleti titkok. (Ez is 85 évig lesz titkos, mint az olajakták? Vagy csak 30 évig, mint Farkas Flórián büntetőügye? – F. I.)

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Máris 44 milliárd forintos hitel kell hozzá állami garanciával. Ha a hitel visszafizetése másképp nem történik meg, az adónkból visszafizetik azt is!  Lesz az építkezés során sok milliárdos beruházási támogatás, később rengeteg munkahely-teremtési támogatás és sok-sok adókedvezmény, és még ami már a csövön ki se fér. Ezek is üzleti titkok lesznek majd?  

Paks II,, Kínának vasútépítés (Budapest–Kelebia, a világ legrosszabb üzlete magyar szempontból!), a fél világ anyagi támogatása, óriási államadósság és államháztartási hiány. Akinek ez sem elég, annak jön a BMW gyárépítés. És hát mire megépül, akkorra jön a robot-korszak, és alig lesz szükség munkaerőre. Mivel elég sok magyar az alacsony jövedelem miatt elhagyta már a hazáját, jönnek a határ mellől az ukrán és román vendégmunkások, akik lehet, hogy egyszerűbben tudnak majd részt venni a magyarországi választásokon, mint a hazájukból kiszorítottak. Ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök már válságról beszél.

A termőföldre évente 70 ezer forint uniós támogatás jár, amitől az eladó elesik, és bizony ez bele fog játszani majd az árba. Kecskeméten is volt probléma bőven a Mercedes idetelepülése idején a termőföld kisajátítások miatt, csak azt már elfelejtettük. Annak se tudjuk, mi lett a vége. Erről egy 2009-es cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. augusztus 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november)

Emlékeztető 2.: „Úgy látom a történelmi helyzetet, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink, és az elmúlt években bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.” (Részlet Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből) Arról tessék már gondoskodni, hogy végre a magyar társadalom járjon jól!